Ухвала
від 26.10.2023 по справі 229/4661/18
ДРУЖКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 229/4661/18

Провадження № 1-в/229/169/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 жовтня 2023 р. Дружківський міський суд Донецької області в складі: головуючого - судді ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , представника заявника ОСОБА_4 , захисника ОСОБА_5 , особи, відносно якої застосовані примусові заходи медичного характеру, - ОСОБА_6 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Дружківка заяву лікаря-психіатра (уповноваженої особи КНП «ЦМКЛ» Дружківської міської ради) ОСОБА_4 та подання генерального директора КНП «ЦМКЛ» Дружківської міської ради ОСОБА_7 про припинення застосування примусових заходів медичного характеру відносно ОСОБА_6 , -

В С Т А Н О В И В:

До Дружківського міського суду Донецької області надійшли заява лікаря-психіатра (уповноваженої особи КНП «ЦМКЛ» Дружківської міської ради) ОСОБА_4 та подання генерального директора КНП «ЦМКЛ» Дружківської міської ради ОСОБА_7 про припинення застосування примусових заходів медичного характеру відносно ОСОБА_6 у зв`язку з відсутністю протиправних тенденцій, підпорядкованою поведінкою, наявністю реальних планів на майбутнє.

У судовому засіданніпредставник заявника - лікар-психіатр психоневрологічного диспансерного відділення ОСОБА_4 підтримала подання і просила його задовольнити.

Потерпілий ОСОБА_8 , будучи належним чином повідомленим про час і місце судового розгляду, у судове засідання не з`явився.

Суд, вислухавши пояснення лікаря-психіатра, з`ясувавши думку прокурора, захисника, а також ОСОБА_6 , які не заперечували проти задоволення подання, приходить до наступного:

Ухвалою Дружківського міського суду Донецької області від 29 березня 2019 року до ОСОБА_6 застосовані примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу з посиленим наглядом.

24 березня 2022 року ухвалою Самарського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_6 змінено примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із посиленим наглядом на надання психіатричної допомоги із звичайним наглядом в примусовому порядку, строком до шести місяців.

29 вересня 2022 року ухвалою Самарського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_6 продовжено примусові заходи медичного характеру у виді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги із звичайним наглядом, строком до шести місяців.

15 березня 2023 року ухвалою Самарського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_6 змінено примусові заході медичного характеру зі звичайного типу нагляду на надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку, строком до шести місяців.

Відповідно до ч. 1 ст. 95 КК України продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється судом за заявою представника психіатричного закладу (лікаря-психіатра), який надає особі таку психіатричну допомогу, до якої додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів.

Згідно ч. 1,2ст. 514 КПК України - продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється на підставі ухвали суду, в межах територіальної юрисдикції якого застосовується цей захід чи відбувається лікування. Зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється, якщо особа, яка вчинила суспільно небезпечне діяння у стані неосудності, видужала або якщо внаслідок змін у стані її здоров`я відпала потреба в раніше застосовуваних заходах медичного характеру.

Висновком лікарів-психіатрів КНП «Психіатрична лікарня м. Краматорська» від 14 вересня 2023 року № 1/1 відносно ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , встановлено, що він страждає хронічним психічним захворюванням, на теперішній час в не загостренні. В наслідок проведеного лікування психічний стан ОСОБА_6 значно покращився та на протязі достатньо тривалого проміжку часу залишається стабільним, що проявляється у впорядкованій поведінці, відсутності конфліктності, афективно-вольових розладів, агресивних тенденцій. До скоєного правопорушення ставиться критично говорить про протиправність своїх дій, виявляє жаль з приводу скоєного. Продуктивних психічних розладів не виявляє. Контроль поведінки достатній. До психічного стану сформоване критичне ставлення, в міру своїх інтелектуальних можливостей. Має настави на тверезий спосіб життя. Будує реальні плани на майбутнє.

Таким чином, враховуючи зміну психічного стану ОСОБА_6 , беручи до уваги висновок комісії лікарів-психіатрів, суд вважає за можливе задовольнити подання про припинення застосування примусових заходів медичного характеру відносно ОСОБА_6 .

Керуючись ст. 95 КК України, ст. 514 КПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Заяву лікаря-психіатра (уповноваженої особи КНП «ЦМКЛ» Дружківської міської ради) ОСОБА_4 та подання генерального директора КНП «ЦМКЛ» Дружківської міської ради ОСОБА_7 про припинення застосування примусових заходів медичного характеру відносно ОСОБА_6 - задовольнити.

Припинити застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку відносно ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвала може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду протягом семи днів з дня її оголошення через Дружківський міський суд Донецької області.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.10.2023
Оприлюднено27.10.2023
Номер документу114448163
СудочинствоКримінальне
Сутьприпинення застосування примусових заходів медичного характеру відносно ОСОБА_6

Судовий реєстр по справі —229/4661/18

Ухвала від 26.10.2023

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Дубовик Р. Є.

Ухвала від 28.09.2023

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Дубовик Р. Є.

Ухвала від 04.06.2019

Кримінальне

Донецький апеляційний суд

Шигірт Ф. С.

Ухвала від 04.06.2019

Кримінальне

Донецький апеляційний суд

Шигірт Ф. С.

Ухвала від 20.05.2019

Кримінальне

Донецький апеляційний суд

Шигірт Ф. С.

Ухвала від 08.05.2019

Кримінальне

Донецький апеляційний суд

Шигірт Ф. С.

Ухвала від 29.03.2019

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Петров Є. В.

Ухвала від 14.03.2019

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Петров Є. В.

Ухвала від 25.02.2019

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Петров Є. В.

Ухвала від 01.02.2019

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Петров Є. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні