Ухвала
від 11.04.2024 по справі 197/1068/23
ІНГУЛЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

г Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області

Справа № 197/1068/23

Номер провадження 2/213/845/24

У Х В А Л А

11 квітня 2024 року місто Кривий Ріг

Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області, у складі:

головуючого судді - Мазуренка В.В.

за участю секретаря судового засідання - Дударєвої В.С.

розглянувши у судовому засіданні цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Гречаноподівської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області; третя особа без самостійних вимог: Широківська державна нотаріальна контора Дніпропетровської області, про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні суду перебуває цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 Гречаноподівської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області; третя особа без самостійних вимог: Широківська державна нотаріальна контора Дніпропетровської області, про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Згідно відповіді Широківської державної нотаріальної контори Дніпропетровської області №909/02-14, заповіт від імені ОСОБА_2 був посвідчений 18.10.2016 року Гречаноподівською сільською радою Широківського району Дніпропетровської області за реєстром №70.

Сторони по справі у судове засідання не з`явились. У разі неявки в судове засідання учасника справи, який належним чином повідомлений про дату, час та місце розгляду, відповідно до ч.8 ст.128 ЦПК України, без поважних причин або без повідомлення причин неявки, суд розглядає справу за відсутності такого учасника.

Положеннями ч.2 ст.247 ЦПК України передбачено, що у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи (ч.1ст.76 ЦПК України).

Відповідно до положень частини 1статті 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч.7 ст.81 ЦПК України, суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Для всебічного та повного з`ясування обставин за позовною заявою ОСОБА_1 суд вважає за необхідне витребувати від Гречаноподівською сільською радою Широківського району Дніпропетровської області копію заповіту від імені ОСОБА_2 , який був посвідчений 18.10.2016 року Гречаноподівською сільською радою Широківського району Дніпропетровської облатсі за реєстром №70.

Згідно з ч.6статті 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

На підставі викладеного та керуючись ч.7 ст.84 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Зобов`язати Гречаноподівську сільську раду Широківського району Дніпропетровської області, місцезнаходження: 53732, Дніпропетровська область, Широківський район, с. Гречані Поди, вул. Степова, буд.1, надати копію заповіту від імені ОСОБА_2 , який був посвідчений 18.10.2016 року Гречаноподівською сільською радою Широківського району Дніпропетровської облатсі за реєстром №70.

Інформацію направити на адресу суду до 15.05.2024 року

Роз`яснити про наслідки неподання доказів, викладені в ч.7-9ст.84 ЦПК України, відповідно до яких особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання її суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя В.В.Мазуренко

СудІнгулецький районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення11.04.2024
Оприлюднено15.04.2024
Номер документу118312803
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування

Судовий реєстр по справі —197/1068/23

Ухвала від 15.05.2024

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Мазуренко В. В.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Мазуренко В. В.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Мазуренко В. В.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Шевченко О. В.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Леонідова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні