Ухвала
від 18.10.2023 по справі 280/3647/19
ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

18 жовтня 2023 року м. Дніпросправа № 280/3647/19

Третій апеляційний адміністративний суд

у складі колегії суддів: головуючого - судді Чепурнова Д.В. (доповідач),

суддів: Іванова С.М., Сафронової С.В.,

розглянувши клопотання представника ОСОБА_1 адвоката Бикової Оксани Володимирівни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції при розгляді апеляційної скарги ОСОБА_1 на рішення Запорізького окружного адміністративного суду від 01 липня 2020 року в адміністративній справі № 280/3647/19 за позовом ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 до Регіонального сервісного центру МВС в Запорізькій області, Регіонального сервісного центру МВС в Рівненській області, Управління державної автомобільної інспекції УМВС України в Рівненській області, Регіонального сервісного центру МВС в Одеській області, треті особи ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_1 , про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Третього апеляційного адміністративного суду перебуває адміністративна справа № 280/3647/19 за позовом ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 до Регіонального сервісного центру МВС в Запорізькій області, Регіонального сервісного центру МВС в Рівненській області, Управління державної автомобільної інспекції УМВС України в Рівненській області, Регіонального сервісного центру МВС в Одеській області, треті особи ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_1 , про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії.

Судовий розгляд призначено на 24 жовтня 2023 року о 10:00 год.

До суду надійшло клопотання представника ОСОБА_1 адвоката Бикової Оксани Володимирівни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів.

Частиною 4 ст. 195 КАС України, в редакції чинній з 02.04.2020, передбачено, що під час карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» або Державною судовою адміністрацією України.

Державна судова адміністрація України наказом від 23.04.2020 року № 196 затвердила Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду (далі Порядок).

Пунктом 2 Розділу 1 Порядку передбачено, що Учасники судового процесу беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі, у порядку, встановленому процесуальним законодавством.

Відповідно до п. 5 Розділу 1 Порядку, ризики технічної неможливості участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Згідно з п. 2 Розділу 2 Порядку, система відеоконференцзв`язку - комплекс технічних засобів та програмного забезпечення (за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України https://vkz.court.gov.ua), що забезпечує проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку та відповідають вимогам законодавства.

З метою реалізації прав учасників справи на відкритий судовий процес, колегія суддів вважає за необхідне розгляд справи №280/3647/19 призначений на 24.10.2023 року о 10:00 год. проводити в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням учасниками справи власних технічних засобів (за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України https://vkz.court.gov.ua).

Керуючись ст. 195, 321 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Клопотання представника ОСОБА_1 адвоката Бикової Оксани Володимирівни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції при розгляді апеляційної скарги ОСОБА_1 на рішення Запорізького окружного адміністративного суду від 01 липня 2020 року в адміністративній справі № 280/3647/19 - задовольнити.

Призначити проведення судового засідання у адміністративній справі №280/3647/19 на 24 жовтня 2023 року о 10:00 год. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням учасниками справи власних технічних засобів (за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України https://vkz.court.gov.ua) відповідно до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженого наказом Державної судової адміністрації України від 23.04.2020 №196.

Роз`яснити сторонам право участі в судовому засіданні, призначеному на 24 жовтня 2023 року о 10:00 год. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням учасниками справи власних технічних засобів (за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України https://vkz.court.gov.ua).

У випадку участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням учасниками справи власних технічних засобів (за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України https://vkz.court.gov.ua) зобов`язати сторін направити на електронну пошту Третього апеляційного адміністративного суду (inbox@3aa.court.gov.ua) скановані копії документів, що посвідчують особу та/або повноваження представника, засвідчені електронним цифровим підписом за один робочий день до проведення судового засідання та пред`явити їх оригінали під час засідання.

Роз`яснити сторонам, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції необхідно: зайти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку (за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України https://vkz.court.gov.ua) за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Копію даної ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Головуючий - суддя Д.В. Чепурнов

суддя С.М. Іванов

суддя С.В. Сафронова

Дата ухвалення рішення18.10.2023
Оприлюднено23.10.2023
Номер документу114330271
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —280/3647/19

Постанова від 24.10.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чепурнов Д.В.

Постанова від 24.10.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чепурнов Д.В.

Ухвала від 18.10.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чепурнов Д.В.

Ухвала від 18.10.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чепурнов Д.В.

Ухвала від 21.09.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Чепурнов Д.В.

Постанова від 06.09.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Смокович М.І.

Ухвала від 04.09.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Смокович М.І.

Ухвала від 31.07.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Смокович М.І.

Ухвала від 19.06.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Смокович М.І.

Ухвала від 02.08.2022

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Калашник Юлія Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні