Ухвала
від 23.10.2023 по справі 346/5929/23
КОЛОМИЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 346/5929/23

Провадження № 2/346/1851/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 жовтня 2023 р.м. Коломия

Суддя Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області Коваленко Д.С., розглядаючи позовну заяву ОСОБА_1 , який діє в інтересах ОСОБА_2 до Управління освіти Коломийської міської ради про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на посаді та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 , який діє в інтересах ОСОБА_2 , звернувся з позовною заявою до Управління освіти Коломийської міської ради, якою просить:

- визнати незаконним та скасувати наказ виконувача обов`язків начальника управління освіти Коломийської міської ради Гриджук В.Д., № 148/К від 15.09.2023 року, яким ОСОБА_2 було звільнено з посади директора Коломийського ліцею імені М. Грушевського Коломийської міської ради 18.09.2023 року на підставі п.4-1 ч.1 ст. 41 Кодексу Законів про працю України;

- поновити ОСОБА_2 на посаді директора Коломийського ліцею імені М.Грушевського Коломийської міської ради;

- рішення суду в частині поновлення ОСОБА_2 , на посаді директора Коломийського ліцею імені м. Грушевського Коломийської міської ради допустити до негайного виконання.

- стягнути з відповідача на користь ОСОБА_2 , заробітну плату за час вимушеного прогулу, яка становить 35773 грн. 20 коп., а остаточну суму просить визначити на день винесення судового рішення.

- стягнути з відповідача понесені судові витрати.

Підставою позову вказує порушення законодавства відповідачем при його звільненні.

Підстави, передбачені частинами 1, 4 і 9 статті185та частиною 1 статті186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі, відсутні. І оскільки відповідач є юридичною особою та має зареєстроване у встановленому законом порядку місцезнаходження в м. Коломия Івано-Франківської області та враховуючи положення частини 2статті 27 ЦПК України, позов дійсно підсудний суду.

Тож позов слід прийняти до розгляду і провадження у справі відкрити.

В силу положеньстатті 19 ЦПК України, загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні. Суд бере до уваги те, що за положеннями частини 3статті 274 ЦПК України, при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі; кількість учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес, і з урахуванням наведеного та поданого позивачем клопотання про витребування доказів справу слід розглянути у загальному позовному провадженні.

І, на виконання положень пункту 5 частини 2 статті187та частини 7 статті178 ЦПК України, суд призначає підготовче засідання, а також встановлює відповідачу строк у 15 днів (із дня вручення їй ухвали про відкриття провадження у справі) протягом якого він має право подати відзив на позов. А також йому слід роз`яснити не тільки порядок його подання, а й те, що у випадку неподання ним відзиву, суд, на підставі частини 8статті 178 ЦПК України, буде вирішувати справу за наявними матеріалами.

Підстав для залучення до участі у справі третіх осіб, судом не встановлено.

Таким чином, керуючись статтями2,19,23,27,28,34,42,43,48,49,60,62,83,174-178,184-187,189,258-261,274,351-355 Цивільного процесуального кодексу України, суд

п о с т а н о в и в:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , який діє в інтересах ОСОБА_2 , до Управління освіти Коломийської міської ради про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на посаді та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Розглянути справу за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 21 листопада 2023 року, о 09 годині 15 хвилин, у приміщенні зали судових засідань Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області (місто Коломия Івано-Франківської області, проспект Михайла Грушевського, будинок 29, кабінет № 9).

У судове засідання викликати учасників справи: позивача та відповідача.

Встановити відповідачу строк у 15 (п`ятнадцять) днів, від дня вручення йому цієї ухвали, протягом якого він має право подати до Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області відзив на позов. Роз`яснити відповідачу, що якщо він подає відзив на позов, то він повинен одразу подати всі докази, що його підтверджують. Якщо доказ не може бути поданий, відповідач повинен зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано разом з відзивом; докази, які підтверджують, що відповідач здійснив всі залежні від нього дії, спрямовані на отримання доказу. Роз`яснити відповідачу, що копію відзиву на позов та копії всіх доданих до відзиву доказів, що подаються до суду, він зобов`язаний заздалегідь надіслати або надати позивачу, а суду, разом із відзивом на позов та доданими до нього доказами, документи, що підтверджують надіслання (надання) копії відзиву, з копіями доказів, позивачу. Роз`яснити відповідачу, що суд не бере до уваги докази, що подані відповідачем до суду, у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій позивачу, крім випадку, якщо такі докази є у позивача або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі або є публічно доступними.

Роз`яснити учасникам у справі, що у разі не надання відповідачем відзиву, у встановлений судом строк без поважних причин, суд може вирішити справу за наявними матеріалами.

Встановити позивачу строк у 5 (п`ять) днів, з дня отримання ним відзиву на позов, протягом якого він має право подати до Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області відповідь на відзив та докази, що його підтверджують. Роз`яснити позивачу, що у випадку подання відповіді на відзив, до подання їх до суду, він зобов`язаний заздалегідь направити відповідачу копію відповіді на відзив та копії всіх доказів, що до них будуть додаватись, а суду, разом із відповіддю на відзив та доданими до них доказами, документи, що підтверджують надіслання (надання) копій цих документів відповідачу.

Встановити відповідачу строк у 5 (п`ять) днів, з дня отримання ним відповіді на відзив, протягом якого він має право подати до Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області заперечення на відповідь та докази, що їх підтверджують. Роз`яснити відповідачу, що у випадку подання ним заперечення на відповідь, до подання їх до суду, він зобов`язаний заздалегідь направити позивачу копію заперечення та копії всіх доказів, що до них додаються, а суду, разом із запереченням на відповідь та доданими до них доказами, документи, що підтверджують надіслання (надання) копій цих документів позивачу.

Повідомити учасників справи про те, що вони мають право отримати інформацію щодо справи, яка розглядається на веб-сторінці офіційного веб-порталу судової влади України: http://court.gov.ua/fair/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя Коваленко Д. С.

Дата ухвалення рішення23.10.2023
Оприлюднено25.10.2023
Номер документу114346556
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення, поновлення на посаді та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —346/5929/23

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Коваленко Д. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні