Ухвала
від 30.10.2023 по справі 718/3706/23
КІЦМАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа718/3706/23

Провадження №2-о/718/268/23

У Х В А Л А

про прийняття заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

30 жовтня 2023 року м. Кіцмань, Чернівецька область

Суддя Кіцманського районного суду Чернівецької області СкорейкоВ.В., розглянувши матеріали цивільної справи за заявою ОСОБА_1 (місцепроживання АДРЕСА_1 ),представник заявника адвокатСаламандик А.І.,зацікавлена особа:Опікунська радапри виконавчомукомітеті Ставчанськоїсільської ради(вул..Головна,52с.Ставчани,Чернівецького районуЧернівецької області) про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна, -

У С Т А Н О В И В:

На адресуКіцманського районногосуду Чернівецькоїобласті надійшлазаява ОСОБА_1 , зацікавленіособи: Опікунськарада привиконавчому комітетіСтавчанської сільськоїради (вул..Головна,52с.Ставчани,Чернівецького районуЧернівецької області) про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

Зазначена заява подана з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції Кіцманського районного суду Чернівецької області.

Перешкод для прийняття заяви не має.

Відсутні підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі.

Відповідно до вимог ст. 293 ЦПК України, окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Відповідно до п. 1 ч.2 ст. 293ЦПК України впорядку окремого провадження суд розглядає справи про визнання фізичної особи недієздатною.

Згідно ч. 3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Тому заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі, в порядку окремого провадження, згідно п.1 ч. 2 ст. 293 ЦПК України.

Заяв чи клопотань позивачем разом із позовною заявою не подано.

Враховуючи, що у поданій заяві ОСОБА_1 просить визнати недієздатним ОСОБА_2 , суд дійшов висновку про необхідність залучення останнього до розгляду даної в якості зацікавленої особи, оскільки щодо нього вирішується питання про визнання недієздатною.

Питання про виклик фізичної особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, вирішується в кожному випадку судом із урахуванням стану її здоров`я.

На підставі вищезазначеного та керуючись ст.ст. 19, 27, 187, 260, 293, 294-299 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 (місцепроживання АДРЕСА_1 ),представник заявника адвокатСаламандик А.І.,зацікавлена особа:Опікунська радапри виконавчомукомітеті Ставчанськоїсільської ради(вул..Головна,52с.Ставчани,Чернівецького районуЧернівецької області) про визнання особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна.

Залучити до розгляду справи ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 в якості заінтересованої особи.

Справу розглядати за правилами окремого провадження.

Призначити у справі судове засідання на 22.11.2023 о 10 год. 00 хв., яке відбудеться в приміщенні Кіцманського районного суду Чернівецької області (вул. Незалежності, 48 м. Кіцмань Кіцманський район Чернівецька область) з повідомленням учасників справи.

Копію ухвали та копію заяви з доданими до неї документами, надіслати зацікавленій особі.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки: http://court.gov.ua/sud2406.

Роз`яснити заінтересованій особі, що вона може подати до суду в строк до 22.11.2023 заперечення проти заяви, посилаючись на незаконність вимог, їх необґрунтованість, наявність перешкод для відкриття провадження в справі, з обов`язковою вказівкою на докази, що спростовують заяву, відповідно до умов ст.ст.174, 180 ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Василь Скорейко

СудКіцманський районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення30.10.2023
Оприлюднено31.10.2023
Номер документу114493851
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них:

Судовий реєстр по справі —718/3706/23

Рішення від 20.05.2024

Цивільне

Кіцманський районний суд Чернівецької області

Скорейко В. В.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Кіцманський районний суд Чернівецької області

Скорейко В. В.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Кіцманський районний суд Чернівецької області

Скорейко В. В.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Кіцманський районний суд Чернівецької області

Скорейко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні