Ухвала
від 16.10.2023 по справі 393/444/23
НОВГОРОДКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 393/444/23

пров. 2/393/142/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 жовтня 2023 року смт Новгородка

Новгородківський районний суд Кіровоградської області в складі:

головуючогосудді Подліпенця Є.О.,

за участю секретаря Макаренко Л.Л.,

учасники справи:

позивачка ОСОБА_1 ,

відповідач ОСОБА_2 ,

представники учасників справи:

представник позивачки - адвокат Заболотній П.Л.,

представник відповідачки адвокатка Боровик Л.О.,

розглянувши увідкритому підготовчомузасіданні врежимі відеоконференціїза участюпредставника відповідачки адвокаткиБоровик Л.О.в залісуду смтНовгородка в порядкузагального позовногопровадження за участюпредставника позивачки адвокатаЗаболотнього П.Л. цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про встановлення факту проживання однією сім`єю як чоловіка та дружини без реєстрації шлюбу та визнання права власності на майно в порядку спадкування,-

В С Т А Н О В И В:

Позивачка ОСОБА_1 звернулася до Новгородківського районного суду Кіровоградської області з позовом до ОСОБА_2 , в якому просила встановити факт проживання однією сім`єю без реєстрації шлюбу як чоловіка та дружини, її та ОСОБА_3 з 2013 року по день смерті ОСОБА_3 , а саме ІНФОРМАЦІЯ_1 та визнати за нею в порядку спадкування право власності на частини земельних ділянок кадастрові номери 3523480400:02:000:0268 та 3523480400:02:002:0246, що розташовані на території Новгородківської територіальної громади Кропивницького району Кіровоградської області. Мотивуючи це тим, що з 2013 року вона проживала у цивільному шлюбі з ОСОБА_3 , який ІНФОРМАЦІЯ_1 помер. Після смерті останнього залишилося спадкове майно, яке вона бажає успадкувати, але в нотаріуса отримала постанову про відмову у вчиненні нотаріальних дій.

Ухвалою судді Новгородківського районного суду Кіровоградської області від 24.08.2023 року по даній справі відкрито провадження та справу призначено до розгляду за правилами загального позовного провадження на підготовче судове засідання.

В ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засідання по даній цивільній справі проведено підготовчі дії передбачені ст.ст. 189-199 ЦПК України: сторонам направлено копію ухвали про відкриття провадження у справі, а відповідачу також копію позовної заяви з доданими до неї документами, визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, позовних вимог позивача та склад учасників судового процесу. Визначено обставини справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів.

Вчинено інші дії з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Між тим ухвалою судді Новгородківського районного суду Кіровоградської області від 24.08.2023 року було витребувано з Новгородківської державної нотаріальної контори Кіровоградської області копію спадкової справи № 15/2023 заведену після смерті ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувана спадкова справа надійшла до суду 27.09.2023 року.

Стороною відповідачкинадано відзивна позовнузаяву,в якомувона позовне визнаєта заперечує протийого задоволення.

Представник позивачки адвокат Заболотній П.Л. у підготовчому засіданні пояснив, що сторона позивача позов підтримує, наполягає на його задоволенні. Інших клопотань, крім виклику свідків зазначених у позовній заяві вони не мають, також, ними повідомлено про всі обставини справи, що їм відомі, надано всі наявні докази та вони не заперечують проти закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Представник відповідачки адвокатка Боровик Л.О. у підготовчому засіданні пояснила, що стороною відповідачки позов не визнається у повному обсязі, про що надано відзив на позовну заяву, інших клопотань не має та не заперечує проти закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Позивачка та відповідачка до суду не з`явилися про дату, місце та час розгляду справи повідомлялися належним чином. З заявами, клопотаннями про відкладення підготовчого засідання до суду не зверталися.

Визнаючи наявні матеріали про права та взаємини учасників справи достатніми, судом проведено підготовче засідання у відсутність позивачки та відповідачки, що не з`явилися до суду.

В позовній заяві, стороною позивача на підтвердження вказаних в позові обставин, зокрема підтвердження факту спільного проживання ОСОБА_1 та ОСОБА_3 з 2013 року по день смерті останнього, а саме ІНФОРМАЦІЯ_1 просить викликати та допитати в якості свідків ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 .

Відповідно положень п.8 ч.2 ст.197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд вирішує питання про виклик у судове засідання свідків.

Розглянувши заявлене клопотання, суд вважає, що воно підлягає задоволенню, оскільки зазначені особи можуть надати пояснення щодо обставин на які позивач посилається як на підставу задоволення позовних вимог.

Також, в підготовчому засіданні від учасників судового процесу клопотань щодо затвердження мирової угоди, врегулювання спору за участі судді та залучення до участі у справі інших осіб, у тому числі заміну неналежного відповідача та залучення співвідповідача не надходило.

Інші клопотання учасниками судового процесу не заявлялися.

Згідно п. 15 ч.2 ст.197 ЦПК Україниу підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до п.3 ч.2 ст.200 ЦПК Україниза результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

З огляду на вищенаведене, оскільки судом встановлено, що до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті більше процесуальних дій вчиняти не потрібно, суд вважає, що підготовче провадження слід закрити та призначити справу до судового розгляду по суті, визначивши з урахуванням складності справидві дати судового засідання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.189,197,198,200,247,258-261 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про встановлення факту проживання однією сім`єю як чоловіка та дружини без реєстрації шлюбу та визнання права власності на майно в порядку спадкування та призначити справу до судового розгляду по суті в загальному позовному провадженні, визначивши дати судових засідань: 07 листопада 2023 року о 13:00 годині та 21 листопада 2023 року о 11:00 годині.

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Заболотнього П.Л. про виклик в судове засідання по цивільній справі свідків ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 - задовольнити.

Викликати в судове засідання по цивільній справі для допиту свідків ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , попередивши їх про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України - http://ng.kr.court.gov.ua/sud1113/.

Про дату, час і місце судового засідання повідомити учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її проголошення суддею.

Суддя Є. ПОДЛІПЕНЕЦЬ

СудНовгородківський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення16.10.2023
Оприлюднено18.10.2023
Номер документу114216610
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них

Судовий реєстр по справі —393/444/23

Постанова від 07.05.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Мурашко С. І.

Постанова від 07.05.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Мурашко С. І.

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Мурашко С. І.

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Мурашко С. І.

Ухвала від 15.03.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Мурашко С. І.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Мурашко С. І.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Мурашко С. І.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Мурашко С. І.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Чельник О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні