Ухвала
від 25.10.2023 по справі 458/856/23
ТУРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 458/856/23

2/458/233/2023

УХВАЛА

про витребування доказів

25.10.2023 м. Турка

Турківський районний суд Львівської області у складі:

головуючого-судді Кшик О.І.

секретар судового засідання Сисан С.І.

при розгляді у відкритому судовому засіданні в залі суду цивільної справи за правилами спрощеного позовного провадження за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "ФІНПРОМ МАРКЕТ"</a>, треті особи, які не заявляють самостійних вимог: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Остапенко Євген Михайлович, Турківський відділ державної виконавчої служби у Самбірському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню та його скасування,

встановив:

У провадженні суду перебуває вищевказана цивільна справа.

У судове засідання позивач ОСОБА_1 та її представник адвокат Мельник А.В., не з`явилися, представник позивача на електронну адресу суду подав клопотання про витребування доказів, а саме, витребувати від Київського міського державного нотаріального архіву належним чином завірені копії наявних матеріалів та документів на підставі яких приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Остапенко Є.М. 07.10.2020 вчинено виконавчий напис №18081, де боржник ОСОБА_1 , стягувач - Товариство з обмеженою відповідальністю "ФІНПРОМ МАРКЕТ"</a>.

Клопотання обгрунтиовано тим, що позивач немає модливості подати витребовувані докази, а такі мають значення для вирішення справи. У зв`язку з тим, що свідоцтво про право на зайняття нотаріальною діяльністю нотаріуса Остапенка Є.М., який засвідчував оскаржуваний виконавчий напис, анульовано, тому позивач просить витребувати такі від Київського міського державного нотаріального архіву.

У судове засідання представник відповідача ТОВ "ФІНПРОМ МАРКЕТ", будучи належним чином повідомленим про час та місце розгляду справи, шляхом направлення судової повістки засобами поштового зв`язку, у судове засідання не з`явився, причин неявки не повідомив.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Остапенко Є.М., будучи належним чином повідомленим про час та місце розгляду справи, шляхом направлення судової повістки засобами поштового зв`язку, у судове засідання не з`явився, причин неявки не повідомив.

У судове засідання представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог Турківського відділу державної виконавчої служби у Самбірському районі Львівської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції не з`явився, подав до суду заяву про розгляд справи без участі їх представника.

Інших заяв, клопотань від сторін не надходило.

У зв`язку з неявкою всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України не здійснюється.

Вирішуючи клопотання про витребування доказів, перевіривши матеріали справи, суд дійшов такого висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу.

Враховуючи те, що позивач та його представник не мають можливості самостійно надати докази, а саме, копії матеріалі щодо вчинення оскаржуваного виконавчого напису, оскільки такі відносяться донотаріальної таємниці, такі докази мають значення для правильного вирішення справи, тому для забезпечення змагальності процесу, з урахуванням принципу диспозитивності, повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи суд вважає, що такі докази необхідно витребувати.

Керуючись ст. 84, 259 - 261 Цивільного процесуального кодексу України,

постановив:

Задоволити клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Мельника Андрія Володимировича про витребування доказів.

Витребувати від Київського міського державного нотаріального архіву (код ЄДРПОУ: 43030363; Місцезнаходження: Повітрофлотський проспект, 76-Г, м. Київ, 03151; Телефон: 044 246 26 22; E-mail: notarhiv.kiiv@ukt.net) належним чином завірені копії наявних матеріалів та документів на підставі яких приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Остапенко Є.М. 07.10.2020 року вчинено виконавчий напис № 18081, де боржник ОСОБА_1 , стягувач - Товариство з обмеженою відповідальністю "ФІНПРОМ МАРКЕТ"</a>.

Відкласти судове засідання на 20.11.2023 о 12.00 год, про що повідомити учасників справи.

Копію ухвали направити учасникам справи - для відома, Київському міському державному нотаріальному архіву - для виконання в строк до 17.11.2023.

Роз`яснити уповноваженій особі Київського міського державного нотаріального архіву, що відповідно до вимог ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Дата складання та підписання ухвали 25.10.2023.

Суддя О.І. Кшик

Дата ухвалення рішення25.10.2023
Оприлюднено26.10.2023
Номер документу114404563
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування доказів 25.10.2023 м. Турка Турківський районний суд Львівської області у складі: головуючого-судді Кшик О.І. секретар судового засідання Сисан С.І. при розгляді у відкритому судовому засіданні в залі суду цивільної справи за правилами спрощеного позовного провадження за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "ФІНПРОМ МАРКЕТ",

Судовий реєстр по справі —458/856/23

Рішення від 01.02.2024

Цивільне

Турківський районний суд Львівської області

Кшик О. І.

Рішення від 01.02.2024

Цивільне

Турківський районний суд Львівської області

Кшик О. І.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Турківський районний суд Львівської області

Кшик О. І.

Ухвала від 25.10.2023

Цивільне

Турківський районний суд Львівської області

Кшик О. І.

Ухвала від 13.10.2023

Цивільне

Турківський районний суд Львівської області

Кшик О. І.

Ухвала від 12.09.2023

Цивільне

Турківський районний суд Львівської області

Кшик О. І.

Ухвала від 12.09.2023

Цивільне

Турківський районний суд Львівської області

Кшик О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні