Рішення
від 29.04.2010 по справі 2-24-10
РОЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №2-24

2010 року

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Р І Ш Е Н Н Я

29 квітня 2010 року смт Розівка

Розівський районний суд З апорізької області в складі:

головуючого судді Кущ Т.М.,

при секретарі судового засідання Довбні Ю.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Ро зівського районного суду Зап орізької області цивільну сп раву за позовною заявою ОСО БА_1 до ОСОБА_2 про розірв ання шлюбу, -

В С Т А Н О В И В :

Позовна заява до Розівс ького районного суду Запоріз ької області надійшла 10 берез ня 2010 року.

Позивачка ОСОБА_1 у зая ві вказала, що з відповідачем ОСОБА_2 перебуває у шлюбі з 30 серпня 2002 року. Від шлюбу ма ють неповнолітню дитину - д оньку ОСОБА_3, ІНФОРМАЦ ІЯ_1. Одруження з відповідач ем виявилося невдалим та з 19 к вітня 2009 року шлюбні відносин и між сторонами припинилися, оскільки кожен із сторін має різні погляди на життя. З вказ аного часу подружжя проживає окремо, неповнолітня дитина мешкає разом із позивачкою. ОСОБА_1 вважає, що за таких о бставин подальше спільне жит тя і збереження шлюбу супере чить їхнім інтересам та прос ить суд розірвати шлюб між не ю та відповідачем ОСОБА_2, зареєстрований 30 серпня 2002 рок у відділом РАГС Розівського РУЮ Запорізької області, акт овий запис № 25.

У судовому засіданні задо волено клопотання позивачки ОСОБА_1 про розгляд справ и за її відсутності. У письмов ій заяві позивачка підтримал а заявлені позовні вимоги в п овному обсязі, обставини, вик ладені в заяві, підтвердила, п росила, за наявності підстав , задовольнити її позов у попе редньому судовому засіданні . Разом з тим, позивачка запере чувала проти надання судом с троку для їх примирення.

У судовому засіданні задов олено клопотання відповідач а ОСОБА_2 про розгляд спра ви за його відсутності. У пись мовій заяві відповідач ОСО БА_2 визнав заявлені позовн і вимоги ОСОБА_1, не запере чував проти розірвання шлюбу з позивачкою, обставини, викл адені позивачкою у заяві, під твердив та їх не оспорював. Ві дповідач заперечував проти н адання судом строку для їх пр имирення та просив суд, за ная вності підстав, задовольнити позов ОСОБА_1 у судовому з асіданні.

Виходячи з наведеного, су д вважає, що рішення у справі м ожливо постановити при прове денні судового засідання.

Відповідно до ч.4 ст.130 ЦПК Ук раїни при визнанні позову ух валюється судове рішення в п орядку, встановленому ст.174 ць ого ж Кодексу. Згідно з ч.4 ст.174 Ц ПК України у разі визнання ві дповідачем позову суд за ная вності для того законних під став ухвалює рішення про зад оволення позову.

Судом встановлені наступн і обставини у справі та відпо відні їм правовідносини.

Із свідоцтва про шлюб в становлено, що сторони зареє стрували шлюб 30 серпня 2002 року у відділі РАГС Розівського Р УЮ Запорізької області, про щ о зроблено актовий запис № 2 5.

Від шлюбу сторони мають н еповнолітню дитину - доньку ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, щ о підтверджується копією сві доцтва про її народження.

З письмових пояснень осі б, які беруть участь у справі, та матеріалів справи встанов лено, що одруження сторін вия вилося невдалим, подружжя з 19 квітня 2002 року проживає окрем о, шлюбні відносини припинил ися, оскільки чоловік та друж ина мають різні погляди на жи ття. Неповнолітня донька про живає разом з позивачкою ОС ОБА_1..

Виходячи із письмових поя снень сторін, вказані обстав ини вони визнали та в судовом у засіданні їх не оспорювали , тому такі обставини не підля гають доказуванню, що відпов ідає положенням ст.61 ЦПК Украї ни.

В судовому засіданні сторо ни не виявили бажання зберег ти подружні відносини, у пись мових заявах заперечували пр оти надання судом строку для їх примирення.

За таких обставин у сукупно сті суд дійшов висновку, що п ричини, які спонукали сторон и на розірвання шлюбу, є обґру нтованими, подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу між ними є неможливим, в оно суперечить інтересам кож ного з подружжя.

Відповідно до ст.24 СК Укра їни, шлюб ґрунтується на віль ній згоді жінки та чоловіка, п римушування жінки та чоловік а до шлюбу не допускається.

Таким чином, визнання від повідачем пред'явленого позо ву не суперечить закону, не по рушує права, свободи чи інтер еси інших осіб.

За такої сукупності обстав ин, суд дійшов висновку про об ґрунтованість вимог позива чки ОСОБА_1 та вважає, що її вимоги підлягають задоволен ню.

Керуючись ст.ст.24,110,112 СК Ук раїни, ст.ст.10,11,130,174,209,212-215 ЦПК Україн и, суд -

В И Р І Ш И В :

Позовні вимоги ОСОБА_1 , - задовольнити.

Розірвати шлюб між ОСОБ А_1 та ОСОБА_2, зареєстров аний відділом РАГС Розівсько го РУЮ Запорізької області, а ктовий запис № 25, які мають од ну неповнолітню дитину.

Стягнути з ОСОБА_1 та О СОБА_2 при видачі Свідоцтва про розірвання шлюбу держав не мито у дохід держави в сумі 8 (восьми) гривень 50 (п'ятдесяти ) копійок з кожного.

Рішення може бути оскаржен е в апеляційному порядку до А пеляційного суду Запорізько ї області через суд першої ін станції шляхом подачі в 10-денн ий строк з дня проголошення р ішення заяви про апеляційне оскарження і поданням після цього протягом 20 днів апеляці йної скарги, з подачею її копі ї до апеляційної інстанції.

Суддя: Т.М. Кущ

СудРозівський районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення29.04.2010
Оприлюднено06.10.2010
Номер документу11493156
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-24-10

Рішення від 29.03.2010

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Ходоровський Б. В.

Рішення від 29.09.2010

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Ходоровський Б. В.

Рішення від 29.04.2010

Цивільне

Розівський районний суд Запорізької області

Кущ Тетяна Миколаївна

Ухвала від 29.09.2010

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Кляшторний Віктор Сергійович

Рішення від 02.09.2010

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Маріуполя

Ковтуненко Олеся Володимирівна

Рішення від 18.06.2010

Цивільне

Піщанський районний суд Вінницької області

Боднар Володимир Васильович

Ухвала від 17.08.2010

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Янішевська Оксана Станіславівна

Рішення від 11.05.2010

Цивільне

Покровський районний суд Дніпропетровської області

Пустовар Оксана Савеліївна

Рішення від 19.04.2010

Цивільне

Дзержинський міський суд Донецької області

Нємиш Наталія Володимирівна

Ухвала від 15.04.2010

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Розман Михайло Михайлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні