Ухвала
від 30.10.2023 по справі 386/868/23
ГОЛОВАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 386/868/23

Провадження № 2/386/233/23

УХВАЛА

про проведення судового засідання в режимі відеоконференції

30 жовтня 2023 року смт. Голованівськ

Суддя Голованівського районного суду Кіровоградської області

Гут Ю. О.

розглянувши клопотання представника позивача ОСОБА_1 про його участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі за позовом ОСОБА_2 , інтереси якої представляє адвокат Смирнов Андрій Ігорович, до ОСОБА_3 , третя особа: орган опіки та піклування Голованівської селищної ради про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,

встановив:

Представник позивача ОСОБА_2 - адвокат Смирнов А.І. звернувся до суду з позовом в інтересах позивача до ОСОБА_3 , третя особа: орган опіки та піклування Голованівської селищної ради про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

Судове засідання в даній справі призначено в залі судових засідань Голованівського районного суду Кіровоградської області на 08 листопада 2023 року на 10 годин 00 хвилин.

Від представника позивача ОСОБА_2 - адвоката Смирнова А.І. 03.10.2023 до суду надійшло клопотання про його участь в судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів у сервісі "EASYCON".

Відповідно до частин 1, 2 ст. 212 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України), учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості . Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

Учасники справиберуть участьу судовомузасіданні врежимі відеоконференціїпоза межамиприміщення судуз використаннямвласних технічнихзасобів таелектронного підписузгідно звимогами Положенняпро Єдинусудову інформаційно-комунікаційнусистему та/абоположень,що визначаютьпорядок функціонуванняїї окремихпідсистем (модулів)(ч. 3 ст. 212 ЦПК України).

Порядок проведення судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів визначений Положенням про порядок функціонування окремих підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердженим Рішенням Вищої ради правосуддя 17 серпня 2021 року № 1845/0/15-21 (далі - Положення).

Судом встановлено, що представник позивача ОСОБА_1 , може забезпечити свою участь у судовому засіданні 08.11.2023 та в подальших судових засіданнях в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів з приміщення, яке виключає наявність сторонніх звуків та знаходиться в охайному вигляді.

Враховуючи вищевикладене та наявність клопотання представника позивача про його участь в судових засіданнях в режимі відеоконференції, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки судове засідання в справі призначено в період дії карантину та в період воєнного стану, представник позивача може забезпечити свою участь поза межами приміщення суду із застосуванням власних технічних засобів, при цьому забезпечується оперативності судового розгляду.

На підставі викладеного та керуючисьст.ст. 212, 258-261, 353 ЦПК України, суддя -

постановив:

Клопотання представника позивача ОСОБА_4 про його участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції - задовольнити повністю.

Судове засідання у цивільній справі №386/868/23 (провадження №2/386/233/23) за позовною заявою ОСОБА_2 , інтереси якої представляє адвокат Смирнов Андрій Ігорович, до ОСОБА_3 , третя особа: орган опіки та піклування Голованівської селищної ради про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,08листопада2023 року о 10 годині 00 хвилин та в подальших судових засіданнях - провести в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів ОСОБА_1 у сервісі "EASYCON".

Доручити модератору (відповідальному працівнику Голованівського районного суду Кіровоградської області) підтвердити представнику позивача Смирнову А.І. про можливість його участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Доручити адміністратору (відповідальному працівнику Голованівського районного суду Кіровоградської області) здійснити налагодження технічних засобів відеозапису процесуальних дій, які будуть проводитись в режимі відеоконференції згідно Порядку.

Представнику позивача Смирнову А.І. для проведення судового засідання в режимі відеоконференції:

- зайти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку (далі- система) (програмне забезпечення "EASYCON", що забезпечує проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку) за 10 хвилин до часу судового засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи;

- очікувати запрошення секретаря до участі в судовому засіданні;

- на початку судового засідання показати свій паспорт або інший документ, що посвідчує особу, в розгорнутому вигляді на сторінці з фотографією в камеру для надання можливості секретарю підтвердити його особу.

Використовувані в судовому засіданні технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, реалізовувати інші надані їм процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки, передбачені ЦПК України.

Копії ухвали негайно надіслати для організації її виконання та для відома представнику позивача.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею. Відповідно до ч. 2 ст. 353 ЦПК України заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: Гут Ю. О.

СудГолованівський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення30.10.2023
Оприлюднено01.11.2023
Номер документу114540366
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —386/868/23

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Єгорова С. М.

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Єгорова С. М.

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Єгорова С. М.

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Єгорова С. М.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Єгорова С. М.

Рішення від 13.03.2024

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гут Ю. О.

Рішення від 13.03.2024

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гут Ю. О.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гут Ю. О.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гут Ю. О.

Ухвала від 28.09.2023

Цивільне

Голованівський районний суд Кіровоградської області

Гут Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні