Ухвала
від 23.10.2023 по справі 183/8186/22
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 183/8186/22

№ 1-кс/183/3057/23

23 жовтня 2023 року м.Новомосковськ

Слідчий суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого Новомосковського районного відділу поліції Головного управління національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12022041350001064 від 07.11.2022 за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.366, ч.1 ст.364, ч.4 ст.191 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий Новомосковського РВП ГУНП в Дніпропетровській області звернулася з клопотанням, погодженим прокурором Новомосковської окружної прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до документів.

В обґрунтування клопотання слідчий вказує, що досудовим розслідуванням встановлено, що невстановлені службові особи комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » внесли завідомо неправдиві відомості до офіційних документів щодо надання послуг з поточного ремонту дорожнього покриття місць паркування по АДРЕСА_1 до буд. АДРЕСА_2 .

Крім того, під час досудового розслідування встановлено, що 12 жовтня 2022 року між комунальним підприємством « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » було укладено договір №12/10-2 про надання послуг з поточного ремонту, відповідно до якого ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » взяло на себе зобов`язання надати послуги з «Поточного ремонту дорожнього покриття місць паркування по вул. Гетьманська від буд. 32 до буд. АДРЕСА_2 » (ДК 021:2015:45230000-8 Будівництво трубопроводів, ліній зв`язку та електропередач, шосе, доріг, аеродромів і залізничних доріг; вирівнювання поверхонь).

Пунктом 6.1 зазначеного Договору передбачено, що по факту завершення надання послуги з поточного ремонту та на підтвердження вартості наданої послуги Підрядник надає Замовнику рахунок, сертифікати відповідності на матеріали, що були використані під час надання послуги з поточного ремонту, та передає їх Замовнику.

Ухвалою слідчого судді Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 05.12.2022 по справі №183/8186/22 (провадження №1-кс/183/1962/22) задоволено клопотання слідчого СВ Новомосковського РВП ГУНП України в Дніпропетровській області, погоджене прокурором, про тимчасовий доступ та надано дозвіл на тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні Комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 », з можливістю вилучення копій документів, в тому числі сертифікатів відповідності усіх використаних матеріалів, виробів і конструкцій (або паспортів якості на усі використані матеріали) під час виконання послуг із «Поточного ремонту дорожнього покриття місць паркування по вул. Гетьманська від буд. 32 до буд. АДРЕСА_2 ».

Проте, Комунальним підприємством « ІНФОРМАЦІЯ_1 » листом за вих. №17 від 26.01.2023 проінформовано СВ Новомосковського РВП ГУНП України в Дніпропетровській області про неможливість виконання вищезазначеної ухвали слідчого судді в частині надання копій сертифікатів відповідності усіх використаних матеріалів, виробів і конструкцій (або паспортів якості на усі використані матеріали) під час виконання послуг із «Поточного ремонту дорожнього покриття місць паркування по вул.Гетьманська від буд. 32 до буд. АДРЕСА_2 », в зв`язку з їх відсутністю у Комунальному підприємстві « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

За вих. 04/62-4228ВИХ-23 від 11.09.2023 старшим групи прокурорів в кримінальному провадженні №12022041350001064 прокурором Новомосковської окружної прокуратури ОСОБА_4 на адресу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » направлений лист, в порядку ст. 93 КПК України, з вимогою надання, завірених належним чином, копій документів, а саме договорів купівлі-продажу або поставки з додатками, специфікаціями, товарно-транспортними накладними, фіскальними чеками, платіжними дорученнями, банківськими виписками, сертифікатами відповідності, паспортами якості на суміші асфальтобетонні гарячі і теплі (дорожні) (аеродромні), що застосовуються у верхніх шарах покриттів, дрібнозернисті, тип Б, марка 1, що були використані при наданні послуг з «Поточного ремонту дорожнього покриття місць паркування по вул. Гетьманській від буд. 32 до буд. АДРЕСА_2 » за Договором №12/10-2 від 12.10.2022.

Однак станом на 18 жовтня 2023 року ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » жодної відповіді на вказану вимогу надано не було.

Беручи до уваги викладене та враховуючи, що для повного і всебічного розгляду кримінального провадження, для підтвердження чи спростування відношення службових осіб комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » до вчинення зазначеного кримінального правопорушення та інших в сукупності, з метою встановлення всіх обставин вчинення кримінального правопорушення й можливого отримання у подальшому доказів у кримінальному провадженні, виникла необхідність в проведенні тимчасового доступу до документів, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з можливістю вилучення належним чином завірених копій наступних документів: договорів купівлі-продажу або поставки з додатками, специфікаціями, товарно-транспортними накладними, фіскальними чеками, платіжними дорученнями, банківськими виписками, сертифікатами відповідності, паспортами якості на суміші асфальтобетонні гарячі і теплі (дорожні) (аеродромні), що застосовуються у верхніх шарах покриттів, дрібнозернисті, тип Б, марка 1, що були використані при наданні послуг з «Поточного ремонту дорожнього покриття місць паркування по вул. Гетьманській від буд. 32 до буд. АДРЕСА_2 » за Договором №12/10-2 від 12.10.2022.

Слідчий у судове засідання не з`явився, у поданій заяві просить розглядати внесене клопотання без його участі та підтримує його.

Розгляд клопотання проводився без виклику особи, у володінні якої знаходяться документи, на підставі ч.2 ст.163 КПК України.

Технічні засоби фіксування кримінального провадження під час розгляду клопотання не застосовувались відповідно до ч.4 ст.107 КПК України.

Розглянувши дане клопотання, долучені до нього матеріали, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Виходячи зі змісту вимог статті 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Згідно з частиною третьою статті 132 КПК України, застосування заходів забезпечення кримінального провадження не допускається, якщо слідчий, прокурор не доведе, що: існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження; потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи, про який ідеться в клопотанні слідчого, прокурора; може бути виконане завдання, для виконання якого слідчий, прокурор звертається із клопотанням.

Згідно зі статтею 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

За приписами статті 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Згідно з частинами п`ятою, шостою статті 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Згідно з частиною сьомою статті 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Слідчим суддею встановлено, що у провадженні слідчого відділу Новомосковського РВП ГУНП в Дніпропетровській області перебувають матеріали кримінального провадження, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 07 листопада 2022 року за № 12022041350001064, за ознаками кримінальних правопорушень, передбаченихч.1 ст.366, ч.1 ст. 364, ч.4 ст.191 КК України.

Документи, до яких просить надати доступ орган досудового розслідування, знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , розташованого за адресою: АДРЕСА_3 .

Одержати зазначені у клопотанні документи іншим способом не можливо, що підтверджується документами, доданими до клопотання слідчого.

Слідчий, наданими в обґрунтування клопотання доказами довів слідчому судді підстави вважати, що інформація, доступ до якої просить надати, має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Таким чином, дослідивши клопотання та надані до нього копії документів, слідчий суддя вважає клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Відповідно до вимог частини першої статті 165 КПК України особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду.

Керуючись ст.ст. 131, 132, 159-166, 369-372 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого про тимчасовий доступ до документів задовольнити.

Надати дозвіл слідчим слідчого відділу Новомосковського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області: ОСОБА_3 , ОСОБА_5 та прокурорам Новомосковської окружної прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 на тимчасовий доступ до документів, з можливістю вилучення оригіналів наступних документів, що перебувають у володінні Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , розташованого за адресою: АДРЕСА_3 , з можливістю вилучення належним чином завірених копій наступних документів: договорів купівлі-продажу або поставки з додатками, специфікаціями, товарно-транспортними накладними, фіскальними чеками, платіжними дорученнями, банківськими виписками, сертифікатами відповідності, паспортами якості на суміші асфальтобетонні гарячі і теплі (дорожні) (аеродромні), що застосовуються у верхніх шарах покриттів, дрібнозернисті, тип Б, марка 1, що були використані при наданні послуг з «Поточного ремонту дорожнього покриття місць паркування по вул. Гетьманській від буд. 32 до буд. АДРЕСА_2 » за Договором №12/10-2 від 12.10.2022

Строк дії ухвали - два місяці з дня її постановлення.

Відповідно до ч.1 ст.166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів може бути застосована кримінально-процесуальна санкція у вигляді проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених в ухвалі речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.10.2023
Оприлюднено30.04.2024
Номер документу114345677
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12022041350001064 від 07.11.2022 за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.366, ч.1 ст.364, ч.4 ст.191 КК України

Судовий реєстр по справі —183/8186/22

Ухвала від 16.05.2024

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

Ухвала від 16.05.2024

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

Ухвала від 15.05.2024

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

Ухвала від 16.05.2024

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

Ухвала від 15.05.2024

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

Ухвала від 13.05.2024

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

Ухвала від 13.05.2024

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

Ухвала від 13.05.2024

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

Ухвала від 09.04.2024

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

Ухвала від 08.04.2024

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні