Ухвала
від 07.11.2023 по справі 638/15782/20
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 638/15782/20

Провадження № 2/638/518/23

УХВАЛА

Іменем України

07 листопада 2023 року м. Харків

Дзержинський районний суд м. Харкова ускладі:

головуючого судді - Латки І.П.,

за участю секретаря судового засідання Мяснянкіної Г.П.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні у м. Харкові цивільну справу за первісним позовом ОСОБА_1 , від імені якого діє представник ОСОБА_2 , до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про усунення перешкод в користуванні та встановлення порядку користування житловою квартирою, та за зустрічним позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_1 про визнання недійсними правовстановлюючих документів та договору дарування, третя особа - Шоста Харківська державна нотаріальна контора,

в с т а н о в и в:

16 листопада 2020 року ОСОБА_1 , від імені якого діє представник ОСОБА_2 , звернувся до суду із позовом до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про усунення перешкод в користуванні та встановлення порядку користування житловою квартирою АДРЕСА_1 .

Ухвалою суду від 17 листопада 2020 року позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито загальне позовне провадження

Ухвалою суду від 20 січня 2021 року прийнято до спільного розгляду з позовною заявою ОСОБА_1 , від імені якого діє представник ОСОБА_2 , до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про усунення перешкод в користуванні та встановлення порядку користування житловою квартирою, зустрічну позовну заяву ОСОБА_3 до ОСОБА_1 про визнання недійсними правовстановлюючих документів та договору дарування, третя особа - Шоста Харківська державна нотаріальна контора.

Ухвалою суду від 24 лютого 2021 року по справі призначено будівельно-технічну експертизу. Провадження у справі зупинено на час проведення судової будівельно-технічної експертизи.

Ухвалою суду від 08 квітня 2021 року поновлено провадження у справі за первісним позовом ОСОБА_1 , від імені якого діє представник ОСОБА_2 , до ОСОБА_5 , ОСОБА_4 про усунення перешкод в користуванні та встановлення порядку користування житловою квартирою, та за зустрічним позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_1 про визнання недійсними правовстановлюючих документів та договору дарування, третя особа - Шоста Харківська державна нотаріальна контора.

Під час підготовчого провадження ОСОБА_1 , від імені якого діє представник ОСОБА_2 , заявив клопотання про зміну предмету позову, а саме просив встановити порядок користування квартирою АДРЕСА_1 , виділивши ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у користування житлову кімнату № 6 площею - 23,6 кв. м., та балкон площею-4,6 кв.м., а ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , виділити у користування житлову кімнату № 7 площею - 17,3 кв. м., кімнату № 5 площею -14.2 кв. м., та балкон площею- 1,4 кв.м., а кухню площею -11,6 кв. м, вбиральню площею -1.1кв.м, ванну кімнату площею-3.2 кв.м., коридор площею- 12.6 кв.м., комору площею 1,3 кв.м., залишити в спільному користуванні співвласників.

Представник позивача у судовому засіданні заяву підтримав, просив прийняти до розгляду.

Відповідач та його представник проти прийняття даної заяви заперечували.

Перевіривши заяву та додані до неї документи, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 189 ЦПК України завданнями підготовчого провадження є остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу.

Згідно з ч. 3 ст. 49 ЦПК України до закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви. У справі, що розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, зміна предмета або підстав позову допускається не пізніше ніж за п`ять днів до початку першого судового засідання у справі.

Беручи доуваги,що позивачемдотримано вимогидо формита змістузаяви,її подано дозакінчення підготовчогосудового засідання,тому судприймає дорозгляду заявупро змінупредмету позову.

З метою дотримання принципу рівності учасників судового процесу, суд вважає за необхідне встановити сторонам строк для подання відзиву на позовну заяву з урахуванням збільшених позовних вимог, відповіді на відзив, заперечення в порядку визначеному ст. 178-181 ЦПК України.

Керуючись ст. 49, 189, 197 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Прийняти дорозгляду заяву ОСОБА_1 ,від іменіякого дієпредставник ОСОБА_2 ,про змінупредмету позовуу справіза первіснимпозовом ОСОБА_1 , від імені якого діє представник ОСОБА_2 , до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про усунення перешкод в користуванні та встановлення порядку користування житловою квартирою, та за зустрічним позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_1 про визнання недійсними правовстановлюючих документів та договору дарування, третя особа - Шоста Харківська державна нотаріальна контора.

Встановити ОСОБА_3 , ОСОБА_4 строк п`ятнадцять днів з дня вручення їм цієї ухвали, протягом якого вони мають право подати суду відзив на позовну заяву з урахуванням збільшених позовних вимог, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду відповідачі зобов`язані надіслати (вручити) іншим учасникам справи копію відзиву та доданих до нього документів.

Роз`яснити ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , що в разі ненадання ними відзиву на позовну заяву з урахуванням збільшених позовних вимог у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішить справу за наявними матеріалами.

Встановити ОСОБА_1 строк сім днів з дня отримання копії відзиву, протягом якого він має право подати суду відповідь на відзив, передбачену ст. 179 ЦПК України, до якої застосовуються правила, встановлені частинами третьою-п`ятою ст. 178 ЦПК України. Одночасно з поданням суду відповіді на відзив позивач зобов`язаний надіслати (вручити) її копію та копії доданих до неї документів іншим учасникам справи.

Встановити ОСОБА_3 , ОСОБА_4 строк п`ять днів з дня отримання відповіді на відзив, протягом якого вони мають право подати суду заперечення, передбачене статтею 180 ЦПК України, до якого застосовуються правила, встановлені частинами третьою-п`ятою ст. 178 ЦПК України. Одночасно з надісланням (наданням) заперечень до суду відповідач та треті особи зобов`язані надіслати (вручити) іншим учасникам справи копію заперечень та доданих до нього документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя І.П. Латка

Дата ухвалення рішення07.11.2023
Оприлюднено08.11.2023
Номер документу114711965
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсними правовстановлюючих документів та договору дарування,

Судовий реєстр по справі —638/15782/20

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Мальований Ю. М.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Мальований Ю. М.

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Латка І. П.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Латка І. П.

Рішення від 13.02.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Латка І. П.

Рішення від 13.02.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Латка І. П.

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Латка І. П.

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Латка І. П.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Латка І. П.

Ухвала від 07.09.2021

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Латка І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні