Ухвала
від 14.11.2023 по справі 635/9395/23
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 635/9395/23

Провадження № 2/635/2279/2023

УХВАЛА

14 листопада 2023 року смт. Покотилівка

Харківський районний суд Харківської області у складі:

головуючий суддя Савченко Д.М.,

секретар судового засідання Савченко В.В.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Липецької сільської ради Харківського району Харківської області, Третя особа: Харківська районна державна нотаріальна контора Харківської області, про встановлення додаткового строку для прийняття спадщини,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулась до суду з позовною заявою до Липецької сільської ради Харківського району Харківської області, Третя особа: Харківська районна державна нотаріальна контора Харківської області, в якій просить визначити позивачу додатковий строк в два місяці для подання заяви про прийняття спадщини, яка відкрилась після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Позивач звернулась до суду з клопотанням, в якому просила залучити в якості співвідповідача Терешківську сільську раду Барського району Вінницької області.

В підготовче судове засідання учасники справи не з`явились, повідомлялись своєчасно і належним чином, позивач в клопотанні розгляд справи просила проводити без її участі, інші учасники справи причини неявки суду не повідомили.

Враховуючи, що в підготовче судове засідання не з`явились всі учасники справи, відповідно до ч. 2 ст.247ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Відповідно до ч.ч.2, 3 ст.51 ЦПК України якщо позовподано недо тієїособи,яка повиннавідповідати запозовом,суд дозакінчення підготовчогопровадження,а уразі розглядусправи заправилами спрощеногопозовного провадження-до початкупершого судовогозасідання заклопотанням позивачазамінює первісноговідповідача належнимвідповідачем,не закриваючипровадження усправі. Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Згідно з ч.4 ст.51 ЦПК України про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Відповідно доч.1ст.1277ЦК Україниу разі відсутності спадкоємців за заповітом і за законом, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини, а також відмови від її прийняття орган місцевого самоврядування за місцезнаходженням нерухомого майна, а за відсутності нерухомого майна - місцезнаходженням основної частини рухомого майна зобов`язаний подати до суду заяву про визнання спадщини відумерлою.

Відповідно дододатку дорозпорядження КабінетуМіністрів Українивід 12червня 2020р.№ 707-р Терешківська сільська рада Барського району Вінницької області увійшла до складу Барської міської об`єднаної територіальної громади Вінницької області.

Враховуючи, що спадковим майном, зокрема, є земельна ділянка, розташована на території Барської міської об`єднаної територіальної громади Вінницької області, суд вважає необхідним залучити в якості співвідповідача Барську міську об`єднану територіальну громаду Вінницької області.

Керуючись ст.ст. 53, 200 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання позивача про залучення співвідповідача задовольнити.

Залучити в якості відповідача Барську міську об`єднану територіальну громаду Вінницької області, що знаходиться за адресою: Вінницька область, Жмеринський район, м. Бар, майдан Святого Миколая, 18, код ЄДРПОУ 04051017.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: hr.hr.court.gov.ua на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала може бути оскаржена в частині питання про підсудність шляхом подання апеляційної скарги до Харківського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складання судового рішення, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Д.М. Савченко

Дата ухвалення рішення14.11.2023
Оприлюднено16.11.2023
Номер документу114879109
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —635/9395/23

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

Ухвала від 10.10.2023

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Савченко Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні