Ухвала
від 06.11.2023 по справі 459/3674/23
ЧЕРВОНОГРАДСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 459/3674/23

Провадження № 1-кс/459/2081/2023

УХВАЛА

судового засідання

06 листопада 2023 року слідчий суддя Червоноградського міського суду Львівської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , представника ТзОВ «Мебель-Сервіс» - ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого Червоноградського РВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_4 , погодженого з прокурором Червоноградської окружної прокуратури ОСОБА_5 , про арешт майна,

ВСТАНОВИВ:

02.11.2023 слідчий звернувся до суду з клопотанням, в якому просить накласти арешт на речі, які були вилучені в ході проведення огляду місця подій а саме проїзної частини дороги, що знаходиться в с.Полове, Червоноградського району Львівської області навпроти ТОВ «Мебель Сервіс», під час якого виявлено та вилучено: 29 колод породи дуб із бирками чорного кольору та автомобіль марки ЗИЛ номерний знак НОМЕР_1 з причепом номерний знак НОМЕР_2 , який належить згідно свідоцтва про реєстрацію ТОВ «Мебель Сервіс», шляхом заборони розпоряджатися та користуватися ними. В обгрунтування клопотання послався на те, що 01.11.2023 у відділення поліції №1 Червоноградського РВП ГУ НП у Львівській області поступило повідомлення від оперуповноваженого ГВ ЗНД УСБУ у Львівській області ОСОБА_6 про те, що 01.11.2023 було зупинено автомобіль марки ЗИЛ номерний знак НОМЕР_1 із причепом номерний знак НОМЕР_2 , які завантажені деревиною породи дуб загальною кількістю 29 шт. із бирками. 01.11.2023 проведено огляд місця події, а саме проїзної частини дороги, що знаходиться в с.Полове, Червоноградського району Львівської області навпроти ТОВ «Мебель Сервіс» під час якого виявлено та вилучено: 29 колод породи дуб із бирками чорного кольору та автомобіль марки ЗИЛ номерний знак НОМЕР_1 з причепом номерний знак НОМЕР_2 , який належить згідно свідоцтва про реєстрацію ТОВ «Мебель Сервіс» Зазначив, що вищевказані речі можуть містити слідову інформацію щодо злочинця та бути використані як доказ факту та обставин, що встановлюються під час вказаного кримінального провадження.

У судовому засіданні представник ТзОВ «Мебель-Сервіс» - ОСОБА_3 просила відмовити у задоволенні клопотання.

Слідчий, будучи належним чином повідомленим про час та місце розгляду справи, у судове засідання не з`явився.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя дійшов висновку про повернення клопотання прокурору з огляду на таке.

Відповідно доч.2ст.170КПК Україниарешт майнадопускається зметою забезпечення: збереженняречових доказів; спеціальноїконфіскації; конфіскаціїмайна яквиду покаранняабо заходукримінально-правовогохарактеру щодоюридичної особи; відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

Згідно зп.1ч.2ст.171КПК Україниу клопотанніслідчого,прокурора проарешт майнаповинно бутизазначено підстави і мету відповідно до положень статті 170 цього Кодексу та відповідне обґрунтування необхідності арешту майна.

Слідчий суддя, суд, встановивши, що клопотання про арешт майна подано без додержання вимогстатті 171цього Кодексу, повертає його прокурору, цивільному позивачу та встановлює строк в сімдесят дві години або з урахуванням думки слідчого, прокурора чи цивільного позивача менший строк для усунення недоліків, про що постановляє ухвалу. У такому разі тимчасово вилучене в особи майно підлягає негайному поверненню після спливу встановленого суддею строку, а у разі звернення в межах встановленого суддею строку з клопотанням після усунення недоліків - після розгляду клопотання та відмови в його задоволенні (ч.3 ст.172 КПК України).

Оскільки клопотання про арешт майна подано без додержання вимог п.1 ч.2 ст.171КПК України щодо зазначеннямети накладенняарешту та відповідного обґрунтування необхідності накладення такого, клопотання слід повернути прокурору, встановивши строк в сімдесят дві години для усунення вказаних недоліків.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 170-173 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання повернути прокурору.

Встановити строк в сімдесят дві години для усунення недоліків.

Тимчасово вилучене в ТзОВ «Мебель-Сервіс» майно підлягає негайному поверненню після спливу сімдесяти двох годин, а у разі звернення в межах встановленого суддею строку з клопотанням після усунення недоліків - після розгляду клопотання та відмови в його задоволенні.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.11.2023
Оприлюднено29.04.2024
Номер документу114668150
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —459/3674/23

Ухвала від 16.01.2024

Кримінальне

Червоноградський міський суд Львівської області

Мельникович М. В.

Ухвала від 05.12.2023

Кримінальне

Червоноградський міський суд Львівської області

Жураковський А. І.

Ухвала від 09.11.2023

Кримінальне

Червоноградський міський суд Львівської області

Грабовський В. В.

Ухвала від 06.11.2023

Кримінальне

Червоноградський міський суд Львівської області

Грабовський В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні