Ухвала
від 16.10.2023 по справі 130/3055/16-ц
ЖМЕРИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

2/130/1/2023

130/3055/16-ц

У Х В А Л А

16.10.2023 р. м. Жмеринка

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області у складі головуючої судді Грушковської Л.Ю.,

за участі секретаря Шпак А.А.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Жмеринка цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Вантаж Бі.Ем.Джі.», третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача ОСОБА_2 про відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок дорожньо транспортної пригоди,

в с т а н о в и л а :

У провадженні Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області перебуває дана цивільна справа.

Ухвалою Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області від 15.10.2020 по справі призначено комплексну автотехнічну, транспортно трасологічну та автомобільно товарознавчу експертизи, проведення яких доручити Київському науково дослідному інституту судових експертиз. Зупинено провадження в справі на час проведення експертизи.

22.09.2023 на адресу Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області надійшли матеріали даної цивільної справи та висновок експерта.

Ухвалою суду від 01.09.2023 поновлено провадження у даній справі.

На адресу суду надійшло клопотання представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Вантаж Бі.Ем.Джі.» - адвоката Бардіної О.О., в якому вона просила проводити судові засідання у справі в режимі відеоконференції, у зв`язку з тим, що здійснює свою діяльність в м. Києві, а також враховуючи введення воєнного стану на території України виникла об`єктивна необхідність в участі на судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Позивач ОСОБА_1 в підготовче судове засідання не з`явилась, в поданій заяві просила відкласти розгляд справи на іншу дату.

Інші учасники справи в судове засідання не з`явились, хоча були належним чином повідомлені про дату, час та місце розгляду справи. Причини їх неявки суду невідомі. Будь-яких заяв чи клопотань від них не надходило.

Відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Відповідно частини 2 ст. 212 ЦПК України, учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Згідно частини 3 ст. 212 ЦПК України Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Відповідно до п. 46 та п. 50 підрозділу 3 розділу ІІІ Положення про порядок функціонування окремих підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи затвердженого Рішення Вищої ради правосуддя 17.08.2021 № 1845/0/15-21, за наявності в суді технічної можливості учасник справи у порядку, встановленому процесуальним законом, може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Суд ухвалює рішення про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності в суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначені день і час).

Отже, цивільним процесуальним законодавством регламентовано право учасника цивільного процесу на участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Беручи до уваги те, що судом на час розгляду цього клопотання не встановлено об`єктивних причин, які б вказували на неможливість забезпечення участі представника позивача в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, тому суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

Для забезпечення участі представника відповідача в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів необхідно застосувати програмне забезпечення «EasyCon».

Згідно п.1 ч.2 ст. 198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках визначених частиною другою статті 223 цього Кодексу.

Враховуючи наведене, керуючись ст. 198, 212 ЦПК України, суд,

у х в а л и в :

Клопотання представника відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Вантаж Бі.Ем.Джі.» - адвоката Бардіної О.О. про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції - задовольнити.

Судові засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Вантаж Бі.Ем.Джі.», третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача ОСОБА_2 про відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок дорожньо транспортної пригоди, проводити з представником відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Вантаж Бі.Ем.Джі.» адвокатом Бардіною Оленою Олександрівною в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, шляхом з`єднання через програму «EasyCon».

Відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку, тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку «EasyCon», за веб-посиланням https://easycon.com.ua.

Відкласти підготовче судове засідання на 11 год. 30 хв. 01 грудня 2023 з повідомленням сторін.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення16.10.2023
Оприлюднено27.10.2023
Номер документу114447207
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди, заподіяної внаслідок дорожньо транспортної пригоди

Судовий реєстр по справі —130/3055/16-ц

Постанова від 09.05.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Оніщук В. В.

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Оніщук В. В.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Оніщук В. В.

Рішення від 14.03.2024

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Грушковська Л. Ю.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Грушковська Л. Ю.

Ухвала від 01.12.2023

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Грушковська Л. Ю.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Грушковська Л. Ю.

Ухвала від 01.09.2023

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Грушковська Л. Ю.

Ухвала від 10.02.2021

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Сенько Л. Ю.

Ухвала від 01.12.2020

Цивільне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Сенько Л. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні