Ухвала
від 24.10.2023 по справі 918/517/23
ПІВНІЧНО-ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНО-ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

33001 м.Рівне, вул.Яворницького, 59

УХВАЛА

про залишення апеляційної скарги без руху

"24" жовтня 2023 р. Справа № 918/517/23

Суддя Північно-західного апеляційного господарського суду Грязнов В.В., перевіривши матеріали апеляційної скарги Товариства з обмеженою відповідальністю "Управляюча компанія "Чистота і порядок" на рішення господарського суду Рівненської області від 18.09.2023, повний текст якого складено 18.09.2023, у справі №918/517/23 (суддя Андрійчук О.)

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Асоціація

управителів Рівненщини"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Управляюча компанія

"Чистота і порядок"

про зобов`язання вчинити дії.

ВСТАНОВИВ:

Рішенням господарського суду Рівненської області від 18.09.2023 у справі №918/517/23 частково задоволено позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Асоціація управителів Рівненщини" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Управляюча компанія "Чистота і порядок" про зобов`язання вчинити дії. Зобов`язано ТзОВ "Управляюча компанія "Чистота і порядок" передати за актом приймання-передачі ТзОВ "Асоціація управителів Рівненщини" таку документацію щодо багатоквартирного будинку за адресою: вул.Василя Червонія, 69 у м. Рівне: технічний паспорт на багатоквартирний будинок; паспорт об`єкта, складений за результа-тами обстеження прийнятих в експлуатацію об`єктів будівництва; енергетичний сертифікат і звіт про обстеження інженерних систем; проектну документацію зі схемами влаштування внутрішньобудинкових систем; документ, що підтверджує прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів; технічну документацію обладнання котелень; технічну документацію на ліфти; план земельної ділянки; акти приймання-передавання технічної документації на багато-квартирний будинок; паспорти, гарантійні документи, акти випробування, повірки й опломбу-вання та інші технічні документи на системи, мережі, встановлені прилади, устаткування та обладнання у багатоквартирному будинку. У задоволенні решти позовних вимог відмовлено.

Не погоджуючись із прийнятими рішеннями, Відповідач подав скаргу до Північно-захід-ного апеляційного господарського суду, в якій просить скасувати рішення господарського суду Рівненської області від 18.09.2023 у справі №918/517/23 та ухвалити нове, яким відмовити у задоволенні позову.

Розглянувши матеріали апеляційної скарги, перевіривши відповідність їх вимогам Госпо-дарського процесуального кодексу України, суд встановив, що апеляційну скаргу належить залишити без руху.

Так, відповідно до ч.3 ст.258 ГПК України до апеляційної скарги додаються докази сплати судового збору.

Згідно пп.4 п.2 ч.2 ст.4 Закону України "Про судовий збір", за подання до господарського суду апеляційної скарги на рішення суду сплачується судовий збір в розмірі 150 відсотків ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви.

За оскарження всього рішення у даній справі судовий збір становить 8052,00 грн та підлягає сплаті за платiжними реквiзитами для перерахування судового збору в гривнях, розміщеними на офіційній сторінці Північно-західного апеляційного господарського суду за адресою: https://nwag.court.gov.ua/sud4874/gromadyanam/tax/

Вбачається, що до матеріалів скарги не додано жодних доказів сплати судового збору у встановленому порядку та розмірі, не зазначено про їх існування і в тексті апеляційної скарги.

Крім того, відповідно до ч.3 ст.258 ГПК України, до апеляційної скарги, зокрема, додаються докази надсилання копії скарги іншій стороні у справі.

Суд, при цьому зауважує, що належними доказами надсилання іншій стороні у справі копії апеляційної скарги і доданих до неї документів є розрахунковий документ встановленої форми, що підтверджує надання послуг поштового зв`язку (касовий чек, розрахункова квитанція тощо); реєстр поштових відправлень, поданий в оригіналі або в належній чином засвідченій копії, також може вважатися належним доказом надсилання іншій стороні копії скарги; таким доказом може бути й засвідчений належним чином витяг з відповідного реєстру.

Статтею 259 ГПК України встановлено, що особа, яка подає апеляційну скаргу, надсилає іншим учасникам справи копію цієї скарги і доданих до неї документів, які у них відсутні, листом з описом вкладення.

Поруч з цим, до скарги додано лише квитанцію про надсилання листа ТзОВ "Асоціація управителів Рівненщини" на адресу: "33024, Рівне". Проте, з даної квитанції неможливо встановити що саме і за якою адресою надсилалося Скаржником.

Як передбачено ст.260 ГПК України, до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених статтею 258 цього Кодексу, застосовуються положення статті 174 цього Кодексу.

У відповідності до ч.1 ст.174 ГПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст.ст. 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що Скаржником не дотримано вимог ст.258 ГПК України, що, відповідно до статті 260 ГПК України, є підставою для залишення без руху апеляційної скарги з наданням строку для усунення вказаних недоліків, а саме: надання суду доказів сплати судового збору у встановленому порядку та розмірі, а також оригіналів належних доказів надсилання копії апеляційної скарги іншим учасникам справи з описом вкладення у цінний лист.

Відповідно до ч.2 ст.174 ГПК України, в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

При цьому, суд звертає увагу, що у відповідності до приписів п.6 ст.260 ГПК України, пи-тання про повернення апеляційної скарги суд апеляційної інстанції вирішує протягом п`яти днів з дня закінчення строку на усунення недоліків.

Керуючись ст.ст. 174, 234, 258, 260 Господарського процесуального кодексу України, суддя

УХВАЛИВ:

1. Апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Управляюча компанія "Чистота і порядок" на рішення господарського суду Рівненської області від 18.09.2023 у справі №918/517/23 - залишити без руху.

2. Встановити скаржнику десятиденний строк з дня вручення даної ухвали для усунення недоліків апеляційної скарги: надання суду доказів сплати судового збору у встановленому порядку та розмірі, а також оригіналів належних доказів надсилання копії апеляційної скарги іншим учасникам справи з описом вкладення у цінний лист.

3. Роз`яснити, що при невиконанні вимог даної ухвали, апеляційна скарга вважається неподаною та повертається апелянту.

4. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Суддя Грязнов В.В.

Дата ухвалення рішення24.10.2023
Оприлюднено26.10.2023
Номер документу114387666
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, щодо недоговірних зобов’язань спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —918/517/23

Судовий наказ від 19.01.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Андрійчук О.В.

Судовий наказ від 19.01.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Андрійчук О.В.

Постанова від 11.01.2024

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Грязнов В.В.

Ухвала від 06.12.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Грязнов В.В.

Постанова від 29.11.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Грязнов В.В.

Ухвала від 29.11.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Грязнов В.В.

Ухвала від 02.11.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Грязнов В.В.

Ухвала від 24.10.2023

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Грязнов В.В.

Рішення від 16.10.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Андрійчук О.В.

Судовий наказ від 10.10.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Андрійчук О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні