Ухвала
від 02.11.2023 по справі 197/1068/23
ШИРОКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 197/1068/23

провадження № 2/197/603/23

УХВАЛА

про відкриття провадження

02 листопада 2023 року суддя Широківського районного суду Дніпропетровської області Леонідова О.В., розглянувши в приміщенні суду в смт Широке, Криворізького району, Дніпропетровської області матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Гречаноподівської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області про визначення додаткового строку, достатнього для подання заяви про прийняття спадщини,

ВСТАНОВИЛА:

Позивач, ОСОБА_1 , звернувся до суду з позовною заявою про визначення додаткового строку, достатнього для подання заяви про прийняття спадщини. Підставою є смерть матері позивача, ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ; свідоцтво про смерть видане виконавчим комітетом Гречаноподівської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області, актовий запис № 07 від 01.03.2022 року.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до ч.3 ст.53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Оскільки предмет позовних вимог підпадає під обмеження, які визначені ч. 4 ст. 274 ЦПК України, вказана справа повинна бути розглянута в порядку загального позовного провадження.

У зв`язку з надмірним навантаженням справами, яке виходить за межі фізичної можливості розгляду кожної справи у розумні строки, незначною чисельністю суддів (штатна чисельність суддів Широківського районного суду Дніпропетровської області складає три одиниці: одна посада судді вакантна), суд позбавлений можливості призначити розгляд справи в розумні строки, тому підготовче засідання призначається за можливістю.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 187, 274-276 ЦПК України, суддя,-

ПОСТАНОВИЛА:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 (який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) до Гречаноподівської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області (адреса: 53732, вул. Степова, буд. 1, село Гречані Поди Дніпропетровської області, ЄДРПОУ 04525277) про визначення додаткового строку, достатнього для подання заяви про прийняття спадщини.

Розглядати справу за правилами загального позовного провадження.

Проведення підготовчого засідання призначити на 10 годину 30 хвилин 25 січня 2024 року в залі № 1 Широківського районного суду Дніпропетровської області.

Залучити у якості третьої особи без самостійних вимог: Широківську державну нотаріальну контору Дніпропетровської області (адреса: 53700, смт Широке, вул. Соборна, 128, Криворізький район Дніпропетровської області, ЄДРПОУ 02890848).

Витребувати в строк до 15.01.2024 року у державного нотаріуса Широківської державної нотаріальної контори Дніпропетровської області (адреса: 53700, смт Широке, вул. Соборна, 128, Криворізький район Дніпропетровської області, ЄДРПОУ 02890848) копію спадкової справи після померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_2 ; чи подавалися заяви про прийняття спадщини після її смерті за законом чи заповітом; чи подавалися заяви про відмову від спадщини після її смерті за законом чи заповітом; чи наявні заповіти цієї особи.

Учасникам справи надіслати копії ухвали про відкриття провадження у справі.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов - п`ятнадцять днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження, який відповідає вимогам ст.178 ЦПК України. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити третій особі п`ятиденний строк для надання пояснень щодо позову або відзиву.

Роз`яснити, що відповідно до ч.ч.1,9 ст.83 ЦПК України сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Копії доказів, що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, що їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копії іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://shk.dp.court.gov.ua/sud0445/ на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О.В. Леонідова

СудШироківський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення02.11.2023
Оприлюднено03.11.2023
Номер документу114611971
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування

Судовий реєстр по справі —197/1068/23

Ухвала від 15.05.2024

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Мазуренко В. В.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Мазуренко В. В.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Мазуренко В. В.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Шевченко О. В.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Леонідова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні