Ухвала
від 14.11.2023 по справі 192/1275/23
СОЛОНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 192/1275/23

Провадження № 2/192/354/23

Ухвала

14 листопада 2023 року

Солонянський районний суд Дніпропетровської області у складі головуючої судді КовальчукН.В.,

за участю:

секретаря судового засідання Фєтісової Ю.О.,

представника позивача адвоката Мулька А.В.,

розглянувши питання про виправлення описки в ухвалі Солонянського районного суду Дніпропетровської області від 05 липня 2023 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Фермерського господарства «Анна» про стягнення заборгованості за договором оренди земельної ділянки та відшкодування моральної шкоди,

встановив:

05 липня 2023 року Солонянським районним судом Дніпропетровської області постановлено ухвалу, якою відкрито провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Фермерського господарства «Анна» про стягнення заборгованості за договором оренди земельної ділянки та відшкодування моральної шкоди.

Разом з позовною заявою позивачем було подано до суду заяву про звільнення його від сплати судового збору.

Суд дійшов висновку про можливість звільнення позивача від сплати судового збору, про що зазначив у мотивувальній частині ухвали. Разом з тим, у резолютивній частині ухвали про звільнення позивача від сплати судового збору не вказано.

У підготовчому судовому засіданні судом було поставлено на обговорення питання про виправлення описки в ухвалі суду.

Представник позивача проти виправлення описки не заперечував.

Відповідач явку свого представника у підготовче засідання не забезпечив, про його дату, час та місце був повідомлений належним чином.

Суд зазначає, що відповідно до ст. 269 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки. Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

Зважаючи на викладені обставини, враховуючи думку представника позивача, суд вважає, що зазначена описка підлягає виправленню.

На підставі викладеного та керуючись ст. 269 ЦПК України,

постановив:

Виправити описку, допущену в резолютивній частині ухвали Солонянського районного суду Дніпропетровської області від 05 липня 2023 року, доповнивши її такими абзацами:

«Клопотання позивача ОСОБА_1 про звільнення від сплати судового збору задовольнити.

Звільнити позивача ОСОБА_1 від сплати судового збору за подання позовної заяви позовом ОСОБА_1 до Фермерського господарства «Анна» про стягнення заборгованості за договором оренди земельної ділянки та відшкодування моральної шкоди».

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвалу суду може бути оскаржено в апеляційному порядку до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Н. В. Ковальчук

СудСолонянський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення14.11.2023
Оприлюднено16.11.2023
Номер документу114876166
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —192/1275/23

Рішення від 17.01.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Н. В.

Рішення від 17.01.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Н. В.

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Н. В.

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Н. В.

Ухвала від 05.07.2023

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні