Ухвала
від 11.10.2023 по справі 743/1222/23
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження №2/748/865/23

Єдиний унікальний № 743/1222/23

У Х В А Л А

про прийняття до провадження суду справи, яка надіслана з іншого суду

11 жовтня 2023 рокум. Чернігів

Чернігівський районний суд Чернігівської області у складі судді Меженнікової С.П., перевіривши відповідність вимогам ст. 175, 177 ЦПК України позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Ріпкинська селищна рада, Приватний нотаріус Чернігівського районного нотаріального округу Лисенко Наталія Борисівна, про визнання договору купівлі-продажу дійсним, визнання права власності в порядку спадкування за законом, -

В С Т А Н О В И В:

10 серпня 2023 року, згідно відмітки на поштовому штемпелі, представник позивача адвокат Замура Л.П. в інтересах позивача ОСОБА_1 звернулася до Ріпкинського районного суду Чернігівської області із вищезазначеним позовом.

Розпорядженням керівника апарату Ріпкинського районного суду Чернігівської області № 212 від 22 вересня 2023 року призначено повторний автоматизований розподіл судової справи № 743/1222/23 у зв`язку зі звільненням судді ОСОБА_3 у відставку.

Відповідно до протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 22.09.2023 призначення судді не відбулось, не вистачає потрібної кількості суддів для розподілу справи.

Розпорядженням в.о. голови суду № 23 від 22.09.2023, передано справу № 743/1222/23 на розгляд Чернігівському районного суду Чернігівської області.

Згідно з вимогамист. 32 ЦПК Українисправа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленомуст. 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження суду, якому вона надіслана.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку про прийняття вищевказаної цивільної справи до свого провадження та призначення її до розгляду в порядку загального позовного провадження.

Позовна заява подана та оформлена у відповідності до вимог, встановлених ст.ст. 175-177 ЦПК України. Підстави для повернення та відмови у відкритті провадження у справі, передбачені ст.ст. 185-186 ЦПК України відсутні.

Відповідно до вимог ст. 189 ЦПК України необхідно провести підготовче провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 19, 33, 187, 256, 260, 261ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Прийняти цивільну справу до провадження та відкрити загальне позовне провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 (зареєстроване та фактичне місце проживання: АДРЕСА_1 ) до ОСОБА_2 (зареєстроване та фактичне місце проживання: АДРЕСА_1 ), третіособи,які незаявляють самостійнихвимог щодопредмета споруна сторонівідповідача:Ріпкинська селищнарада (юридичнаадреса: Чернігівська область, Чернігівський район, смт Ріпки, вул. Святомиколаївська, буд. 85), Приватний нотаріус Чернігівського районного нотаріального округу Лисенко Наталія Борисівна (місце знаходження: м. Чернігів, проспект Миру, буд. 12 ), про визнання договору купівлі-продажу дійсним, визнання права власності в порядку спадкування за законом.

Справу розглядати в порядку загального позовного провадження.

Підготовче засідання призначитина 07грудня 2023року, на 12 годину 00 хвилин, у приміщенні Чернігівського районного суду Чернігівської області за адресою: м. Чернігів, вул. Хлібопекарська,4 .

Відповідач, не пізніше п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження, копії позовної заяви та додатків до неї, має право надіслати відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову до суду з підтвердженням направлення іншим учасникам (позивачу, відповідачу, третім особам) копії відзиву та доданих до нього документів.

Позивач не пізніше десяти днів з дня отримання відзиву, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати відповідь на відзив, виклавши письмово свої міркування, аргументи та надати відповідні докази, та направити відповідачу та суду з підтвердженням такого направлення учасникам справи.

Відповідач не пізніше десяти днів з дня отримання відповіді позивача на відзив, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати заперечення на відповідь на відзив, та направити іншим учасникам справи та суду з підтвердженням такого направлення.

Роз`яснити третім особам, яка не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, право протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі подати письмові пояснення з викладом своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є правом учасників справи. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою https://cn.cn.court.gov.ua/sud2523/.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: С.П. Меженнікова

СудЧернігівський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення11.10.2023
Оприлюднено24.10.2023
Номер документу114337833
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —743/1222/23

Рішення від 30.08.2024

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Меженнікова С. П.

Ухвала від 01.07.2024

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Меженнікова С. П.

Ухвала від 17.05.2024

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Меженнікова С. П.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Меженнікова С. П.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Меженнікова С. П.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Меженнікова С. П.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Меженнікова С. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні