Ухвала
від 14.11.2023 по справі 160/28255/23
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

14 листопада 2023 рокуСправа №160/28255/23

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Юрков Е.О., розглянувши клопотання Центральної окружної прокуратури міста Дніпра про розгляд справи в порядку загального позовного провадження в адміністративній справі № 160/28255/23 за позовом Центральної окружної прокуратури міста Дніпра до Дніпропетровської обласної організації «Українського товариства глухих», третя особа Всеукраїнська організація осіб з інвалідністю зі слуху «Українське товариство глухих» про визнання протиправною бездіяльність та зобов`язання вчинити певні дії,-

УСТАНОВИВ:

30 жовтня 2023 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Центральної окружної прокуратури міста Дніпра (вул. Архітектора Олега Петрова, буд. 23, м. Дніпро, 49000; ІК в ЄДРПОУ 0290993824) до Дніпропетровської обласної організації «Українського товариства глухих» (пр. Олександра Поля, буд. 50-В, м. Дніпро, 49054; ІК в ЄДРПОУ 03972956), третя особа Всеукраїнська організація осіб з інвалідністю зі слуху «Українське товариство глухих» (вул. Велика Васильківська, буд. 74, м. Київ, 03150; ІК в ЄДРПОУ 00021344) з вимогами:

- визнати протиправною бездіяльність Дніпропетровської обласної організації «Українського товариства глухих» (код ЄДРПОУ 03972956), в частині невжиття заходів щодо приведення в належний технічний стан та готовність до укриття населення захисної споруди цивільного захисту сховища №12804, що розташоване за адресою: м. Дніпро, вул. Херсонська, 9, у відповідності до Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту, затверджених Наказом Міністерства внутрішніх справ України № 579 від 09.07.2018 «Про затвердження вимог з питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту»;

- зобов`язати Дніпропетровську обласну організацію «Українського товариства глухих» (код ЄДРПОУ 03972956) вжити заходи щодо приведення в належний технічний стан та готовність до укриття населення захисної споруди цивільного захисту №12804, що розташоване за адресою: м. Дніпро, вул. Херсонська, 9, у відповідності до Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту, затверджених Наказом Міністерства внутрішніх справ України № 579 від 09.07.2018 «Про затвердження вимог з питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту».

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 06.11.2023 відкрито провадження у справі та призначено розгляд останньої в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

10.11.2023 Центральною окружною прокуратурою міста Дніпра подано до суду клопотання про розгляд справи в порядку загального позовного провадження в адміністративній справі № 160/28255/23. В обґрунтування клопотання зазначено, що справа є складною, оскільки питання забезпечення належного технічного стану захисних споруд та їх готовності до укриття населення регулюються низкою нормативно-правових актів, у тому числі підзаконних, у зв`язку з чим для повного, всебічного та об`єктивного з`ясування обставин у справі необхідно заслухати пояснення представників позивача - ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області, як компетентного органу у сфері цивільного захисту, а також відповідача - Комунального некомерційного підприємства «Міська клінічна лікарня № 16» Дніпровської міської ради, як балансоутримувача захисної споруди цивільного захисту, про приведення якої в належний технічний стан і готовність до укриття населення. Також наведено цитування статей Кодексу адміністративного судочинства України.

Суд, розглянувши означене клопотання, проаналізувавши норми Кодексу адміністративного судочинства України, прийшов до таких висновків.

Приписами статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до положень частини другої статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України, за правилами спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції адміністративного суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Згідно з частиною 3 статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України, при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до вимог частини 4 статті 260 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, суд залежно від обґрунтованості заперечень відповідача протягом двох днів із дня її надходження до суду постановляє ухвалу про, зокрема, залишення заяви відповідача без задоволення.

Відповідно до вимог пункту другого частини 6 статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін, зокрема, якщо характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі незначної складності не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Аналіз вищевикладених норм показує, що Кодекс адміністративного судочинства України визначає право адміністративного суду на призначення справи до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням сторін за їх клопотанням або загального позовного провадження, з урахуванням встановлених Кодексу адміністративного судочинства України обмежень.

Тож предмет спору між сторонами, характер спірних правовідносин, предмет доказування та склад учасників у цій адміністративній справі не вимагають проведення підготовчого провадження та судового засідання для повного та всебічного встановлення її обставин.

Представником прокуратури не наведено жодних переконливих доказів в обґрунтування необхідності здійснення розгляду справи №160/28255/23 за правилами загального позовного провадження із викликом сторін.

На підставі викладеного суд вважає за необхідне відмовити у задоволенні клопотання Центральної окружної прокуратури міста Дніпра про розгляд справи в порядку загального позовного провадження в адміністративній справі № 160/28255/23.

Керуючись ст. ст. 12, 257, 260, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

У задоволенні клопотання Центральної окружної прокуратури міста Дніпра про розгляд справи в порядку загального позовного провадження в адміністративній справі № 160/28255/23 за позовом Центральної окружної прокуратури міста Дніпра до Дніпропетровської обласної організації «Українського товариства глухих», третя особа Всеукраїнська організація осіб з інвалідністю зі слуху «Українське товариство глухих» про визнання протиправною бездіяльність та зобов`язання вчинити певні дії відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Е.О. Юрков

Дата ухвалення рішення14.11.2023
Оприлюднено16.11.2023
Номер документу114898549
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльність та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —160/28255/23

Рішення від 12.03.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юрков Едуард Олегович

Рішення від 12.03.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юрков Едуард Олегович

Ухвала від 28.02.2024

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юрков Едуард Олегович

Ухвала від 20.12.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юрков Едуард Олегович

Ухвала від 21.11.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юрков Едуард Олегович

Ухвала від 14.11.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юрков Едуард Олегович

Ухвала від 06.11.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Юрков Едуард Олегович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні