Ухвала
від 09.11.2023 по справі 522/1515/16-ц
АМУР-НИЖНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 522/1515/16-ц

(6/199/541/23)

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09.11.2023 року Амур-Нижньодніпровський районний суд м. Дніпропетровська

Суддя Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська Авраменко А.М., ознайомившись із матеріалами подання приватного виконавця виконавчого округу Дніпропетровської області Русецької Оксани Олександрівни про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України боржника за виконавчим провадженням №71281854 ОСОБА_1 , стягувач ОСОБА_2 ,

ВСТАНОВИВ:

08 листопада 2023 року до Амур-Нижньодніпровського суду м. Дніпропетровська з Кіровського районного суду м. Дніпропетровська на підставі ухвали вказаного суду від 10 жовтня 2023 року надійшли матеріали вищевказаного подання, ознайомившись із якими, приходжу до наступного висновку на підставі нижчевикладеного.

Так, як слідує зі змісту подання приватного виконавця, остання звертається до суду в порядку ст.441 ЦПК України, разом з тим, матеріали подання не містять доказів надіслання/надання копії такого подання іншим учасникам справи/провадження.

Відповідно до ст.441 ЦПК України тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України може бути застосоване судом як захід забезпечення виконання судового рішення або рішення інших органів (посадових осіб), що підлягає примусовому виконанню в порядку, встановленому законом. Тимчасове обмеження фізичної особи у праві виїзду за межі України застосовується в порядку, визначеному цим Кодексом для забезпечення позову, із особливостями, визначеними цією статтею. Суд може постановити ухвалу про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України фізичної особи, яка є боржником за невиконаним нею судовим рішенням або рішенням інших органів (посадових осіб), якщо така особа ухиляється від виконання зобов`язань, покладених на неї відповідним рішенням, на строк до виконання зобов`язань за рішенням, що виконується у виконавчому провадженні.

Оскільки положення ст.441 ЦПК України не визначають вимог до змісту, форми та долучення додатків відносно подання про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України боржника, підлягають застосуванню норми ст.183 ЦПК України.

Згідно положень ст.183 ч.ч.1, 2 ЦПК України будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити: 1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); 2) найменування суду, до якого вона подається; 3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі; 4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника; 5) підстави заяви (клопотання, заперечення); 6) перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви (клопотання, заперечення); 7) інші відомості, що вимагаються цим Кодексом. Письмові заява, клопотання чи заперечення підписуються заявником чи його представником. До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Частиною 4 ст.183 ЦПК України визначено, що суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Таким чином, підсумовуючи викладене та приймаючи до уваги, що подання про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України боржника подано приватним виконавцем на стадії примусового виконання рішення суду, однак до подання в порушення вимог ст.183 ч.2 ЦПК України не долучено доказів надіслання/надання копії такого подання іншим учасникам справи/виконавчого провадження, приходжу до висновку про необхідність повернення такого подання заявнику без розгляду на підставі ст.183 ч.4 ЦПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.10, 183, 258, 265, 267, 352-355, 441 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Подання приватного виконавця виконавчого округу Дніпропетровської області Русецької Оксани Олександрівни про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України боржника за виконавчим провадженням №71281854 ОСОБА_1 , стягувач ОСОБА_2 , повернути заявнику без розгляду.

Ухвала суду набирає законної сили у відповідності до ст.261 ЦПК України.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання через Амур-Нижньодніпровський районний суд м. Дніпропетровська або безпосередньо до суду апеляційної інстанції апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали. У разі постановлення ухвали без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складання ухвали.

Учасник справи, якому ухвала не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали.

Суддя А.М. Авраменко

Дата ухвалення рішення09.11.2023
Оприлюднено13.11.2023
Номер документу114814293
СудочинствоЦивільне
Сутьтимчасове обмеження у праві виїзду за межі України боржника за виконавчим провадженням №71281854 ОСОБА_1 , стягувач ОСОБА_2

Судовий реєстр по справі —522/1515/16-ц

Постанова від 20.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Гапонов А. В.

Постанова від 20.02.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Гапонов А. В.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Гапонов А. В.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Гапонов А. В.

Ухвала від 22.12.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Гапонов А. В.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Фаловська Ірина Миколаївна

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Фаловська Ірина Миколаївна

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

СПАЇ В. В.

Ухвала від 09.11.2023

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

АВРАМЕНКО А. М.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Фаловська Ірина Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні