Ухвала
від 07.11.2023 по справі 568/1464/23
РАДИВИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 568/1464/23

Провадження № 2/568/308/23

07 листопада 2023 р. м.Радивилів

Радивилівський районний суд Рівненської області,

Суддя Сільман А.О., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Крупецької сільської ради Дубенського району Рівненської області про визанння права власності за земельну частку (пай) у порядку спадкування та встановлення факту, що має юридичне значення -

ВСТАНОВИВ

До Радивилівського районного суду Рівненської області звернулась ОСОБА_1 в порядку позовного провадження, об`єднавши в позовній заяві три вимоги: майнову - визнання права власності на земельну частку (пай), немайнову - зобов`язання вчинити дії щодо виділу земельної ділянки та вимогу про встановлення юридичного факту - факту належності ОСОБА_2 запису №12 у Списку громадян-членів колективного сільськогосподарського підприємства, сільськогосподарського кооперативу або товариства.

Ухвалою Радивилівського районного суду Рівненської області від 16.10.2023 р. позовну заяву ОСОБА_1 залишино без руху та надано позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви, а саме: зазначити ціни позову, надати докази вартості спірної земельної ділянки (станом на дату звернення в суд) та докази доплатити судового збору.

01.11.2023 р. позивач подала до суду позовну заяву із змінами та доповненнями, відповідно до якої просила визнати за нею право власності на земельну частку (пай) та зобов`язати Крупецьку сільську раду вчинити дії щодо виділу земельної ділянки.

Крім того, долучила довідку про вартість земельної частки (паю) та докази доплати судового збору в сумі 473 грн.

Відповідно до ч. 4 ст. 177 Цивільного процесуального кодексу України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановленому порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до підпункту 2 п.1 ч.2 ст. 4 Закону України «Про судовий збір», за подання до суду позовної заяви майнового характеру, яка подана фізичною особою або фізичною особою - підприємцем, справляється судовий збір у розмірі 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; за подання заяви немайнового характеру - 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

З позовної заяви (із змінами та доповненнями) вбачається, що позивачем заявлено дві вимоги, які повинні бути оплачені судовим збором: майнову - визнання права власності на земельну частку та немайнову - зобов`язання вчинити дії щодо виділу земельної ділянки.

Таким чином, позивач мав сплатити судовий збір за розгляд позовної заяви в суді в розмірі 2618,3 грн.

Однак, позивачем долучено документ, що підтверджує сплату судового збору за одну вимогу майнового характеру в сумі 1544,68 грн., тобто неоплачено судовий збір в сумі 1073,6 грн.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що позивачем не виконано належним чином вимоги ухвали суду від 16.10.2023 р. та вимоги ст. 177 ЦПК України, що відповідно до ст. 185 ЦПК України є підставою для залишення позовної заяви без руху з наданням строку для усунення вказаних недоліків.

Керуючись статтями 177, 185, ЦПК України, Закону України "Про судовий збір" суд

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Крупецької сільської ради Дубенського району Рівненської області про визанння права власності за земельну частку (пай) у порядку спадкування та встановлення факту, що має юридичне значення - залишити без руху.

Надати позивачу- 10-денний строк з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху для усунення встановлених недоліків: надати докази доплатити судового збору.

Роз`яснити позивачу, що при невиконанні вимог даної ухвали, позовна заява вважається неподаною та повертається позивачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Суддя А.О.Сільман

СудРадивилівський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення07.11.2023
Оприлюднено09.11.2023
Номер документу114725941
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —568/1464/23

Рішення від 27.02.2024

Цивільне

Радивилівський районний суд Рівненської області

Сільман А. О.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Радивилівський районний суд Рівненської області

Сільман А. О.

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Радивилівський районний суд Рівненської області

Сільман А. О.

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Радивилівський районний суд Рівненської області

Сільман А. О.

Ухвала від 15.11.2023

Цивільне

Радивилівський районний суд Рівненської області

Сільман А. О.

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Радивилівський районний суд Рівненської області

Сільман А. О.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Радивилівський районний суд Рівненської області

Сільман А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні