Ухвала
від 09.11.2023 по справі 152/1574/23
ШАРГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 152/1574/23

2/152/444/23

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

09 листопада 2023 року м. Шаргород

Суддя Шаргородського районного суду Вінницької області Роздорожна А.Г., перевіривши виконання вимогстатті 175 ЦПК Українипо справі за позовом керівника Жмеринської окружної прокуратури Вінницької області Олега Філімонова, який знаходиться по вул. Національна, 6-а, в м. Жмеринка Вінницької області, що поданий в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, що знаходиться по вул. Келецька, 63, в м. Вінниця, до ОСОБА_1 , мешканки АДРЕСА_1 російської федерації, (третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Фермерське господарство «Ясована», яке знаходиться по вул. Панаса Мирного, 5, в с. Джурин Жмеринського району Вінницької області), про припинення права власності на земельну ділянку шляхом конфіскації, -

у с т а н о в и в :

Ця позовна заява відповідає вимогамстатті 175 ЦПК України.

Предметом позову є нематеріально-правова вимога позивача до відповідача про припинити права власності відповідача на земельну ділянку з цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва з кадастровим номером 0525381400:01:003:0009 площею 1,3225 га, що розташована на території Джуринської сільської територіальної громади (колишня територія Джуринської сільської ради ІІІаргородського району Вінницької області), шляхом її конфіскації на користь держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області.

Підставою позову є порушення відповідачем процедури використання земельної ділянки сільськогосподарського призначення.

З позовної заяви видно, що відповідач не має зареєстрованого місця проживання на території України.

Відповідно дочастини одинадцятоїстатті 128 ЦПК Українивідповідач, третя особа, свідок, зареєстроване місце проживання (перебування), місцезнаходження чи місце роботи якого невідоме, а також заінтересована особа у справах про видачу обмежувального припису викликаються до суду через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів, а у разі розгляду справи про видачу обмежувального припису - не пізніше 24 годин до дати відповідного судового засідання. З опублікуванням оголошення про виклик особа вважається повідомленою про дату, час і місце розгляду справи.

Тому на підставі вищенаведеного, з метою об`єктивного розгляду справи та реалізації прав сторін у судовому засіданні, суд вважає за необхідне здійснювати подальший виклик до суду відповідача ОСОБА_1 шляхом розміщення оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України.

Вважаю, що дану справу слід розглянути в порядку загального позовного провадження.

Разом з позовною заявою до суду керівником Жмеринської окружноїпрокуратури Вінницькоїобласті подано клопотання про витребування доказів, в якому він просить витребувати з Шаргородської державної нотаріальної контори Вінницької області копію спадкової справи №1/2018 ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Згідно з частиною першою статті 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинахдругійтатретійстатті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Суд вважає, що клопотання про витребування копії спадкової справи є обгрунтованим та підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 84, 128, 175, 187 ЦПК України, -

п о с т а н о в и в :

Відкрити провадження у справі за позовом керівника Жмеринської окружної прокуратури Вінницької області Олега Філімонова, що поданий в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області до ОСОБА_1 , (третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Фермерське господарство «Ясована»), про припинення права власності на земельну ділянку шляхом конфіскації та призначити підготовче судове засідання з викликом сторін на «5» грудня 2023 року на 10-00 год.

Встановити відповідачеві строк до 5 грудня 2023 року для надання відзиву на позов.

Зобов`язати Шаргородську державну нотаріальну контору Вінницької області в строк до 5 грудня 2023 року надати Шаргородському районному суду копію спадкової справи №1/2018 ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Здійснити виклик відповідача ОСОБА_1 в підготовче судове засідання на вказану дату та час шляхом розміщення оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі: https://sh.vn.court.gov.ua/sud0230//.

Копію ухвали направити сторонам у справі. Надіслати відповідачеві та третій особі копію позовної заяви разом з копіями доданих документів.

Ухвала не може бути оскаржена.

Суддя Андрея РОЗДОРОЖНА

Дата ухвалення рішення09.11.2023
Оприлюднено10.11.2023
Номер документу114785048
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення права власності на земельну ділянку шляхом конфіскації

Судовий реєстр по справі —152/1574/23

Рішення від 08.03.2024

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Роздорожна А. Г.

Рішення від 08.03.2024

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Роздорожна А. Г.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Роздорожна А. Г.

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Роздорожна А. Г.

Ухвала від 09.11.2023

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Роздорожна А. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні