Ухвала
від 24.04.2024 по справі 710/1149/23
ЧЕРКАСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ЧЕРКАСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження 22-ц/821/769/24 Справа № 710/1149/23

УХВАЛА

про проведення судового засідання у режимі відеоконференції

24 квітня 2024 року м. Черкаси

Черкаський апеляційний суд в складі колегії суддів цивільної палати:

суддя-доповідачФетісова Т.Л. суддіСіренко Ю.В., Новіков О.М.

розглянувши заяву представника позивача адвоката Істоміної Вікторії Леонідівни про проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язкуу справі за апеляційною скаргоюприватного нотаріуса Звенигородського районного нотаріального округу Білоуса Василя Пантелеймоновича на рішення Шполянського районного суду Черкаської області від 12.02.2024 у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Шполянської міської ради ОТГ Черкаської області, ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача приватний нотаріус Звенигородського районного нотаріального округу Білоус Василь Пантелеймонович про призначення додаткового строку для прийняття спадщини,

в ст ан ов ив :

у провадженні Черкаського апеляційного суду перебуває зазначена вище справа, розгляд якої призначено на 30.04.2024 на 14 год. 00 хв. у приміщенні апеляційного суду за адресою: вул. Верхня Горова, 29 м.Черкаси.

22.04.2024 до апеляційного суду надійшла заява представника позивача про проведення судового засідання у справі у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язкуз посиланнямна віддаленістьЧеркаського апеляційногосуду.

Розглянувши зазначену заяву, апеляційний суд вважає, що вона підлягає до задоволення.

Згідно ч. 1,2 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

Відповідно до ч.3 ст.212 ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та засобів електронної ідентифікації, що мають високий рівень довіри, відповідно до вимог законів України"Про електронні документи та електронний документообіг"та"Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги", у порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Підтвердження особи учасника справи здійснюється з використанням засобів електронної ідентифікації, що мають високий рівень довіри, відповідно до вимогЗакону України"Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги", а в разі їх відсутності - у порядку, визначеномуЗаконом України"Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України (до ч.4 ст.212 ЦПК України).

Враховуючи викладене, зважаючи на технічну можливість проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку, з метою дотримання принципу розумності строків розгляду справи апеляційний суд, вважає за можливе провести судове засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку з представником позивача ОСОБА_4 з використанням власних технічних засобів.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, апеляційний суд, -

у х в а л и в :

заяву представника позивача адвоката Істоміної Вікторії Леонідівни про проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язкуу справі за апеляційною скаргоюприватного нотаріуса Звенигородського районного нотаріального округу Білоуса Василя Пантелеймоновича на рішення Шполянського районного суду Черкаської області від 12.02.2024 у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Шполянської міської ради ОТГ Черкаської області, ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача приватний нотаріус Звенигородського районного нотаріального округу Білоус Василь Пантелеймонович про призначення додаткового строку для прийняття спадщини задовольнити.

Розгляд апеляційної скарги приватного нотаріусаЗвенигородського районногонотаріального округуБілоуса ВасиляПантелеймоновича нарішення Шполянськогорайонного судуЧеркаської областівід 12.02.2024у данійсправі 30.04.2024о 14год.00хв. за участі представника позивача адвокатаІстоміної ВікторіїЛеонідівнипровести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою підсистемивідеоконференцзв`язку(ВКЗ), а також наступних судових засідань у випадку відкладення розгляду вказаної справи.

Ризики технічної неможливості участі в режимі підсистеми відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо, нестиме учасник справи, який подав до суду відповідну заяву.

Копію ухвалинаправитипредставнику позивача адвокату Істоміній Вікторії Леонідівні.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач

Судді

Дата ухвалення рішення24.04.2024
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу118575725
СудочинствоЦивільне
Сутьяку

Судовий реєстр по справі —710/1149/23

Постанова від 30.04.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Постанова від 30.04.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Рішення від 12.02.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Побережна Н. П.

Рішення від 12.02.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Побережна Н. П.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Побережна Н. П.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Побережна Н. П.

Ухвала від 15.11.2023

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Побережна Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні