Ухвала
від 03.11.2023 по справі 554/6193/23
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 03.11.2023Справа № 554/6193/23 Провадження № 1-кс/554/13759/2023

У Х В А Л А

03 листопада 2023 року м. Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Полтаві клопотання слідчого відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Полтавської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні № 42023172690000026 від 20 червня 2023 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України,

в с т а н о в и в:

Слідчий звернувся до суду з вищезазначеним клопотанням про надання тимчасового доступу та вилучення оригіналів документів, які стосуються виконання робіт та послуг по по договору 25 про закупівлю послуг з поточного ремонту від 25 квітня 2023 року «Поточний ремонт з облаштуванням підвального приміщення (укриття) ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 ».

В обґрунтуванняклопотання зазначив,що СУГУНП вПолтавській областіздійснюється досудоверозслідування укримінальному провадженні№ 42023172690000026від 20червня 2023року заознаками кримінальногоправопорушення,передбаченого ч.4ст.191КК України,за фактомтого,що службовіособи ІНФОРМАЦІЯ_1 ,зловживаючи своїмиповноваженнями,діючи запопередньою змовоюз службовимиособами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » здійснили привласнення бюджетних коштів у великих розмірах, під час проведення поточного ремонту з облаштування підвального приміщення (укриття) ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою АДРЕСА_1 ».

Органом досудового розслідування встановлено, що 25 квітня 2023 року між ІНФОРМАЦІЯ_1 в особі ОСОБА_5 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в особі директора ОСОБА_6 укладено договір підряду № 25, яким передбачено проведення поточного ремонту з облаштування підвального приміщення (укриття) ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою АДРЕСА_1 », за бюджетні кошти, які були виділені ІНФОРМАЦІЯ_3 за спеціальним фондом.

Пунктом 3.1. вказаного Договору визначена його сума, яка визначена на підставі Договірної ціни та становить 4 044 914, 43 грн.

Слідчий вказує, що в подальшому, з метою заволодіння бюджетними коштами, вказані службові особи, діючи за попередньою домовленістю між собою, зловживаючи своїм службовим становищем, у порушення вимог договору вносять недостовірні відомості до актів виконаних робіт за формами КБ-2В, шляхом внесення недостовірних відомостей до актів виконаних робіт стосовно обсягів будівельних робіт із влаштування найпростішого укриття стосовно виконання робіт із влаштування стель та підлоги, стосовно вартості матеріалів та обсягів виконання робіт, використовуючи рахунки підприємства здійснюють привласнення бюджетних.

Для підтвердження чи спростування вказаної інформації стороні кримінального провадження необхідно призначити та провести комплексну судову будівельно-технічні та економічну експертизу.

Зважаючи наце,з метоюпроведення повного,об`єктивного танеупередженого досудовогорозслідування,для встановленняфактичних обставинкримінального провадження,для проведенняряду судовихекономічних тапочеркознавчих експертиз,які проводятьсявиключно занаявності оригіналівдокументів,виникла необхідністьу тимчасовомудоступі дооригіналів документів,які стосуютьсявиконання робітта послугпо договору25про закупівлюпослуг зпоточного ремонтувід 25квітня 2023року «Поточнийремонт зоблаштуванням підвальногоприміщення (укриття) ІНФОРМАЦІЯ_1 заадресою: АДРЕСА_1 »а саме:договору прозакупівлю послуги,додатків тадодаткових угод,документів,в якихмістяться відомостіщодо фактичноговиконання робітзгідно умовдоговору тадодаткових угоддо нього,тендерної документації(пропозиціїучасників тадодатки доних),протоколів тендерногокомітету,проектно-кошторисноїдокументації (робочіпроекти,пояснювальні записки,локальні кошториси,зведені кошториснірозрахунки таін.),договірних цін,довідок провартість виконанихробіт (формиКБ-3),актів виконанихробіт (формиКБ-2В),відомостей ресурсів,відомостей загальновиробничихвитрат,актів наприховані роботи,дефектних актів,календарних планів,калькуляцій,платіжних дорученьна перерахуваннякоштів,рахунків,сертифікатів навикористані убудівництві матеріали,технічних актів,технічних завдань,заявок навиконання робіт,документів щодоперевірок виконанняробіт підрядноюорганізацією,актів назакриття прихованихробіт,загального журналуробіт,товарно-транспортнихнакладних навикористання будівельноїтехніки,документів (чеки,накладні)на придбанняматеріалів (вповному обсязі),які буливикористанні привиконанні робіт,журналів технічногонагляду заоб`єктом будівництва,документації,в якійпідтверджуються відомостіпро фактичнітрудовитрати робітників будівельниківта робітників,що обслуговувалимашини тамеханізми припроведені робіт,листування між ІНФОРМАЦІЯ_1 таТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 »жорстких дисківнакопичування інформаціїкомп`ютерної техніки(системнихблоків,ноутбуків,тощо);флеш-накопичувачів,лазерних дисківз інформацієюякщо наних містятьсявідомості стосовновзаємовідносин вказаноїюридичної особи,журналів,блокнотів,аркушів паперуз чорновимизаписами,документи щомістять зразкипідпису директора ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_5 ,наказ наїї призначення,посадову інструкціюабо іншийдокумент вякому визначеноправа таобов`язки директора,трудовий договір,копію статуту,які перебуваютьу замовника,-в ІНФОРМАЦІЯ_1 ,що в АДРЕСА_2 .

Зважаючи на неявку всіх учасників судового провадження, які беруть у ньому участь, на підставі ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя приходить до такого висновку.

Згідно положень п. 5 ч. 2 ст. 131 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів є заходом забезпечення кримінального провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч.5ст.163КПК Українислідчий суддя,суд постановляєухвалу пронадання тимчасовогодоступу доречей ідокументів,якщо сторонакримінального провадженняу своємуклопотанні доведенаявність достатніхпідстав вважати,що ціречі абодокументи: 1)перебувають абоможуть перебуватиу володіннівідповідної фізичноїабо юридичноїособи; 2)самі пособі абов сукупностіз іншимиречами ідокументами кримінальногопровадження,у зв`язкуз якимподається клопотання,мають суттєвезначення длявстановлення важливихобставин укримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Частиною 7 вказаної статті також передбачено, що слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Слідчим суддею встановлено, що СУ ГУНП в Полтавській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42023172690000026 від 20 червня 2023 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України.

Слідчим доведено, що вказані документи перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин та істини у кримінальному провадженні, а їх вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до них.

На підставі викладеного, з метою забезпечення повного та об`єктивного здійснення досудового розслідування, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 132, 159 - 166, 372 КПК України, слідчий суддя,

у х в а л и в:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати дозвіл слідчому відділу СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_3 ; слідчому відділу СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_7 ; старшому слідчому відділу СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_8 ; слідчому відділу СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_9 ; слідчому відділу СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_10 ; слідчому відділу СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_11 ; слідчому відділу СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_12 ; слідчому відділу СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_13 на тимчасовий доступ та вилучення оригіналів документів, які стосуються виконання робіт та послуг по договору 25 про закупівлю послуг з поточного ремонту від 25 квітня 2023 року «Поточний ремонт з облаштуванням підвального приміщення (укриття) ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 » а саме: договору про закупівлю послуги, додатків та додаткових угод, документів, в яких містяться відомості щодо фактичного виконання робіт згідно умов договору та додаткових угод до нього, тендерної документації (пропозиції учасників та додатки до них), протоколів тендерного комітету, проектно-кошторисної документації (робочі проекти, пояснювальні записки, локальні кошториси, зведені кошторисні розрахунки та ін.), договірних цін, довідок про вартість виконаних робіт (форми КБ-3), актів виконаних робіт (форми КБ-2В), відомостей ресурсів, відомостей загальновиробничих витрат, актів на приховані роботи, дефектних актів, календарних планів, калькуляцій, платіжних доручень на перерахування коштів, рахунків, сертифікатів на використані у будівництві матеріали, технічних актів, технічних завдань, заявок на виконання робіт, документів щодо перевірок виконання робіт підрядною організацією, актів на закриття прихованих робіт, загального журналу робіт, товарно-транспортних накладних на використання будівельної техніки, документів (чеки, накладні) на придбання матеріалів (в повному обсязі), які були використанні при виконанні робіт, журналів технічного нагляду за об`єктом будівництва, документації, в якій підтверджуються відомості про фактичні трудовитрати робітників будівельників та робітників, що обслуговували машини та механізми при проведені робіт, листування між ІНФОРМАЦІЯ_1 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » жорстких дисків накопичування інформації комп`ютерної техніки (системних блоків, ноутбуків, тощо); флеш-накопичувачів, лазерних дисків з інформацією якщо на них містяться відомості стосовно взаємовідносин вказаної юридичної особи, журналів, блокнотів, аркушів паперу з чорновими записами, документи що містять зразки підпису директора ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_5 , наказ на її призначення, посадову інструкцію або інший документ в якому визначено права та обов`язки директора, трудовий договір, копію статуту, які перебувають у замовника в ІНФОРМАЦІЯ_1 , розташованого за адресою: АДРЕСА_2 .

Строк дії ухвали не може перевищувати двох місяців з дня її постановлення, тобто до 03 січня 2024 року.

В разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл про проведення обшуку згідно з положеннями кримінально-процесуального кодексу України з метою відшукування та вилучення зазначених документів.

Роз`яснити, що за умисне невиконання ухвали суду, передбачена відповідальність за ст. 382 КК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_14

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення03.11.2023
Оприлюднено29.04.2024
Номер документу114670465
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —554/6193/23

Ухвала від 18.04.2024

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко А. Г.

Ухвала від 05.04.2024

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко А. Г.

Ухвала від 05.03.2024

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко А. Г.

Ухвала від 24.01.2024

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко А. Г.

Ухвала від 24.01.2024

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко А. Г.

Ухвала від 09.11.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко А. Г.

Ухвала від 09.11.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко А. Г.

Ухвала від 03.11.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко А. Г.

Ухвала від 03.11.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко А. Г.

Ухвала від 03.11.2023

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко А. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні