Ухвала
від 16.10.2023 по справі 199/3182/18
АМУР-НИЖНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 199/3182/18

(2-зз/199/20/23)

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16.10.2023 року Амур-Нижньодніпровський районний суд м. Дніпропетровська в складі головуючого судді Руденко В.В., при секретарі Циганок К.В., за участі прокурора Лейченко О.В., представника позивача ОСОБА_1 , представника відповідача ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Дніпрі заяви представників Департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради та Дніпровської міської ради про скасування заходів забезпечення позову по цивільній справі за позовом Першого заступника прокурора Дніпропетровської області в інтересах Дніпровської міської ради до ОСОБА_3 , треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Солярис», Виробниче ремонтне житлово-експлуатаційне підприємство Амур-Нижньодніпровського району, ОСОБА_4 , про витребування майна,-

ВСТАНОВИВ:

27 вересня 2023 року та 16 жовтня 2023 року представники Департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради та Дніпровської міської ради звернулись до суду із заявами про скасування заходів забезпечення позову по цивільній справі за позовом Першого заступника прокурора Дніпропетровської області в інтересах Дніпровської міської ради до ОСОБА_3 , треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Солярис», Виробниче ремонтне житлово-експлуатаційне підприємство Амур-Нижньодніпровського району, ОСОБА_4 , про витребування майна, а саме зняти арешт з нежитлового приміщення №3, що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 .

Підставою скасування заходів забезпечення позову зазначають те, що рішенням Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська від 15 березня 2023 року було витребувано від ОСОБА_3 ( АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_1 ) на користь територіальної громади в особі Дніпровської міської ради (місто Дніпро, проспект Дмитра Яворницького,75, код ЄДРПОУ 26510514) нежитлове приміщення АДРЕСА_3 (реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 106224612101).

Ухвалою Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська від 19 вересня 2018 року було накладено заборону ОСОБА_3 (реєстраційний номер облікової картки платників податків - НОМЕР_1 ) та будь-яким іншим особам, у тому числі суб`єктам державної реєстрації прав та державним реєстраторам прав на нерухоме майно вчиняти будь-які дії щодо відчуження, у тому числі шляхом укладення договору купівлі-продажу, дарування, міни, іпотеки, передачу в оренду, тощо вчиняти будь-які дії, що пов`язані з державною реєстрацією речових прав на спірне нерухоме майно нежитлове приміщення №3, що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 (реєстраційний номер об`єкта житлової нерухомості - 106224612101).

На підставі рішення Амур-Нижньодніпровського районного суду м.Дніпропетровська від 15.05.2023 року, старшим державним виконавцем Амур-Нижньодніпровського відділу державної виконавчої служби у місті Дніпрі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) 28.08.2023 було винесено постанову про відкриття виконаного провадження щодо витребування від ОСОБА_3 на користь територіальної громади в особі ДМР нежитлового приміщення №3, яке розташоване за вищезазначеною адресою.

У зв`язку з виконанням вищезазначеної постанови, існує необхідність у знятті з арешту зазначеного нерухомого майна, оскільки враховуючи даний вид обтяження у Дніпровської міської територіальної громади, дане майно є комунальною власністю Дніпровської міської територіальної громади, виникли перешкоди у здійсненні права володіти користуватися та розпорядження даним нерухомим майном.

На підставі п.1.1. Положення «Про департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради» (далі-Положення), затвердженого рішенням Дніпровської міської ради від 23.02.2022 №84/16 (зі змінами) - департамент є органом приватизації Дніпровської міської ради та орендодавцем нерухомого майна комунальної власності Дніпровської міської територіальної громади. В п.3.1. Положення зазначено: метою діяльності департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради - є забезпечення реалізації державної плотики у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, обліку комунального майна, корпоративного управління, оренди та приватизації об`єктів комунальної власності Дніпровської міської територіальної громади. Тому, на підставі цього представники представників Департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради та Дніпровської міської ради звернулись до Амур-Нижньодніпровського районного суду м.Дніпропетровська із заявою про зняття арешту з вищезазначеного нерухомого майна.

У судовому засіданні представник Дніпровської міської ради заявлені вимоги підтримав, просив суд їх задовольнити, надав суду пояснення, аналогічні викладеним у заяві.

Представник Департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради до суду не зявився.

Прокурор в судовому засідання не заперечувала в частині скасування арешту. Однак заперечувала в частині скасування заборони відносно ОСОБА_3 , оскільки рішення суду не виконано.

Представник відповідача ОСОБА_3 проти задоволення заперечував, оскільки відповідач не погоджується з рішенням суду від 15.05.2023 року та оскаржила дане рішення в порядку апеляційного провадження, а тому вважає скасування заходів забезпечення позову передчасним.

Судом встановлено, що 19 вересня 2018 року Амур-Нижньодніпровським районним судом м. Дніпропетровська було винесено ухвалу про забезпечення позову по даній цивільній справі, якою було накладено заборону ОСОБА_3 (реєстраційний номер облікової картки платників податків - НОМЕР_1 ) та будь-яким іншим особам, у тому числі суб`єктам державної реєстрації прав та державним реєстраторам прав на нерухоме майно вчиняти будь-які дії щодо відчуження, у тому числі шляхом укладення договору купівлі-продажу, дарування, міни, іпотеки, передачу в оренду, тощо вчиняти будь-які дії, що пов`язані з державною реєстрацією речових прав на спірне нерухоме майно нежитлове приміщення №3, що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 (реєстраційний номер об`єкта житлової нерухомості - 106224612101).

Рішенням Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська від 15 березня 2023 року було витребувано від ОСОБА_3 ( АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_1 ) на користь територіальної громади в особі Дніпровської міської ради (місто Дніпро, проспект Дмитра Яворницького,75, код ЄДРПОУ 26510514) нежитлове приміщення АДРЕСА_3 (реєстраційний номер об`єкта нерухомого майна 106224612101).

Відповідно до ст. 158 ЦПК України суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи. У разі ухвалення судом рішення про задоволення позову заходи забезпечення позову продовжують діяти протягом дев`яноста днів з дня набрання вказаним рішенням законної сили або можуть бути скасовані за вмотивованим клопотанням учасника справи. Суд приходить до висновку, про наявність достатніх підстав для скасування заходів забезпечення позову в частині скасування заборони суб`єктам державної реєстрації прав та державним реєстраторам прав на нерухоме майно вчиняти будь-які дії, що пов`язані з державною реєстрацією речових прав на спірне нерухоме майно нежитлове приміщення №3, що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 (реєстраційний номер об`єкта житлової нерухомості - 106224612101), що буде достатнім способом захисту прав позивача для можливості реалізації своїх майнових прав щодо державної реєстрації речового права на нерухоме майно. В іншій частині заява представника позивача задоволенню не підлягає, оскільки забезпечення позову у вигляді арешту майна судом не застосовувалось.

Заява представника Департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради задоволенню не підлягає, оскільки вказана особа не є учасником справи.

Керуючись ст.158 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Заяву представника Дніпропетровської міської ради про скасування заходів забезпечення позову по цивільній справі за позовом Першого заступника прокурора Дніпропетровської області в інтересах Дніпровської міської ради до ОСОБА_3 , треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Солярис», Виробниче ремонтне житлово-експлуатаційне підприємство Амур-Нижньодніпровського району, ОСОБА_4 , про витребування майна- задовольнити частково.

Частково скасувати заходи забезпечення позову, що застосовані згідно до ухвали Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська від 19 вересня 2018 року, а саме скасувати заборону суб`єктам державної реєстрації прав та державним реєстраторам прав на нерухоме майно вчиняти будь-які дії, що пов`язані з державною реєстрацією речових прав на спірне нерухоме майно нежитлове приміщення №3, що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 (реєстраційний номер об`єкта житлової нерухомості - 106224612101).

В іншій частині заяви Дніпровської міської ради та у заяві Департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради - відмовити.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дняїї проголошення.

Суддя: В.В. Руденко

Дата ухвалення рішення16.10.2023
Оприлюднено23.10.2023
Номер документу114304175
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування майна

Судовий реєстр по справі —199/3182/18

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

РУДЕНКО В. В.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

РУДЕНКО В. В.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

РУДЕНКО В. В.

Рішення від 15.05.2023

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

РУДЕНКО В. В.

Рішення від 15.05.2023

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

РУДЕНКО В. В.

Ухвала від 27.03.2023

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

РУДЕНКО В. В.

Ухвала від 02.11.2020

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Руденко В. В.

Постанова від 29.07.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротун Вадим Михайлович

Окрема думка від 29.07.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Крат Василь Іванович

Ухвала від 21.02.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротун Вадим Михайлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні