Ухвала
від 07.11.2023 по справі 372/1783/20
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 372/1783/20

Провадження 2-34/23

ухвала

Іменем України

07 листопада 2023 року Обухівський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді Тиханського О.Б.

при секретарі Бойко В.Ю.,

розглянувши у засіданні в судовому засіданні в приміщенні Обухівського районного суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Козинської селищної ради Обухівського району Київської області, ОСОБА_2 про визнання недійсним рішення та скасування державної реєстрації права власності на земельну ділянку,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Обухівського районного суду перебуває вказана цивільна справа.

07.11.2023 сторони подали до суду мирову угоду та заяву про її затвердження, оскільки вони дійшли згоди щодо врегулювання спору.

Сторони та їх представники в судове засідання не з`явились, подали клопотання про проведення судового засідання без їх участі та затвердження мирової угоди,

Суд, дослідивши матеріали справи, вивчивши зміст заяви та зміст мирової угоди, приходить до наступного.

Відповідно до ч. 7ст. 49 ЦПК Українисторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії цивільного процесу.

Відповідно дост. 207 ЦПК Українимирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоди сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу. Укладена сторона мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Умови мирової угоди викладені сторонами на окремому аркуші та підписані з однієї сторони позивачем, з другої сторони відповідачами, в зв`язку з укладенням мирової угоди сторони погодили, що їм зрозумілі наслідки укладення мирової угоди передбачені ст. 256 ЦПК України.

Відповідно до вимог ч. 1 п. 5ст. 255 ЦПК України, суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Враховуючи, що умови мирової угоди не суперечать вимогам закону, не порушують нічиїх прав, свобод чи інтересів, суд вважає за можливе закрити провадження у справі та затвердити дану мирову угоду.

Відповідно до вимогст. 208 ЦПК Українивиконання мирової угоди здійснюється особами, які її уклали, в порядку і в строки, передбачені цією угодою. Ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документу, встановленимЗаконом України «Про виконавче провадження». У разі невиконання затвердженої судом мирової угоди ухвала суду про затвердження мирової угоди може бути подана для її примусового виконання в порядку, передбаченому законодавством для виконання судових рішень.

Згідно ч.1 ст.142 ЦПК України, у разі укладення мирової угоди до прийняття рішення у справі судом першої інстанції, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Таким чином, 50% сплаченого судового збору повернути позивачу.

На підставі викладеного та керуючись статтями49,142,207,208,255,256 ЦПК Українисуд,-

УХВАЛИВ:

Затвердити мирову угоду від 07.11.2023 укладену між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 на наступних умовах.

1. Мирова угода укладається з метою врегулювання спору в цивільній справі № 372/1783/20, що знаходиться в провадженні Обухівського районного суду Київської області, головуючий суддя Тиханський О.Б, за позовом ОСОБА_1 до Козинської селищної ради Обухівського району Київської області, ОСОБА_2 про визнання недійсним рішення та скасування державної реєстрації права власності на земельну ділянку (надаліпо текстімирової угоди первіснийпозов), та у цивільній справі № 372/3813/21,що знаходитьсяв провадженніОбухівського районногосуду Київськоїобласті,головуюча суддяПотабенко Л.В.,за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , Козинськоїселищної ради Обухівського району Київської області, третьої особи ОСОБА_3 , про визнання недійсним договору купівлі - продажу земельної ділянки, державного акту право власності на земельну ділянку, (надалі по тексті мирової угоди зустрічний позов),

2. Сторони вирішили врегулювати спір, що виник між ними на умовах визначених цією мировою угодою.

3. Підписуючи дану мирову угоду Сторони погодили наступні умови:

ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 РНОКПП: НОМЕР_1 , що проживає за адресою: АДРЕСА_1 (надалі-Позивач за первісним позовом, Відповідач-1 за зустрічним позовом),

ОСОБА_2 РНОКПП: НОМЕР_2 , що проживає за адресою: АДРЕСА_2 , ( надалі - Відповідач-2 за первісним позовом, Позивач за зустрічним позовом) ,

(далі Сторони), обговоривши між собою предмети позовів, що перебувають на розгляді в Обухівському районному суді Київської області, і виходячи з того, що склалась ситуація, не з вини сторін, сторони вирішили, врегулювати відносини в дусі справедливості, честі і гідності.

Позивач за первісним позовом відмовляється від позовних вимог в повному обсязі, подає заяву про залишення справи без розгляду на підставі укладання мирової угоди відповідно до ст. 207 ЦПК України.

Позивач за первісним позовом розуміє, що втратить право звернутися з позовом повторно.

Сторони прийшли до висновку про можливість закінчення розгляду даного спору миром і укладенням між Сторонами мирової угоди на наступних умовах:

Сторони домовились між собою, що по даній мировій угоді Відповідач-2 по первісному позову компенсує Позивачеві по первісному позові або його представнику понесені ним судові витрати, які сторони визначили в розмірі 30 000 доларів США.

На момент подання даної заяви розрахунки проведені в повному обсязі шляхом передачі готівкових коштів представнику Позивача по первісному позову.

Після проведення розрахунків, сторони не матимуть жодних фінансових чи майнових претензій. Питання яке є предметом первісного позову сторони будуть вважати врегульованим.

Позивач за первісним позовом відмовляється від своїх позовних вимог до Відповідача-1 за первісним позовом. Передає оригінали документів, які підтверджують право власності на земельну ділянку та інших документів, що стосуються предмету спору.

Позивач за зустрічним позовом подає заяву про залишення зустрічного позову без розгляду.

Сторони, підписуючи Мирову угоду, заявляють про те, що у процесі її укладення діяли в межах наданих повноважень без порушення прав та інтересів інших осіб, як це передбачено ст. 207 ЦПК України.

Жодна із Сторін не має права передавати свої права та обов`язки за цією Мировою угодою третій стороні без письмової згоди іншої Сторони.

Дана мирова угода набирає чинності з дня підписання її Сторонами та затвердження ухвалою Обухівського районного суду Київської області.

Мирова угода укладена у чотирьох примірниках по одному для кожної Сторони угоди та один для суду з метою приєднання до цивільної справи. Кожний примірник має однакову юридичну силу.

Один примірник мирової угоди направляється Козинській селищній раді Обухівського району Київської області, для відома. При цьому дана угода не зачіпає законних прав та інтересів Козинської селищної ради Обухівського району Київської області

Сторони підтверджують, що їм відомі, роз`ясненні і зрозумілі наслідки укладання та затвердження судом даної мирової угоди, передбачені ст. ст. 207, 208 Цивільного процесуального кодексу України.

Сторони заявляють, що ні в процесі укладення цієї Мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб та держави.

Сторони підтверджують, що дана Мирова угода підписана добровільно, не порушує їх права і охоронювані законом інтереси. Наслідки укладання даної Мирової угоди Сторони усвідомлюють й розуміють в повному обсязі, заперечень не мають.

Сторони розуміють положення ч. 2 ст. 256 ЦПК України, що у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими ж самими сторонами, про той самий предмет спору і з тих самих підстав не допускається.

Сторони розуміють і погоджуються з наслідками визнання судом даної Мирової угоди.

У випадку невиконання умов цієї мирової угоди Сторонами, вона підлягає виконанню в примусовому порядку.

Сторони підтверджують, що їм відомі наслідки укладення та визнання судом мирової угоди.

Позивач і Відповідач гарантують (підтверджують) один одному, що дана Мирова угода укладається на взаємовигідних для Сторін умовах, відповідає їх інтересам, спрямована на реальне настання наслідків, які обумовлені у ній, волевиявлення Сторін є вільним, цілеспрямовано, свідомим, добровільним та без будь-якого примусу, обману, насильства чи впливу тяжких обставин та відповідає їх дійсним намірам.

Сторони дійшли згоди з усіх істотних умов щодо врегулювання спору по цивільних справах № 372/1783/20 та № 372/3813/21, розуміють предмет та умови мирової угоди, не помиляться щодо них, прагнуть до реального настання обумовлених у цій мировій угоді наслідків, які відповідають їх дійсним інтересам.

Мирова угода стосується виключно прав та обов`язків сторін і предмету позову по цивільних справах № 372/1783/20 та № 372/3813/21.

Повернути ОСОБА_1 50% сплаченого судового збору на розрахунковий рахунок НОМЕР_3 , відповідно до квитанцій № 05-3397446/С від 05.06.2020 у розмірі 1261,20 грн.

Провадження по справі за позовом ОСОБА_1 до Козинської селищної ради Обухівського району Київської області, ОСОБА_2 про визнання недійсним рішення та скасування державної реєстрації права власності на земельну ділянку - закрити.

Ухвала про затвердження мирової угоди може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення шляхом подання апеляційної скарги.

Суддя: О.Б. Тиханський

Дата ухвалення рішення07.11.2023
Оприлюднено09.11.2023
Номер документу114724974
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним рішення та скасування державної реєстрації права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —372/1783/20

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Ухвала від 21.09.2023

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Ухвала від 25.07.2023

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Ухвала від 23.06.2023

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Ухвала від 24.05.2023

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Ухвала від 01.03.2023

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Ухвала від 13.01.2022

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Ухвала від 21.10.2021

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Ухвала від 10.09.2021

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Ухвала від 10.06.2021

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні