Ухвала
від 30.10.2023 по справі 580/6033/23
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

30 жовтня 2023 року Справа № 580/6033/23

м. Черкаси

Черкаський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Кульчицького С.О., розглянувши у письмовому провадженні в приміщенні суду клопотання представника товариства з обмеженою відповідальністю "Уманьміськбуд" про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в адміністративній справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Уманьміськбуд" до Головного управління ДПС у Черкаській області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Черкаського окружного адміністративного суду перебувала адміністративна справа за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Уманьміськбуд" до Головного управління ДПС у Черкаській області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії.

18.10.2023 на адресу суду від представника позивача - адвоката Письменної Н.В. надійшла заява про ухвалення додаткового судового рішення про відшкодування судових витрат на професійну правничу допомогу адвоката у сумі 80 325,00 грн.

Ухвалою Черкаського окружного адміністративного суду від 20.10.2023 призначено судове засідання для розгляду заяви представника позивача - адвоката Письменної Н.В. про ухвалення додаткового судового рішення в адміністративній справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Уманьміськбуд" до Головного управління ДПС у Черкаській області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії на 11 год 30 хв 03 листопада 2023 року.

27.10.2023 вх. № 46614/23 від представника товариства з обмеженою відповідальністю "Уманьміськбуд" - адвоката Письменної Н.В. на адресу суду, через систему "Електронний суд" (документ сформований 27.10.2023), надійшло клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення EasyCon.

Відповідно до частин 2,3 статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Таким чином, обов`язковою умовою для участі особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, що передбачено частинами 2,3 статті 195 КАС України, є надсилання копії заяви про проведення судового засідання в режимі відеоконференції іншим учасникам справи та використання власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Дослідивши клопотання представника товариства з обмеженою відповідальністю "Уманьміськбуд" Письменної Н.В. від 27.10.2023, подане через систему "Електронний суд", суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення вищевказаного клопотання, позаяк дане клопотання відповідає вимогам статті 195 КАС України.

Керуючись статтями 195, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання представника товариства з обмеженою відповідальністю "Уманьміськбуд" Письменної Н.В. про проведення судового засідання в режимі відеоконференції в адміністративній справі № 580/6033/23 - задовольнити.

Забезпечити участь представника товариства з обмеженою відповідальністю "Уманьміськбуд" Письменної Наталі Володимирівни в судовому засіданні з розгляду заяви про ухвалення додаткового судового рішення про відшкодування судових витрат на професійну правничу допомогу адвоката у справі № 580/6033/23, яке призначене на 11 год 30 хв 03 листопада 2023 року у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення EasyCon.

Роз`яснити представнику позивача, що учасник, який бере участь у справі в режимі відеоконференції зобов`язаний: зайти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники, камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Роз`яснити представнику позивача, що ризики технічної неможливості участі у засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція проводитиметься за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення EasyCon (https://vkz.court.gov.ua EasyCon).

Копію ухвали направити заявнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Сергій КУЛЬЧИЦЬКИЙ

Дата ухвалення рішення30.10.2023
Оприлюднено02.11.2023
Номер документу114558276
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо адміністрування окремих податків, зборів, платежів, з них податку на додану вартість (крім бюджетного відшкодування з податку на додану вартість, податку на додану вартість із ввезених на митну територію України товарів (продукції), зупинення реєстрації податкових накладних)

Судовий реєстр по справі —580/6033/23

Постанова від 12.03.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Собків Ярослав Мар'янович

Постанова від 12.03.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Собків Ярослав Мар'янович

Ухвала від 11.01.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Собків Ярослав Мар'янович

Ухвала від 11.01.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Собків Ярослав Мар'янович

Ухвала від 11.01.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Собків Ярослав Мар'янович

Ухвала від 11.01.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Собків Ярослав Мар'янович

Ухвала від 11.12.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Собків Ярослав Мар'янович

Рішення від 03.11.2023

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Сергій КУЛЬЧИЦЬКИЙ

Рішення від 16.10.2023

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Сергій КУЛЬЧИЦЬКИЙ

Ухвала від 30.10.2023

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Сергій КУЛЬЧИЦЬКИЙ

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні