Ухвала
від 19.10.2023 по справі 136/1743/23
ЛИПОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 136/1743/23

провадження № 2/136/369/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19.10.2023 м. Липовець

Липовецький районний суд Вінницької області

у складі головуючого судді Кривенка Д.Т.,

за участю секретаря судового засідання Марчук Н.А.,

роглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м.Липовець, у порядку спрощеного позовного провадження, цивільну справу

за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про зменшення розміру аліментів на неповнолітніх дітей та припинення стягнення аліментів на утримання дружини до досягнення дитиною трьох річного віку,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні суду перебуває вищевказана цивільна справа.

Ухвалою суду від 12.09.2023 було витребувано від Головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області інформацію про нарахування та сплату податків (за найманого працівника) за працевлаштування громадянки ОСОБА_2 , РНОКПП НОМЕР_1 , визначивши строк для надання доказів 5 днів з дня отримання копії ухвали.

Однак, судом встановлено, що з огляду на те, що у рекомендованому повідомленні про вручення ГУ Державній податковійслужбі уВінницькій області поштового відправлення (ухвали суду від 12.09.2023) зазначено про отримання листа 18.09.2023, однак не виконано вимогу суду про витребування вищевказаних документів

Разом з тим, відповідно до ч.ч. 6-9 ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Відповідно до ч. 1 ст. 146 ЦПК України у разі неподання письмових, речових чи електронних доказів, що витребувані судом, без поважних причин або без повідомлення причин їх неподання суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказів державним виконавцем для дослідження судом.

Отже враховуючи те, що станом на 19.10.2023 витребувані від Головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області суду не подано, про поважність причин неможливості подання не повідомлено, однак витребувані документи необхідні для всебічного, повного та об`єктивного розгляду справи та досягнення виконання завдання цивільного судочинства, а тому з метою з`ясування всіх обставин справи, у контексті з правовими приписами п. 4 ч. 5 ст. 12, ст. 263 ЦПК України, суд приходить до висновку про доцільність тимчасового вилучення державним виконавцем інформацію про нарахування та сплату податків (за найманого працівника) за працевлаштування громадянки ОСОБА_2 , РНОКПП НОМЕР_1 .

Суд зазначає, що відповідно до абз. 5 п. 4 розділу І Інструкції з організації примусового виконання рішень, затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 02.04.2012 №512/5, Відділу примусового виконання рішень управлінь забезпечення примусового виконання рішень міжрегіональних управлінь Міністерства юстиції України підвідомчі рішення, за якими: боржниками є територіальні органи центральних органів виконавчої влади та їх структурні підрозділи, місцеві суди, міські, районні або селищні ради чи районні державні адміністрації та їх структурні підрозділи, окружні прокуратури, інші територіальні підрозділи органів державної влади та їх посадові особи.

Згідно з п. 7 ч. 1 ст. 4 Закону України "Про виконавче провадження" передбачено, що у виконавчому документі зазначається строк пред`явлення рішення до виконання.

За приписами ч. 1 ст. 12 Закону України "Про виконавче провадження" виконавчі документи можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох років, крім посвідчень комісій по трудових спорах та виконавчих документів, за якими стягувачем є держава або державний орган, які можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох місяців.

Отже, ухвалу суду слід направити для виконання до компетентного органу державної виконавчої служби - Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Вінницькій області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ).

Визначити, що стягувачем є: Липовецький районний суд Вінницької області (адреса: вул. Шевченка, буд. 1, м. Липовець, Вінницький р-н, Вінницька обл., 22500, ЄДРПОУ - 02894929), а боржником є: Головне управлінняДержавної податковоїслужби уВінницькій області (місцезнаходження: вул. Хмельницьке шосе, буд. 7, м. Вінниця, Вінницька обл., 21028, код ЄДРПОУ - 44069150).

Строк пред`явлення виконавчого документа (цієї ухвали) до примусового виконання становить 3 (три) місяці.

Суд вважає за доцільне відкласти підготовче судове засідання у справі.

Керуючись ст.ст. 146, 260-261 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Відкласти судове засідання на 07.11.2023 о 09.30 год.

Тимчасово вилучитивід Головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області (вул. Хмельницьке шосе, 7, м. Вінниця, Вінницька обл.) інформацію про нарахування та сплату податків (за найманого працівника) за працевлаштування громадянки ОСОБА_2 , РНОКПП НОМЕР_1 .

Виконання даної ухвали в частині тимчасового вилучення доказів доручити Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Вінницькій області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) (місцезнаходження: 21036, Вінницька область, місто Вінниця, вулиця Хмельницьке шосе, будинок 7, prymus@vn.dvs.gov.ua) зобов`язавши даний орган державної виконавчої служби направити тимчасово вилучений від Головного управлінняДержавної податковоїслужби уВінницькій області документ на адресу Липовецького районного суду Вінницької області, а в разі неможливості, повідомити про це суд до наступного судового засідання.

Стягувачем є: Липовецький районний суд Вінницької області (адреса: вул. Шевченка, буд. 1, м. Липовець, Вінницький р-н, Вінницька обл., 22500, ЄДРПОУ - 02894929).

Боржником є: Головне управлінняДержавної податковоїслужби уВінницькій області (місцезнаходження: вул. Хмельницьке шосе, буд. 7, м. Вінниця, Вінницька обл., 21028, код ЄДРПОУ - 44069150).

Ухвала суду про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом є виконавчим документом та підлягає негайному виконанню.

Строк пред`явлення виконавчого документа (цієї ухвали) до примусового виконання становить 3 (три) місяці.

Копію ухвали надіслати Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Вінницькій області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) для виконання.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбаченоЦПК України. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала є остаточною й окремому оскарженню не підлягає.

Суддя Дмитро КРИВЕНКО

СудЛиповецький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення19.10.2023
Оприлюднено25.10.2023
Номер документу114366972
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —136/1743/23

Постанова від 03.04.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Рибчинський В. П.

Постанова від 03.04.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Рибчинський В. П.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Рибчинський В. П.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Рибчинський В. П.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Рибчинський В. П.

Рішення від 28.12.2023

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Кривенко Д. Т.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Кривенко Д. Т.

Ухвала від 12.09.2023

Цивільне

Липовецький районний суд Вінницької області

Кривенко Д. Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні