Ухвала
від 06.11.2023 по справі 645/5262/21
ФРУНЗЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 645/5262/21

Провадження № 2/645/1377/23

УХВАЛА

Іменем України

06 листопада 2023 року м. Харків

Суддя Фрунзенського районного суду м. Харкова Іващенко С.О., розглянувши клопотання представника відповідача - адвоката Карапетяна Акопа Рубеновича про участь у судовому засіданні в режимі відео конференції у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «БІОФАРМА ПЛАЗМА» про відшкодування матеріальної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди,

в с т а н о в и в:

В провадженні Фрунзенського районного суду м. Харкова знаходиться цивільна справа за вищевказаною заявою.

Відповідно до розпорядження голови Верховного Суду від 08.03.2022 року №2/0/9/-22 «Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах воєнного стану» змінено територіальну підсудність Фрунзенського районного суду м. Харкова на Октябрський районний суд м. Полтави.

28.03.2022 року матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «БІОФАРМА ПЛАЗМА» про відшкодування матеріальної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди направлено до Октябрського районного суду м. Полтави.

Відповідно до розпорядження голови Верховного Суду від 17.11.2022 року № 65 відновлено територіальну підсудність судових справ Фрунзенського районного суду м. Харкова з 23.11.2022 року.

Ухвалою Октябрського районного суду м. Полтави від 27.02.2023 року цивільну справу № 645/5262/21 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «БІОФАРМА ПЛАЗМА» про відшкодування матеріальної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди передано за підсудністю до Фрунзенського районного суду м. Харкова.

Ухвалою Октябрського районного суду м. Полтави від 15.05.2023 справу передано до Фрунзенського районного суду м. Харкова за підсудністю.

Розгляд справи призначений на 07.11.2023 о 11:00 год.

Від представника відповідача - адвоката Карапетяна Акопа Рубеновича надійшло клопотання про його участь у судовому засіданні, в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою відеоконференцзв`язку в підсистемі «Електронний суд».

Відповідно дост. 212 ЦПК Україниучасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Частиною 3ст. 212 ЦПК Українизазначено про можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус або Державною судовою адміністрацією України.

Відповідно до ч. 1 ст. 212 Цивільного процесуального кодексу України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Згідно до ч. 3 ст. 212 Цивільного процесуального кодексу України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Отже, цивільним процесуальним законодавством регламентовано право учасника цивільного процесу на участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Суд, враховуючи наявність технічної можливості провести судове засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, вважає за необхідне заяву представника відповідача задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.212,259-261 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника відповідача - адвоката Карапетяна Акопа Рубеновича про участь у судовому засіданні в режимі відео конференції у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «БІОФАРМА ПЛАЗМА» про відшкодування матеріальної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди - задовольнити.

Надати можливість представнику відповідача адвокату Карапетяну Акопу Рубеновичу брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, за допомогою відеоконференцзв`язку в підсистемі «Електронний суд», яке призначене на 11:00 год. 07.11.2023 та усіх подальших можливих судових засіданнях.

Роз`яснити відповідачу та його представнику, що відповідно до ч. 5ст. 212 ЦПК Україниризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку, тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення06.11.2023
Оприлюднено08.11.2023
Номер документу114682803
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування матеріальної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди

Судовий реєстр по справі —645/5262/21

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Іващенко С. О.

Ухвала від 17.07.2023

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Іващенко С. О.

Ухвала від 27.02.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Сініцин Е. М.

Ухвала від 24.01.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Сініцин Е. М.

Ухвала від 17.11.2021

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Ульяніч І. В.

Ухвала від 09.08.2021

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Ульяніч І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні