Ухвала
від 13.10.2023 по справі 751/8676/23
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа№751/8676/23

Провадження №1-в/751/235/23

УХВАЛА

13 жовтня 2023 року місто Чернігів

Новозаводський районний суд міста Чернігова

у складі: головуючого-судді ОСОБА_1

секретаря судового засідання ОСОБА_2

з участю: лікаря-психіатра-представника медичного закладу ОСОБА_3 ,

прокурора ОСОБА_4 ,

захисника ОСОБА_5 ,

особи, щодо якої вирішується питання про зміну примусових заходів медичного характеру - ОСОБА_6 ,

розглянувши в режимі відеоконференції у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в місті Чернігові заяву генерального директора Комунального некомерційного підприємства «Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня» ОСОБА_7 про зміну примусових заходів медичного характеру зі звичайним наглядом відносно ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на надання примусових заходів медичного характеру у вигляді амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку,

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшла заява генерального директора Комунального некомерційного підприємства «Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня» Чернігівської обласної ради ОСОБА_7 про зміну примусових заходів медичного характеру зі звичайним наглядом відносно ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на надання примусових заходів медичного характеру у вигляді амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Заява мотивована тим, що ОСОБА_6 знаходиться на примусовому лікуванні у відділенні №18 зі звичайним наглядом КНП «Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня» ЧОР з 02.05.2023 року, на підставі ухвали Новозаводського районного суду міста Чернігова від 19.04.2023 року.

06.10.2023 року оглянутий комісією лікарів - психіатрів, яка прийшла до висновку, що ОСОБА_6 страждає на шизоафективний розлад, змішаний тип. F 25.2.

Комісія прийшла до висновку, що ОСОБА_6 не потребує тримання та лікування в умовах звичайного нагляду і потребує зміни примусових заходів медичного характеру зі звичайним наглядом на надання примусових заходів медичного характеру у вигляді амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

В судовому засіданні представник медичного закладу заяву підтримав, просив її задовольнити.

Особа, щодо якої вирішується питання про зміну примусових заходів медичного характеру, ОСОБА_6 та його захисник в судовому засіданні не заперечували проти задоволення заяви ЧОПНЛ.

Прокурор вважає, що заява Чернігівської обласної психоневрологічної лікарні підлягає задоволенню.

Заслухавши думки осіб, які беруть участь у провадженні, суд приходить до висновку, що заява підлягає задоволенню, ОСОБА_6 необхідно змінити примусові заходи медичного характеру у вигляді лікування у віділенні №18 із звичайним наглядом КНП «Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня» ЧОР на надання примусових заходів медичного характеру у вигляді амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку, оскільки до даного висновку прийшла лікарська комісія, згідно висновків лікарів-психіатрів на особу, яка перебуває на примусових заходах медичного характеру №42 від 06.10.2023 року.

Суд не має підстав поставити під сумнів зазначений висновок, оскільки він узгоджується з даними про особу ОСОБА_6 .

На підставі викладеного, керуючись ст. 95 КК України, ст. 19 Закону України «Про психіатричну допомогу», Постановою Пленуму Верховного Суду України «Про практику застосування судами примусових заходів медичного характеру та примусового лікування» від 03.06.2005 № 7, ст.ст. 395, 512 - 514, 516 КПК України, суд -

ухвалив:

Заяву генерального директора Комунального некомерційного підприємства «Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня» ОСОБА_7 про зміну примусових заходів медичного характеру зі звичайним наглядом відносно ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на надання примусових заходів медичного характеру у вигляді амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку - задовольнити.

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , змінити примусові заходи медичного характеру у вигляді лікування у віділенні №18 із звичайним наглядом КНП «Чернігівська обласна психоневрологічна лікарня» ЧОР на надання примусових заходів медичного характеру у вигляді амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Ухвала може бути оскаржена до Чернігівського апеляційного суду протягом семи днів з дня її оголошення, для особи, стосовно якої вирішується питання про заміну застосування примусових заходів медичного характеру - в той же строк з дня отримання нею копії судового рішення.

Суддя ОСОБА_1

СудНовозаводський районний суд м.Чернігова
Дата ухвалення рішення13.10.2023
Оприлюднено19.10.2023
Номер документу114227363
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про продовження, зміну або припинення примусового лікування

Судовий реєстр по справі —751/8676/23

Ухвала від 03.04.2024

Кримінальне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бараненко С. М.

Ухвала від 26.03.2024

Кримінальне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бараненко С. М.

Ухвала від 13.10.2023

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Деркач О. Г.

Ухвала від 09.10.2023

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Деркач О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні