Ухвала
від 01.11.2023 по справі 680/621/23
НОВОУШИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

НОВОУШИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 680/621/23

№1-кп/680/46/23

УХВАЛА

01 листопада 2023 року смт Нова Ушиця

Новоушицький районний суд Хмельницької області в складі судді ОСОБА_1 ,

з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

захисника ОСОБА_5 ,

представника цивільного відповідача ТОВ «КРАФТ БУД» - адвоката ОСОБА_6 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в режимі відеоконференції кримінальне провадження, внесене до ЄРДР за № 12023240000000416 від 03 серпня 2023 року по обвинуваченню ОСОБА_4 у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України,

установив:

У провадженні суду знаходиться обвинувальний акт у даному кримінальному провадженні.

01 листопада 2023 року через канцелярію суду прокурор відділу Хмельницької обласної прокуратури ОСОБА_7 подав цивільний позов в інтересах держави в особі Національної служби здоров`я України, Новоушицької селищної ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Комунальне некомерційне підприємство «Новоушицька багатопрофільна лікарня» Новоушицької селищної ради до ОСОБА_4 про стягнення витрат на лікування потерпілого від кримінального правопорушення.

Сторона захисту не заперечувала проти прийняття цивільного позову.

Ознайомившись із цивільним позовом, заслухавши думку сторін в кримінального провадження, суд зазначає наступне.

За положеннями ч. 1 ст. 128 КПК, особа, якій кримінальним правопорушенням або іншим суспільно-небезпечним діянням завдано майнової та/або моральної шкоди, має право під час кримінального провадження до початку судового розгляду пред`явити цивільний позов до підозрюваного, обвинуваченого або до фізичної чи юридичної особи, яка за законом несе цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння.

Відповідно до частини другої статті 24 Закону України «Про прокуратуру» право подання цивільного позову у кримінальному провадженні надається прокурору, який бере в ньому участь.

Оскільки прокурор до початку судового розгляду, тобто до оголошення обвинувального акту, подав цивільний позов, форма та зміст якого відповідають вимогам, встановленим до позовів, які пред`являються у порядку цивільного судочинства, тому є підстави для його прийняття судом.

Права та обов`язки цивільного позивача та цивільного відповідача виникають з моменту подання позовної заяви органу досудового розслідування або суду (ч. 2 ст. 61, ч. 2 ст. 62 КПК).

Представник потерпілих - адвокат ОСОБА_8 подав клопотання про відкладення розгляду справи у зв`язку із неможливістю прибути у судове засідання.

Представник цивільного відповідача адвокат ОСОБА_6 подав клопотання про ознайомлення із матеріалами кримінального провадження.

Учасники кримінального провадження не заперечували проти клопотань.

З метою забезпечення участі у розгляді справи та реалізації, передбачених кримінальним процесуальним законом прав всіх учасників кримінального провадження, в тому числі й ознайомлюватись із матеріалами кримінального провадження, що стосуються цивільних позовів, суд вважає, що клопотання підлягають задоволенню.

Керуючись ст.ст.128, 317 КПК, суд,

постановив:

Цивільний позов прокурора відділу Хмельницької обласної прокуратури в інтересах держави в особі Національної служби здоров`я України, Новоушицької селищної ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Комунальне некомерційне підприємство «Новоушицька багатопрофільна лікарня» Новоушицької селищної ради до ОСОБА_4 про стягнення витрат на лікування потерпілого від кримінального правопорушення прийняти до провадження та розглядати разом з кримінальним провадженням.

Копію цивільного позову з додатками вручити цивільному відповідачу в установленому процесуальному порядку.

Встановити цивільному відповідачу ОСОБА_4 п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право направити до суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Клопотання представника цивільного відповідача адвоката ОСОБА_6 про ознайомлення із матеріалами кримінального провадження задовольнити.

Надати можливість представнику цивільного відповідача адвокату ОСОБА_6 ознайомитись із матеріалами кримінального провадження, що стосуються цивільних позовів потерпілих ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 .

Клопотання представника потерпілих - адвоката ОСОБА_8 про відкладення розгляду справи - задовольнити.

Розгляд кримінального провадження відкласти на 29 листопада 2023 року 13 год. 30 хв.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.11.2023
Оприлюднено03.11.2023
Номер документу114588192
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —680/621/23

Ухвала від 12.03.2024

Кримінальне

Хмельницький апеляційний суд

Матущак М. С.

Ухвала від 12.03.2024

Кримінальне

Хмельницький апеляційний суд

Матущак М. С.

Ухвала від 23.01.2024

Кримінальне

Хмельницький апеляційний суд

Матущак М. С.

Ухвала від 15.01.2024

Кримінальне

Хмельницький апеляційний суд

Матущак М. С.

Вирок від 08.12.2023

Кримінальне

Новоушицький районний суд Хмельницької області

Олійник А. О.

Ухвала від 30.11.2023

Кримінальне

Новоушицький районний суд Хмельницької області

Олійник А. О.

Ухвала від 29.11.2023

Кримінальне

Новоушицький районний суд Хмельницької області

Олійник А. О.

Ухвала від 27.11.2023

Кримінальне

Новоушицький районний суд Хмельницької області

Олійник А. О.

Ухвала від 03.11.2023

Кримінальне

Новоушицький районний суд Хмельницької області

Олійник А. О.

Ухвала від 03.11.2023

Кримінальне

Новоушицький районний суд Хмельницької області

Олійник А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні