Ухвала
від 12.10.2023 по справі 761/22786/17
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/22786/17

Провадження № 2-а/761/1/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 жовтня 2023 року Шевченківський районний суд м. Києва у складі:

головуючий судя: Волошин В.О.,

при секретарі: Харечко О.В.,

розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Київ адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у місті Києві, третя особа: Київський міський центр медико-соціальної експертизи про визнання бездіяльності протиправною; відшкодування моральної та матеріальної шкоди,

в с т а н о в и в:

У провадженні Шевченківського районного суду м. Києва перебуває вказана адміністративна справа.

У судовому засіданні на обговорення ставилося питання про залучення у справу правонаступника відповідача Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у місті Києві - Пенсійний фонд України.

Учасники справи у судове засідання не з`явилися, про день, час та місце розгляду справи повідомлялися в установленому законом порядку.

Суд, дослідивши матеріали справи, доходить наступного.

З Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців та громадських формувань вбачається, що юридична особа Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у м. Києві припинена. Правонаступником відповідача є Пенсійний фонд України.

Згідно із ч. 1 ст. 2 Кодексу адміністративного судочинства України завданням адміністративного судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів у сфері публічно-правових відносин з метою ефективного захисту прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб від порушень з боку суб`єктів владних повноважень.

Підстави та порядок процесуального правонаступництва у адміністративному процесі визначені ст. 52 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до ч. 1 ст. 52 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку про наявність достатніх підстав для залучення у справу правонаступника відповідача Пенсійний фонд України.

Керуючись ст.ст. 52 КАС України, суд -

у х в а л и в :

Залучити до участі у справі № 761/22786/17 за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у місті Києві, третя особа: Київський міський центр медико-соціальної експертизи про визнання бездіяльності протиправною; відшкодування моральної та матеріальної шкоди, правонаступника Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у місті Києві - Пенсійний фонд України (код ЄДРПОУ: 00035323, місцезнаходження: м. Київ, вул. Бастіонна, 9).

Зобов`язати позивача не пізніше двох днів з дня вручення копії цієї ухвали у справі направити правонаступнику копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до наступного судового засідання.

Роз`яснити відповідачу, що у відповідності до вимог ч. 2 ст. 77 КАС України, в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб`єкта владних повноважень обов`язок щодо доказування правомірності свого рішення, дій чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.

Роз`яснити, що згідно ч. 3 ст. 162 КАС України, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 6 ст. 162 КАС України).

Відповідно до ч. 4 ст. 159 КАС України, подання заяв по суті справи є правом учасників справи. Неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Надати позивачу строк, який не може перевищувати п`яти днів з дня отримання відзиву, для подання відповіді на відзив, а саме міркувань та аргументів щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень та мотивів їх визнання або відхилення.

Відповідно до ч. 1 ст. 164 КАС України, у запереченні відповідач викладає свої пояснення, міркування та аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань та аргументів і мотиви їх визнання або відхилення.

Ухвалу суду може бути оскаржено до Шостого адміністративного апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала суду, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закритті апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення12.10.2023
Оприлюднено16.11.2023
Номер документу114881275
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною; відшкодування моральної та матеріальної шкоди

Судовий реєстр по справі —761/22786/17

Ухвала від 12.10.2023

Адміністративне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волошин В. О.

Ухвала від 21.06.2023

Адміністративне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волошин В. О.

Ухвала від 03.04.2023

Адміністративне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волошин В. О.

Ухвала від 16.02.2023

Адміністративне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волошин В. О.

Ухвала від 04.02.2020

Адміністративне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волошин В. О.

Ухвала від 04.02.2020

Адміністративне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волошин В. О.

Ухвала від 03.07.2017

Адміністративне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волошин В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні