Ухвала
від 24.10.2023 по справі 1-113/2004
ФРАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

1-113/2004

1-в/465/469/23

У Х В А Л А

24.10.2023 року м. Львів

Суддя Франківського районного суду м. Львова ОСОБА_1 в ході підготовки до розгляду матеріалів заяви про продовження застосування примусових заходів медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,-

в с т а н о в и в :

Голова ЛПК ОСОБА_3 та лікуючий лікар ОСОБА_4 звернулися до суду із заявою про продовження застосування примусових заходів медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Крім того, голова ЛПК ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про розгляд вищевказаної справи в режимі відеоконференсії між Франківським районним судом м. Львова та КНП ЛОР «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня».

Вивченням матеріалів заяви встановлено, що їх зміст відповідає вимогам ч.3ст.514 КПК України, згідно з якою розгляд питання про продовження, зміну чи припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється за поданням представника медичного закладу (лікаря-психіатра), де тримається дана особа, у передбаченомустаттею 95 КК Українита статтею 512цього Кодексу порядку. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів.

За даних обставин вважаю, що матеріали заяви можуть бути предметом розгляду в судовому засіданні та підлягають розгляду в порядку, передбаченому ст.512 КПК України.

Згідно з ч.1ст.512КПК України судовий розгляд здійснюється одноособово суддею в судовому засіданні за участю прокурора, законного представника, захисника, згідно із загальними правилами цьогоКодексу.

Статтею 6 Конвенції про захист прав і основних свобод людини визначено, що кожна людина, обвинувачена у вчиненні кримінального злочину, має як найменш право захищати себе особисто чи використовувати правову допомогу захисника на свій власний вибір або одержувати таку допомогу безкоштовно, якщо цього вимагають інтереси правосуддя.

Згідно з п. 3 ч. 1ст. 49 КК Українисуд зобов`язаний забезпечити участь захисника у кримінальному провадженні у випадках, якщо суд вирішить, що обставини кримінального провадження вимагають участі захисника, а підозрюваний, обвинувачений не залучив його.

Відповідно до п.5 ч.2ст.52 КПК Україниучасть захисника є обов`язковою щодо осіб, стосовно яких передбачається застосування примусових заходів медичного характеру або вирішується питання про їх застосування, - з моменту встановлення факту наявності в особи психічного захворювання або інших відомостей, які викликають сумнів щодо її осудності.

Згідно з ч.2ст.20 КПК України, суд зобов`язаний забезпечити підозрюваному чи обвинуваченому право на кваліфіковану правову допомогу з боку обраного ним або призначеного захисника. Згідно з ч.3ст.20 КПК України, у випадках, передбачених цим Кодексом та/або законом, що регулює надання безоплатної правової допомоги, підозрюваному, обвинуваченому правова допомога надається безоплатно за рахунок держави.

Відповідно до ч. 1 ст.336КПК України судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження, та неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин.

Суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження (ч. 2ст. 336 КПК України).

З урахуванням наведеного, вважаю за необхідне доручити Львівському обласному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити захисника ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та провести судове засідання в режимі відео конференції з КНП ЛОР «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня».

Керуючись ст.ст.20,49,52, 336 КПК України, -

у х в а л и в :

Заяву про продовження застосування примусових заходів медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , прийняти до провадження та призначити судове засідання на 13 листопада 2023 року на 12 год. 45 хв.

Розгляд заяви про продовження застосування примусових заходів медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , призначене на 13 листопада 2023 року на 12 год. 45 хв. провести в режимі відео конференції з Комунальним некомерційним підприємством Львівської обласної ради «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня».

Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області, призначити захисника ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалу негайнонаправити Регіональнийцентр знадання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області для негайного виконання (79008, м.Львів, вул. Валова, 31)

Явку захисника забезпечити в судове засідання, яке відбудеться у приміщенні Франківського районного суду м. Львова (м. Львів, вул. Ген. Чупринки, 69) 13 листопада 2023 року на 12 год. 45 хв.

ДоручитиКНП ЛОР«Львівська обласнаклінічна психіатричналікарня» 13 листопада 2023 року на12год.45 хв. забезпечитипроведення відеоконференціїз участю ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 в режимі відеоконференції.

Копії ухвали направити до КНП ЛОР «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня» для організації дистанційного судового провадження в режимі відеоконференцзв`язку.

У судове засідання викликати прокурора, представника Комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня» та лікуючого лікаря.

Суддя ОСОБА_1

СудФранківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення24.10.2023
Оприлюднено26.10.2023
Номер документу114404569
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про продовження, зміну або припинення застосування примусових заходів медичного характеру

Судовий реєстр по справі —1-113/2004

Ухвала від 22.10.2024

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Мигаль Г. П.

Ухвала від 22.05.2024

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Мартьянова С. М.

Ухвала від 22.05.2024

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Мартьянова С. М.

Ухвала від 26.04.2024

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Мартьянова С. М.

Ухвала від 15.01.2024

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Ванівський Ю. М.

Ухвала від 15.01.2024

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Ванівський Ю. М.

Ухвала від 24.10.2023

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Ванівський Ю. М.

Ухвала від 05.05.2023

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Мигаль Г. П.

Ухвала від 05.05.2023

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Мигаль Г. П.

Ухвала від 26.04.2023

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Мигаль Г. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні