Ухвала
від 25.10.2023 по справі 753/18823/23
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/18823/23

провадження № 2/753/8470/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"25" жовтня 2023 р. суддя Дарницького районного суду міста Києва Сирбул О.Ф., вивчивши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Приватного вищого навчального закладу "Міжнародна академія екології та медицини" про визнання незаконним та скасування наказу, зобов`язати вчинити дії,-

В С Т А Н О В И В :

У жовтні 2023 року до суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Приватного вищого навчального закладу "Міжнародна академія екології та медицини" про визнання незаконним та скасування наказу, зобов`язати вчинити дії.

Згідно з ч. 1 ст. 4 Цивільного процесуального кодексу України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Відповідно ст. 187 ЦПК України, суд відкриває провадження у справі за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження.

Позовна заява за змістом і формою повинна відповідати ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

При вивчені позовної заяви та доданих до неї документів судом встановлено, що дана позовна заява не відповідає вимогам ч. 3 ст. 175 ЦПК України, оскільки позивачем у позовній заяві не зазначено, зокрема:

- у порушення п. 8 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позивачем не зазначений перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви, а саме відсутній наказ, який позивач просить визнати незаконним та скасувати, також клопотання про його витребування судом відсутнє.

- у порушення ч. 6 ст. 177 ЦПК України до заяви про визнання акта чи договору недійсним додається також копія (або оригінал) оспорюваного акта чи договору або засвідчений витяг з нього, а у разі відсутності акта чи договору у позивача - клопотання про його витребовування.

Відповідно до ч. 4 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Згідно з ч. 1 ст. 4 Закону України «Про судовий збір» судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Ставка судового збору за подачу до суду позовної заяви немайнового характеру фізичною особою становить 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що станом на 2023 рік становить 1073,60 грн. (п. 2 ст. 4 ЗУ «Про судовий збір»).

Як вбачається зі змісту позовних вимог, позивач звертаючись до суду заявляє дві позовні вимоги, що є самостійними вимогами немайнового характеру, які підлягають оплаті судовим збором за кожну вимогу окремо.

Проте, позивачем до матеріалів позовної заяви додано документ, що підтверджує сплату судового збору за одну вимоги немайнового характеру у розмірі 1073,60 грн.

Відтак, враховуючи положення ст.ст. 4, 6 Закону України «Про судовий збір» позивач має надати до суду документ на підтвердження сплати судового збору за другу вимогу немайнового характеру, що становить 1073,60 грн.

Згідно з частинами 1, 2 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи те, що визначені недоліки перешкоджають вирішенню питання про відкриття провадження у справі, суддя приходить до висновку про необхідність залишення позовної заяви без руху з наданням позивачу строку для усунення недоліків, який не може перевищувати п`яти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

У зв`язку з викладеним, позивачу необхідно подати нову редакцію позовної заяви, з дотриманням вимог зазначених у вказаній ухвалі суду, у відповідній кількості примірників до кількісного складу учасників процесу (ч. 1 ст. 177 ЦПК України) та оригінал квитанції про доплату судового збору.

Керуючись ст.ст. 175, 177, 185 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Приватного вищого навчального закладу "Міжнародна академія екології та медицини" про визнання незаконним та скасування наказу, зобов`язати вчинити дії-залишити без руху та надати строк для усунення її недоліків, який не може перевищувати п`яти днів з дня отримання позивачем даної ухвали.

Копію ухвали направити позивачу.

Роз`яснити, що якщо у визначений строк недоліки не будуть усунені, позовна заява на підставі ч. 3 ст. 185 ЦПК України буде вважаться неподаною та повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудДарницький районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення25.10.2023
Оприлюднено27.10.2023
Номер документу114441858
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —753/18823/23

Ухвала від 28.05.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мережко Марина Василівна

Ухвала від 28.05.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мережко Марина Василівна

Ухвала від 23.05.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Мережко Марина Василівна

Рішення від 08.04.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Сирбул О. Ф.

Рішення від 08.04.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Сирбул О. Ф.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Сирбул О. Ф.

Ухвала від 17.11.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Сирбул О. Ф.

Ухвала від 25.10.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Сирбул О. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні