Ухвала
від 08.11.2023 по справі 544/2667/23
ПИРЯТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 544/2667/23

Номер рядка звіту 15

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

08листопада2023 року м. Пирятин

Суддя Пирятинського районного суду Полтавської області Сайко О.О., розглянувши позовну заяву заступника керівника Лубенської окружної прокуратури Полтавської області Антона Дігтяря, в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області, місцезнаходження: м.Полтава, вул.Затишна,23 до ОСОБА_1 , місце проживання: російська федерація, АДРЕСА_1 , третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю "ГЯДТ АГРО", місцезнаходження: с.Тополеве Гребінківського району Полтавської області, вул.Тімірязєва,1, про конфіскацію земельної ділянки,

в с т а н о в и в:

У листопаді2023року заступниккерівника Лубенськоїокружної прокуратуриПолтавської областіАнтон Дігтярьзвернувся в інтересахдержави вособі Головногоуправління Держгеокадаструу Полтавськійобласті до ОСОБА_1 ,третя особа:Товариство зобмеженою відповідальністю"ГЯДТАГРО",про конфіскаціюземельної ділянки, вартістю 92 311,74 грн.

Перешкод для прийняття позовної заяви немає. Форма і зміст позовної заяви дотримані.

Позовна заява подана з додержанням вимогстатей 175,177 ЦПК України.

Згідно ч.ч. 3-4ст. 274 ЦПК Українипри вирішенніпитання пророзгляд справив порядкуспрощеного абозагального позовногопровадження судвраховує:ціну позову;значення справидля сторін;обраний позивачемспосіб захисту;категорію таскладність справи;обсяг тахарактер доказіву справі,в томучислі чипотрібно усправі призначатиекспертизу,викликати свідківтощо;кількість сторінта іншихучасників справи;чи становитьрозгляд справизначний суспільнийінтерес.В порядкуспрощеного позовногопровадження неможуть бутирозглянуті справиу спорах:що виникаютьз сімейнихвідносин,крім спорівпро стягненняаліментів,збільшення їхрозміру,оплату додатковихвитрат надитину,стягнення неустойки(пені)за простроченнясплати аліментів,індексацію аліментів,зміну способуїх стягнення,розірвання шлюбута поділмайна подружжя; щодоспадкування; щодоприватизації державногожитлового фонду; щодо визнання необґрунтованими активів та їх витребування відповідно доглави 12цього розділу; в якихціна позовуперевищує двістіп`ятдесят розмірівпрожиткового мінімумудля працездатнихосіб; інші вимоги, об`єднані з вимогами у спорах, вказаних у пунктах 1-5 цієї частини.

З огляду на недоцільність розгляду цієї справи у спрощеному позовному провадженні через категорію та складність справи; суспільний інтерес, оскільки даний позов спрямований на задоволення суспільної потреби у відновленні законності при вирішенні суспільно значимого питання законності володіння іноземним громадянином земельною дідянкою сільськогосподарського призначення, дана справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст.13, 187, 274 ЦПК України,

у х в а л и в:

Відкрити провадженняпо справіза позовомзаступника керівника Лубенської окружної прокуратури Полтавської області Антона Дігтяря, в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області, місцезнаходження: м.Полтава, вул.Затишна,23 до ОСОБА_1 , місце проживання: російська федерація, АДРЕСА_1 , третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю "ГЯДТ АГРО", місцезнаходження: с.Тополеве Гребінківського району Полтавської області, вул.Тімірязєва,1, про конфіскацію земельної ділянки.

Справу розглядати в загальному позовному провадженні.

Призначити підготовче судовезасідання по справі на 09 год. 00 хв. 14 грудня 2023 року у приміщенні Пирятинського районного суду Полтавської області за адресою: м. Пирятин, вул. Соборна, 41.

Викликати у судове засідання сторін по справі.

Направити відповідачу копію позову з копіями доданих до нього документів та запропонувати подати у строк, який неможе перевищуватип`ятнадцятиднів з дня отримання відповідачем ухвали про відкриття провадження у справі, відзив та посилання на докази, якими він обґрунтовується.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішуватиме справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити позивачу, що після отримання відзиву на заяву, він повинен подати суду відповідь на відзив на протязіп`яти днів з дня його отримання із зазначенням своїх міркувань, аргументів та відповідних доказів.

Надіслати третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, копію позову з копіями доданих до нього документів та запропонувати у строк, який неможе перевищуватип`ятнадцяти днів подати письмові пояснення щодо позову або відзиву.

Учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення до закінчення підготовчого провадження.

Повідомити учасників, що отримати інформацію щодо справи, яка розглядається, можливо на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за вебадресою: https://pr.pl.court.gov.ua/sud1624/gromadyanam/csz/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя - Сайко О.О.

Дата ухвалення рішення08.11.2023
Оприлюднено10.11.2023
Номер документу114755563
СудочинствоЦивільне
Сутьконфіскацію земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —544/2667/23

Ухвала від 19.01.2024

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сайко О. О.

Рішення від 19.01.2024

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сайко О. О.

Рішення від 19.01.2024

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сайко О. О.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сайко О. О.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сайко О. О.

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сайко О. О.

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сайко О. О.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Сайко О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні