Ухвала
від 31.10.2023 по справі 568/525/21
РІВНЕНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

31 жовтня 2023 року

м. Рівне

Справа № 568/525/21

Провадження № 22-ц/4815/1108/23

Рівненський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого Ковальчук Н. М.,

суддів: Гордійчук С. О., Шимківа С. С.

секретар судового засідання - Пиляй І. С.

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1 ,

відповідач - ОСОБА_2 ,

відповідач - ОСОБА_3 ,

відповідач - ОСОБА_4 ,

відповідач - ОСОБА_5 ,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - ОСОБА_6

розглянувши заяву представника ОСОБА_1 - адвоката Бернацького Павла Васильовича про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференцзв`язку поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів по справі за апеляційною скаргою представника ОСОБА_4 , ОСОБА_5 - адвоката Дяденчука Анатолія Івановича та представника ОСОБА_3 - адвоката Беляновського Романа Юрійовича на рішення Радивилівського районного суду Рівненської області від 04 липня 2023 року у складі судді Сільман А. О., ухвалене в м. Радивилів Рівненської області, повний текст рішення складено 05 липня 2023 року,

в с т а н о в и в :

В провадженні Рівненського апеляційного суду перебуває справа за апеляційною скаргою представника ОСОБА_4 , ОСОБА_5 - адвоката Дяденчука Анатолія Івановича та представника ОСОБА_3 - адвоката Беляновського Романа Юрійовича на рішення Радивилівського районного суду Рівненської області від 04 липня 2023 року у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - ОСОБА_6 , про витребування майна з чужого незаконного володіння та визнання права власності на нерухоме майно.

Розгляд справи було призначено на 10 годину 30 хвилин 31жовтня 2023 року, та за клопотанням представника позивача відкладено на 10 годину 30 хвилин 19 грудня 2023 року.

В судове засідання 31 жовтня 2023 року від представника ОСОБА_1 - адвоката Бернацького Павла Васильовича надійшла заява про участь в усіх судових засіданнях у цій справі в режимі відеоконференцзв`язку поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Відповідно до ч.ч. 1-3 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України, ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Враховуючи викладене, зважаючи на технічну можливість забезпечити проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою підсистеми Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (vkz.court.gov.ua), задля дотримання принципу розумності строків розгляду справи, апеляційний суд вважає за необхідне задовольнити клопотання.

З огляду на наведене і керуючись ст. 212 ЦПК України, апеляційний суд

у х в а л и в :

Заяву представника ОСОБА_1 - адвоката Бернацького Павла Васильовича (НОМЕР_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 ) про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференцзв`язку поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів - задовольнити.

Судові засідання у справі за апеляційною скаргою представника ОСОБА_4 , ОСОБА_5 - адвоката Дяденчука Анатолія Івановича та представника ОСОБА_3 - адвоката Беляновського Романа Юрійовича на рішення Радивилівського районного суду Рівненської області від 04 липня 2023 року у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - ОСОБА_6 , про витребування майна з чужого незаконного володіння та визнання права власності на нерухоме майно проводити в режимі відеоконференції за допомогою підсистеми Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (vkz.court.gov.ua).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий Ковальчук Н. М.

Судді: Гордійчук С. О.

Шимків С. С.

СудРівненський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення31.10.2023
Оприлюднено02.11.2023
Номер документу114573680
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: витребування майна із чужого незаконного володіння

Судовий реєстр по справі —568/525/21

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Тітов Максим Юрійович

Ухвала від 02.02.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Тітов Максим Юрійович

Постанова від 19.12.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Рішення від 19.12.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Ухвала від 04.07.2023

Цивільне

Радивилівський районний суд Рівненської області

Сільман А. О.

Рішення від 04.07.2023

Цивільне

Радивилівський районний суд Рівненської області

Сільман А. О.

Ухвала від 13.06.2023

Цивільне

Радивилівський районний суд Рівненської області

Сільман А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні