Ухвала
від 15.11.2023 по справі 710/1149/23
ШПОЛЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №710/1149/23

Номер провадження 2/710/398/23

УХВАЛА

про витребування доказів

15.11.2023 м. Шпола

Шполянський районний суд Черкаської області в складі:

головуючого - судді Побережної Н.П.,

за участі секретаря судового засідання - Гегельської І.В.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду клопотання представника позивача про витребування доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Шполянської міської ради ОТГ Черкаської області, третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмету спору на стороні відповідача приватний нотаріус Звенигородського районного нотаріального округу Білоус В.П., про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,

ВСТАНОВИВ:

23.08.2023 до Шполянського районного суду Черкаської області надійшла дана позовна заява, в якій позивач просить визначити ОСОБА_1 додатковий строк для подання в нотаріальну контору заяви про прийняття спадщини за заповітом після смерті ОСОБА_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , тривалістю два місяці з дня набрання рішення суду законної сили.

Ухвалою судді Шполянського районного суду Черкаської області від 24.08.2023 було відкрито провадження по справі.

Ухвалою судді Шполянського районного суду Черкаської області від 21.09.2023 було залучено до у справі в якості третьої особи на стороні відповідачів, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору приватного нотаріуса Звенигородського районного нотаріального округу Білоуса В.П.

30.10.2023 від представника позивача надійшло клопотання про витребування доказів у приватного нотаріуса Звенигородського районного нотаріального округу Білоуса Василя Пантелеймоновича, який здійснює свою діяльність за адресою: АДРЕСА_1 , зокрема, копію постанови про відмову у видачі свідоцтва про право на спадщину за заповітом ОСОБА_1 , який є спадкоємцем після померлого ОСОБА_1 , у зв`язку з пропуском строку прийняття спадщини та копію спадкової справи №148/2022, заведену після смерті ОСОБА_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 . Клопотання мотивоване тим, що позивач та представник позивача звертались до нотаріуса за отриманням вказаних документів, однак нотаріус жодних відповідей не надав

Представник позивача та позивач в судове засідання з`явилися, підтримали своє клопотання про витребування доказів.

Представник відповідача у судове засідання не з`явився, про час, дату та місце розгляду справи був повідомлений належним чином, причини неявки не повідомив.

Третя особа в судове не з`явилась, надала заяву про розгляд справи у його відсутність.

Розглянувши дане клопотання та заслухавши учасників суд зазначає наступне.

Згідно з ч. 1, 2 ст.84ЦПК України у часник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути по дане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

У клопотанні повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Відповідно до ч. 3 ст.84ЦПК України суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Судом встановлено, що дане клопотання відповідає вимогам закону, тому на підставі ст.84ЦПК України з метою повного і всебічного з`ясування обставин справи, суд вважає необхідним задовольнити клопотання про витребування доказів.

Керуючись ст.ст. 84, 95, 260, 261 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Задовольнити клопотання позивача про витребування доказів.

Витребувати уприватного нотаріуса Звенигородського районного нотаріального округу Білоуса Василя Пантелеймоновича, який здійснює свою діяльність за адресою: АДРЕСА_1 , належним чином завірені копії:

- постанови про відмову у видачі свідоцтва про право на спадщину за заповітом ОСОБА_1 , який є спадкоємцем після померлого ОСОБА_1 , у зв`язку з пропуском строку прийняття спадщини;

- спадкової справи №148/2022, заведеної після смерті ОСОБА_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Зобов`язати приватного нотаріуса Звенигородського районного нотаріального округу Білоуса Василя Пантелеймоновича в строк до 01.12.2023 надати суду зазначений доказ.

Попередити приватного нотаріуса Звенигородського районного нотаріального округу Білоуса Василя Пантелеймоновича, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя Н.П. Побережна

Дата ухвалення рішення15.11.2023
Оприлюднено16.11.2023
Номер документу114913529
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —710/1149/23

Постанова від 30.04.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Постанова від 30.04.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Рішення від 12.02.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Побережна Н. П.

Рішення від 12.02.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Побережна Н. П.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Побережна Н. П.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Побережна Н. П.

Ухвала від 15.11.2023

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Побережна Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні