Ухвала
від 06.11.2023 по справі 198/475/23
ЮР'ЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 198/475/23

Провадження № 2/0198/215/23

06.11.2023

У Х В А Л А

іменем України

06.11.2023 року суддя Юр`ївського районного суду Дніпропетровської області Жмуд Н.М., розглянувши позовну заяву Щастинської окружної прокуратури Луганської області в інтересах держави в особі органу уповноваженого здійснювати функції у спірних правовідносинах: позивач Головне управління Держгеокадастру у Луганській області (місце розташування: м. Івано - Франківськ, вул. Академіка Сахарова, 34-а) до ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянка Російської Федерації (адреса проживання/реєстрації: АДРЕСА_1 ), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю "ЗЕРНОГРАЙ" (Луганська область, Щастинський район, село Чернігівка, вулиця Нова, будинок 1) про припинення права власності на земельні ділянки шляхом їх конфіскації

В С Т А Н О В И В:

02.11.2023 року до суду надійшла для розгляду вищевказана позовна заява.

Відповідно до ч.7 ст.147 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", Розпорядженням від 06.03.2022 року №1/9-22 змінена територіальна підсудність судових справ Станично-Луганського районного суду Луганської області на Юр`ївський районний суд Дніпропетровської області.

Справа підсудна Юр`ївському районному суду Дніпропетровської області.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175-177 ЦПК України.

Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Тому суддя приймає справу до розгляду та відкриває провадження у справі.

Суддя призначає справу до розгляду в порядку загального позовного провадження.

Відповідач по справі є громадянкою Російської Федерації. На підставі вказаного, відповідно Постанови Верховного Суду України від 14.04.2022 року в справі №308/9708/19 суд викликає останнього у судове засідання через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 175-177, 185-186, 274 ЦПК України, суддя,

П О С Т А Н О В И В:

Відкрити провадження у справі за позовною заявою Щастинської окружної прокуратури Луганської області в інтересах держави в особі органу уповноваженого здійснювати функції у спірних правовідносинах: позивач Головне управління Держгеокадастру у Луганській області (місце розташування: м. Івано - Франківськ, вул. Академіка Сахарова, 34-а) до ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянка Російської Федерації (адреса проживання/реєстрації: АДРЕСА_1 ), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю "ЗЕРНОГРАЙ" (Луганська область, Щастинський район, село Чернігівка, вулиця Нова, будинок 1 (про припинення права власності на земельні ділянки шляхом їх конфіскації.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче судовезасідання на29 листопада 2023року на 13годину 00хвилин в приміщенні Юр`ївського районного суду Дніпропетровської області за адресою: Дніпропетровська область, смт. Юр`ївка, вул. Центральна, 89.

В судове засідання викликати сторони.

Викликати відповідача ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянка Російської Федерації (адреса проживання/реєстрації: АДРЕСА_1 ) в судове засідання через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8 ст.178 ЦПК України).

Відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч.ч.3-5 ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Запропонувати третім особам, в порядку ст.181 ЦПК України, подати суду письмові пояснення щодо позову з викладенням своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову, та докази, якими вони обґрунтовуються, за правилами, встановленими частинами третьою-шостою ст.178 цього Кодекс, до початку розгляду справи по суті, з наданням документів, що підтверджують надіслання (надання) пояснень і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України: http://court.gov.ua/fair/sud2025/.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати сторонам.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Наталя ЖМУД

Дата ухвалення рішення06.11.2023
Оприлюднено07.11.2023
Номер документу114673251
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення права власності на земельні ділянки шляхом їх конфіскації

Судовий реєстр по справі —198/475/23

Рішення від 18.01.2024

Цивільне

Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області

Жмуд Н. М.

Рішення від 18.01.2024

Цивільне

Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області

Жмуд Н. М.

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області

Жмуд Н. М.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області

Жмуд Н. М.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області

Жмуд Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні