Ухвала
від 30.10.2023 по справі 456/1011/23
СТРИЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 456/1011/23

Провадження № 2/456/540/2023

Ухвала

іменем України

30 жовтня 2023 року місто Стрий

Стрийський міськрайонний суд Львівської області в складі:

головуючого судді Шрамка Р. Т. ,

з участю секретаря Дверій Ю.Р.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Стрий справу № 456/1011/23 за позовом ОСОБА_1 до приватного нотаріуса Бораковської Оксани Василівни, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про припинення іпотеки, припинення обтяження нерухомого майна та виключення відомостей про реєстрацію обтяження у виді іпотеки та клопотання представника позивача адвоката Мундяка М.М. про заміну відповідача,

в с т а н о в и в:

В провадженні суду знаходиться цивільна справа запозовом ОСОБА_1 до приватного нотаріуса Бораковської Оксани Василівни, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про припинення іпотеки, припинення обтяження нерухомого майна та виключення відомостей про реєстрацію обтяження у виді іпотеки .

Представник позивачаадвокат МундякМ.М.подав клопотанняпро замінувідповідача Фонду гарантуваннявкладів фізичнихосіб наПриватне підприємство«Група компаній«ІНСЕ» оскільки,умови кредитногодоговору йогодовірителем виконані повністю,що такождоводиться тим,що при ліквідаціїбанку непроводилося відступленняправа вимогиіншим банкамоднак, банкприпинив обтяженнямайна іне виключив відомостіпро припинення обтяженняу виглядііпотеки іоскільки ВАТ СКБ«Дністер» ліквідованоі згідноповідомлення Фондугарантування вкладівфізичних осібвсі кредитнісправи вяких перебувалоіпотечне майнопередано Приватномупідприємству «Групакомпаній «ІНСЕ»,а отже іналежним відповідачемповинно бути Приватне підприємство «Група компаній «ІНСЕ».

На підставі вищенаведеногопросить задоволити клопотання.

Інші учасники провадження в судове засідання не з?явилися та не повідомили суд про причини своєї неявки, хоча про час та місце судового розгляду були належним чином повідомлені.

Відповідно ч.2 ст.51 ЦПК України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі

В судовому засіданні встановлено, що позивач по справі вказав відповідача Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та приватного нотаріуса Бораковську Оксану Василівну.

В обгрунтування підстав заміни відповідача Фонду гарантування вкладів фізичних осіб вказав, що на даний час ВАТ СКБ «Дністер» є ліквідований і ним під час ліквідації не було виключено відомості про припинення обтяження у вигляді іпотеки, щодо його довірителя, яка повністю погасила суму кредитного договору, згідно повідомлення Фонду гарантування вкладів фізичних осіб всі кредитні справи в яких перебувало іпотечне майно передано Приватному підприємству «Група компаній «ІНСЕ», а відтак слід замінити первісного відповідача на Приватне підприємство «Група компаній «ІНСЕ».

Вивчивши матеріали справи суд вважає, що саме позивач має право визначити відповідача у справі, а відтак клопотання слід задоволити та замінити відповідача у справі Фонд гарантування вкладів фізичних осіб на Приватне підприємству «Група компаній «ІНСЕ» оскільки всі кредитні справи в яких перебувало іпотечне майно передано даному товариству.

Керуючись ст.ст.51 ЦПК України суд, -

у х в а л и в:

Клопотання задоволити.

Замінити відповідача Фонд гарантування вкладів фізичних осіб у справі за позовом ОСОБА_1 до приватного нотаріуса Бораковської Оксани Василівни, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про припинення іпотеки, припинення обтяження нерухомого майна та виключення відомостей про реєстрацію обтяження у виді іпотеки на належного відповідача Приватнепідприємство «Групакомпаній «ІНСЕ» (33001,Рівненська обл..,м.Рівне,вул..ДубенськаБос,5,кв.15) .

Встановити відповідачу строк п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для подання відзиву на позов. До відзиву повинні бути додані докази та документи, передбачені ч.5 ст. 178 ЦПК України. Роз`яснити відповідачу, що копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) позивачу одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, яка розглядається, на офіційному веб-порталі «Судова влада України» за веб-адресою сторінки суду: http://stm.lv.court.gov.ua/sud1323/gromadyanam/csz).

Оголосити перерву в судовому засіданні на 14 год. 05 хв. 30 листопада 2023.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Р. Т. Шрамко

СудСтрийський міськрайонний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення30.10.2023
Оприлюднено31.10.2023
Номер документу114495148
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них

Судовий реєстр по справі —456/1011/23

Рішення від 22.12.2023

Цивільне

Стрийський міськрайонний суд Львівської області

Шрамко Р. Т.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Стрийський міськрайонний суд Львівської області

Шрамко Р. Т.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Стрийський міськрайонний суд Львівської області

Шрамко Р. Т.

Ухвала від 10.07.2023

Цивільне

Стрийський міськрайонний суд Львівської області

Шрамко Р. Т.

Ухвала від 09.05.2023

Цивільне

Стрийський міськрайонний суд Львівської області

Шрамко Р. Т.

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Стрийський міськрайонний суд Львівської області

Шрамко Р. Т.

Ухвала від 08.03.2023

Цивільне

Стрийський міськрайонний суд Львівської області

Шрамко Р. Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні