Ухвала
від 20.10.2023 по справі 478/1111/23
НОВОБУЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 478/1111/23

Провадж.№ 2-о/481/75/2023

УХВАЛА

про призначення експертизи та зупинення провадження в справі

(вступна і резолютивна частина)

"20" жовтня 2023 р. Новобузький районний суд Миколаївської області

в складі головуючого судді Вжещ С.І.

присяжних Московцевої С.О., Осипчук І.А.,

за участю секретаря Юхименко Т.М.

представника заявниці ОСОБА_1 ,

представника особи, відносно якої вирішується питання про визнання недієздатною ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку окремого провадження клопотання представника заявника ОСОБА_3 , адвоката Задерецького Віталія Анатолійовича, про витребування доказів та призначення експертизи у справі за заявою ОСОБА_3 , заінтересована особа: орган опіки та піклування Володимирівської сільської ради Баштанського району Миколаївської області про визнання особи недієздатною та встановлення опіки,

Керуючись ст. 84, 103, 104, 105, п.5 ч.1 ст.252, п.9 ч.1 ст. 253, 258-261 ЦПК України суд,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника заявника ОСОБА_3 , адвоката Задерецького Віталія Анатолійовича, про витребування доказів задовольнити.

Витребувати з КНП "Миколаївський обласний центр психічного здоров`я" Миколаївської обласної ради (місце знаходження юридичної особи: 54003, м. Миколаїв вулиця 2-а Екіпажна, 4) амбулаторну картку, медичні картки стаціонарного хворого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Зобов`язати керівництво КНП "Миколаївський обласний центр психічного здоров`я" Миколаївської обласної ради, надати витребувані документи до суду уп`ятнадцятиденний строкз моменту отримання копії цієї ухвали.

У разі відсутності можливості подати докази, які витребовує суд, або відсутності можливості подати такий доказ у встановлені строки, уповноважена особа зобов`язана повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

Роз`яснити, що у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винної особи до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Клопотання представника заявника ОСОБА_3 , адвоката Задерецького Віталія Анатолійовича, про призначення експертизи задовольнити.

Призначити у справі судово-психіатричну експертизу, на вирішення якої поставити питання:

1.Чи страждає ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець с. Володимирівка Казанківського району Миколаївської області, психічним захворюванням ?

2. Якщо страждає, то чи здатен ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець с. Володимирівка Казанківського району Миколаївської області, в силу свого психічного стану здоров`я, усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними?

3. Чи потребує ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженець с. Володимирівка Казанківського району Миколаївської області, у зв`язку зі станом свого здоров`я опіки та постійного нагляду?

Проведення судово-психіатричної експертизи доручити експертам Миколаївської філії судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України», що розташоване за адресою: 54020, Миколаївська обл., місто Миколаїв, вул. Корабелів, будинок 14-б.

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384, 385 КК України, за завідомо неправдивий висновок та за відмову без поважних причин від виконання покладених на них обов`язків.

Направити до Миколаївської філії судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України», що розташоване за адресою: 54020, Миколаївська область, місто Миколаїв, вулиця Корабелів, будинок 14-б,матеріали цивільної справи № 478/1111/23, провадження №2-о/478/58/23, після отримання витребуваних судом медичних документів з вищевказаних закладів.

Провадження у справі зупинити на час проведення експертизи.

Ухвала може бути оскаржена в частині призначення експертизи та зупинення провадження у справі в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Миколаївського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена в день її складання має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.

Ухвала в повному обсязі буде складена 25.10.2023 року.

Суддя Вжещ С.І.

Присяжні Московцева С.О.,

Осипчук І.А.

СудНовобузький районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення20.10.2023
Оприлюднено23.10.2023
Номер документу114317503
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —478/1111/23

Рішення від 23.04.2024

Цивільне

Новобузький районний суд Миколаївської області

Вжещ С. І.

Рішення від 23.04.2024

Цивільне

Новобузький районний суд Миколаївської області

Вжещ С. І.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Новобузький районний суд Миколаївської області

Вжещ С. І.

Ухвала від 20.10.2023

Цивільне

Новобузький районний суд Миколаївської області

Вжещ С. І.

Ухвала від 20.10.2023

Цивільне

Новобузький районний суд Миколаївської області

Вжещ С. І.

Ухвала від 06.10.2023

Цивільне

Новобузький районний суд Миколаївської області

Вжещ С. І.

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Новобузький районний суд Миколаївської області

Вжещ С. І.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Іщенко Х. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні