Ухвала
від 15.11.2023 по справі 486/1645/23
ЮЖНОУКРАЇНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 486/1645/23

Провадження № 1-кс/486/385/2023

15 листопада 2023 року Южноукраїнський міський суд Миколаївської області

у складі: слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю: слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні вм.Южноукраїнську Миколаївськоїобласті клопотанняслідчого СВВідділення поліції№ 3Вознесенського районногоуправління поліціїГУНП вМиколаївській області ОСОБА_4 ,погоджене прокуроромЮжноукраїнського відділуВознесенської окружноїпрокуратури Миколаївськоїобласті ОСОБА_5 ,у кримінальномупровадженні №12023152120000382внесеному 13.10.2023року доЄдиного реєструдосудових розслідуваньза ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України, про тимчасовий доступ до речей та документів,

В С Т А Н О В И В:

14.11.2023 року слідчий СВ Відділення поліції № 3 Вознесенського районного управління поліції ГУНП в Миколаївській області ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, мотивуючи його тим, що СВ відділення поліції №3 Вознесенського РУП ГУНП в Миколаївській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12023152120000382 від 13.10.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України.

Досудовим розслідуваннямвстановлено,що 13.10.2023року приблизноу періодчасу з12:00год.по 14:30год., ОСОБА_6 ,перебуваючи упарку « ІНФОРМАЦІЯ_1 »,що зтильної сторониБК « ІНФОРМАЦІЯ_2 »,розташованого заадресою: АДРЕСА_1 ,на ґрунтіособистих неприязнихвідносин,які виниклив ходісварки черезнезначний привід,діючи умисно,усвідомлюючи суспільнонебезпечний характерсвоїх дій,передбачаючи табажаючи настаннясуспільно небезпечнихнаслідків увигляді смерті ОСОБА_7 ,використовуючи невстановленийпід часдосудового розслідуванняпредмет зколюче-ріжучимивластивостями,прикладаючи значнуфізичну силунаніс неменше 15ударів вобласть життєвоважливого органу шиї праворучта ліворучззаду,область правоїта лівоїлопатки таобласть правогоплечового суглобу, спричинивши останньому тілесні ушкодження у виді проникаючих колото-різаних ран грудної клітини з ушкодженням легенів з наступним розвитком двобічного гемотораксу, від яких ОСОБА_7 помер на місці скоєння злочину.

По завершенні своїх умисних злочинних дій, які ОСОБА_6 вважав необхідними для доведення злочинного умислу до кінця, останній, не вживши будь-яких дій по наданні потерпілому медичної допомоги, направленої на збереження його життя, чи виклику допомоги, втік з місця події.

13.10.2023 року о 19:45 год. в порядку ст. 208 КПК України, за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України, затримано ОСОБА_6

07.11.2023 року до Миколаївської філії судово-психіатричних експертиз Державної установи « ІНФОРМАЦІЯ_3 » разом з матеріалами кримінального провадження за підозрою ОСОБА_6 було скеровано постанову про призначення судово-психіатричної експертизи ОСОБА_6 .

Під час досудового розслідування у відповідь на запит з КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » від 30.10.2023 року за вих. №3561/01-03 було встановлено, що ОСОБА_6 неодноразово в період часу з 27.03.2022 року по 2023 року проходив лікування в НКП « ІНФОРМАЦІЯ_5 », що за адресою: АДРЕСА_2 , зокрема по факту виявлення в нього тілесних ушкоджень у вигляді ЗЧМТ, перелом кісток склепіння черепу, нижньої щелепи. Медична документація по факту проходження вказаного лікування має важливе значення для встановлення всіх важливих обставин під час проведення судової психіатричної експертизи, котру призначено по даному кримінальному провадженні.

У ході проведення досудового розслідування виникла необхідність звернутися до суду з відповідним клопотанням щодо надання дозволу на тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю, що знаходиться в НКП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » що за адресою: АДРЕСА_2 , зокрема відомості про всі звернення ОСОБА_6 , що розміщенні в електронній системі охорони здоров`я (e-health), відомості з «Журналу запису висновків лікарсько-консультативної комісії» (форма 0350) відносно ОСОБА_6 , відомості з «Журналу запису висновків лікарсько-консультативної комісії» відносно ОСОБА_6 (для реєстрації листів непрацездатності).

У судовому засіданні слідчий підтримав клопотання та просив його задовольнити.

Статтею 160 КПК України передбачено право сторони кримінального провадження звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів.

Відповідно доп.8ч.1ст.162КПК України,до охоронюваноїзаконом таємниці,яка міститьсяв речахі документах,належать персональні дані особи, що знаходяться у її особистому володінні або в базі персональних даних, яка знаходиться у володільця персональних даних.

Стаття 131 КПК України передбачає види заходів забезпечення кримінального провадження, які застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження. Тимчасовий доступ до речей і документів є одним із заходів забезпечення кримінального провадження, що визначено п. 5 ч. 2 зазначеної статті.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно ч. 2 ст. 163 КПК України, якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Слідчий довів необхідність розгляду даного клопотання без виклику володільця документів.

За правилами ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Вивчивши матеріали клопотання та кримінального провадження, вислухавши думку слідчого, слідчий суддя вважає можливим задовольнити клопотання, оскільки з матеріалів кримінального провадження та клопотання вбачається наявність достатніх підстав вважати, що документи, які перебувають у володінні НКП « ІНФОРМАЦІЯ_5 », мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, та можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні.

Керуючись ст. ст. 159-166 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчогоСВ Відділенняполіції №3Вознесенського районногоуправління поліціїГУНП вМиколаївській області ОСОБА_4 ,погоджене прокуроромЮжноукраїнського відділуВознесенської окружноїпрокуратури Миколаївськоїобласті ОСОБА_5 ,у кримінальномупровадженні №12023152120000382внесеному 13.10.2023року доЄдиного реєструдосудових розслідуваньза ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України, про тимчасовий доступ до речей та документів, задовольнити.

Дати дозвіл на тимчасовий доступ до документів (у тому числі електронних) з правом їх вилучення, які містять охоронювану законом таємницю, що перебуває у володінні НКП « ІНФОРМАЦІЯ_5 » за адресою: АДРЕСА_2 , а саме: відповідним чином завірені копії відомостей про всі звернення підозрюваного ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , що розміщенні в електронній системі охорони здоров`я (e-health), відомості з «Журналу запису висновків лікарсько-консультативної комісії» (форма 0350) відносно ОСОБА_6 , відомості з «Журналу запису висновків лікарсько-консультативної комісії» відносно ОСОБА_6 (для реєстрації листів непрацездатності).

Зобов`язати представників НКП « ІНФОРМАЦІЯ_5 », що за адресою: АДРЕСА_2 надати групі слідчих СВ відділення поліції №3 Вознесенського РУП ГУНП України в Миколаївській області ОСОБА_4 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_3 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 відповідним чином завірені копії відомостей про всі звернення підозрюваного ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , що розміщенні в електронній системі охорони здоров`я (e-health), відомості з «Журналу запису висновків лікарсько-консультативної комісії» (форма 0350) відносно ОСОБА_6 , відомості з «Журналу запису висновків лікарсько-консультативної комісії» відносно ОСОБА_6 (для реєстрації листів непрацездатності).

Строк дії ухвали до 15.12.2023 року.

Відповідно до ч.1 ст.166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її проголошення.

Слідчий суддя Южноукраїнського міського суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.11.2023
Оприлюднено29.04.2024
Номер документу114920168
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —486/1645/23

Ухвала від 31.01.2024

Кримінальне

Миколаївський апеляційний суд

Куценко О. В.

Ухвала від 31.01.2024

Кримінальне

Миколаївський апеляційний суд

Куценко О. В.

Ухвала від 25.01.2024

Кримінальне

Миколаївський апеляційний суд

Куценко О. В.

Ухвала від 11.01.2024

Кримінальне

Южноукраїнський міський суд Миколаївської області

Савін О. І.

Ухвала від 10.01.2024

Кримінальне

Южноукраїнський міський суд Миколаївської області

Савін О. І.

Ухвала від 10.01.2024

Кримінальне

Южноукраїнський міський суд Миколаївської області

Савін О. І.

Ухвала від 09.01.2024

Кримінальне

Южноукраїнський міський суд Миколаївської області

Савін О. І.

Ухвала від 08.01.2024

Кримінальне

Южноукраїнський міський суд Миколаївської області

Савін О. І.

Ухвала від 08.01.2024

Кримінальне

Южноукраїнський міський суд Миколаївської області

Савін О. І.

Ухвала від 27.12.2023

Кримінальне

Южноукраїнський міський суд Миколаївської області

Далматова Г. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні