Ухвала
від 29.01.2024 по справі 743/1222/23
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження №2/748/77/24

Єдиний унікальний № 743/1222/23

У Х В А Л А

29 січня 2024 рокум. Чернігів

Чернігівський районний суд Чернігівської області

в складі:

головуючого - судді: Меженнікової С.П.,

при секретарі: Базарній М.В.,

провівши відкрите підготовче засідання в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Ріпкинська селищна рада, Приватний нотаріус Чернігівського районного нотаріального округу Лисенко Наталія Борисівна, про визнання договору купівлі-продажу дійсним, визнання права власності в порядку спадкування за законом,-

В С Т А Н О В И В:

Учасники справив підготовчезасідання нез`явились,тому фіксування підготовчого засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України не здійснювалося.

Представником позивача та третіми особами подано клопотання про розгляд справи у їх відсутності. Одночасно представником позивача подано довідку, згідно якої колгосп «Победа», яке є стороною в спірному договорі купівлі-продажу, реорганізовано у СЕЛЯНСЬКЕ (ФЕРМЕРСЬКЕ) ГОСПОДАРСТВО «СВІТАНОК». Також на виконання ухвали суду приватним нотаріусом Лисенко Н.Б. надано суду копію спадкової справи №39/2021. Копію спадкової справи №39/2021 та довідку, подану представником позивача, слід долучити до матеріалів справи.

З огляду на матеріали справи, обставини, які необхідно встановити при розгляді справи, суд, у порядку ст. 53 ЦПК України, вважає за необхідне залучити третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача - СЕЛЯНСЬКЕ (ФЕРМЕРСЬКЕ) ГОСПОДАРСТВО «СВІТАНОК», в зв"язку з чим підготовче засідання, на підставі п.2 ч.2 ст.198 ЦПК України, відкласти.

Відповідач ОСОБА_2 про день та час підготовчого засідання не повідомлений належним чином, що також є підставою для відкладення підготовчого засідання.

Крім того, з урахуванням встановлених обставин та доданих доказів з метою повного на всебічного дослідження всіх обставин справи виникла необхідність у витребуванні у Сиберізького старостинського округу №17 Ріпкинської селищної ради інформацію за ким по погосподарським книгам обліковується житловий будинок АДРЕСА_1 , з Державного реєстру інформації щодо реєстрації права власності на житловий будинок АДРЕСА_1 , та у сторони позивача докази на підтвердження вартості спірного майна.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.189, 196-200 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача - СЕЛЯНСЬКЕ (ФЕРМЕРСЬКЕ) ГОСПОДАРСТВО «СВІТАНОК», ідентифікаційний код 03796850, місцезнаходження: Чернігівська область, Чернігівський райо, с. Сиберіж, вул. Паркова,15 .

Позивачу ОСОБА_1 не пізніше трьох днів з дня вручення копії даної ухвали направити третій особі - СЕЛЯНСЬКОМУ (ФЕРМЕРСЬКОМУ) ГОСПОДАРСТВУ «СВІТАНОК» копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду.

Роз"яснити СЕЛЯНСЬКОМУ (ФЕРМЕРСЬКОМУ) ГОСПОДАРСТВУ «СВІТАНОК» право протягом десяти днів із дня вручення ухвали про залучення третьою особою та позовної заяви, подати суду пояснення щодо позову. Копія поясненнь та доданих до них документів повинні бути одночасно надіслані іншим учасникам справи. До пояснень, які надані суду, повині бути надані документи, що підтверджують надіслання пояснень і доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Копію спадковоїсправи№ 39/2021, заведеної після смерті ОСОБА_3 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 , довідку СЕЛЯНСЬКОГО (ФЕРМЕРСЬКОГО) ГОСПОДАРСТВА «СВІТАНОК», долучити до матеріалів справи.

Витребувати у Сиберізького старостинськогоокругу №17 Ріпкинськоїселищної радиінформацію за ким по погосподарським книгам обліковується житловий будинок АДРЕСА_1 .

Витребувати з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно інформацію щодо реєстрації права власності на житловий будинок АДРЕСА_1 .

Витребувати у позивача ОСОБА_1 докази на підтвердження вартості 1/2 частини житлового будинку з надвірними спорудами по АДРЕСА_1 .

Підготовче засідання відкласти на 14 березня 2024 року на 11-00 годину.

Про день і час слухання справи повідомити учасників справи. Відповідачу надіслати повторно судову повістку, ухвалу, копію позовної заяви з додатками, за зареєстрованим місцем проживання.

Суддя : С.П. Меженнікова

СудЧернігівський районний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення29.01.2024
Оприлюднено31.01.2024
Номер документу116602772
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —743/1222/23

Рішення від 30.08.2024

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Меженнікова С. П.

Ухвала від 01.07.2024

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Меженнікова С. П.

Ухвала від 17.05.2024

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Меженнікова С. П.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Меженнікова С. П.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Меженнікова С. П.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Меженнікова С. П.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Меженнікова С. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні