Ухвала
від 15.11.2023 по справі 361/3310/18
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

15 листопада 2023 року

м. Київ

єдиний унікальний номер судової справи 361/3310/18

номер провадження №22-ц/824/16456/2023

Київський апеляційний суд у складі головуючого судді судової палати з розгляду цивільних справ Лапчевської О.Ф., перевіривши виконання вимог ст.ст. 354, 355, 356 ЦПК України по справі за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Броварського міськрайонного суду Київської області 18 вересня 2023 року /суддя Радзівіл А.Г./

у справі за позовом публічного акціонерного товариства «Універсал Банк» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про стягнення заборгованості за кредитним договором, -

в с т а н о в и в:

Рішенням Броварського міськрайонного суду Київської області 18 вересня 2023 року позов задоволено частково.

Не погодившись з вказаним рішенням суду, апелянт подала апеляційну скаргу.

Апеляційна скарга не може бути прийнята до розгляду апеляційним судом з наступних підстав.

Ч. 7 ст. 43 ЦПК України передбачено обов`язки учасників справи, а саме, у разі подання до суду документів в електронній формі учасник справи зобов`язаний надати доказ надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій поданих до суду документів.

Вказаних вимог апелянтом не дотримано.

Крім того, статтею 356 ЦПК України встановлено вимоги до форми і змісту апеляційної скарги.

Відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 356 ЦПК України в апеляційній скарзі має бути зазначено в чому полягає незаконність і (або) необґрунтованість рішення або ухвали (неповнота встановлення обставин, які мають значення для справи, та (або) неправильність установлення обставин, які мають значення для справи, внаслідок необґрунтованої відмови у прийнятті доказів, неправильного їх дослідження чи оцінки, неподання доказів з поважних причин та (або) неправильне визначення відповідно до встановлених судом обставин правовідносин тощо).

Апелянт оскаржує рішення у повному обсязі, зокрема і щодо ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , водночас, інтереси вказаних відповідачів не представляє, а тому має право звертатись з вимогами апеляційної скарги щодо скасування рішення суду першої інстанції лише в частині, що стосується її інтересів.

Також, разом з апеляційною скаргою ОСОБА_1 звертається з клопотанням про відстрочення сплати судового збору, де у прохальній частині просить зменшити розмір судового збору за подання апеляційної скарги та з урахуванням її майнового стану відстрочити таку сплату, зазначаючи, що сплата передбачена у розмірі 74 823 грн.

Однак, оскільки ОСОБА_1 не надала доказів представлення інтересів інших відповідачів у справі, то і сплата судового збору передбачена лише в частині щодо неї.

Так, суд першої інстанції ухвалив стягнути з кожного відповідача по 24 940 грн. 90 коп. + 150% ставки судового збору за звернення з апеляційною скаргою = 37 411 грн. 35 коп. - розмір судового збору, що підлягає сплаті за звернення з апеляційною скаргою на рішення суду.

Таким чином, апелянту необхідно сплатити судовий збір у розмірі 37 411 грн. 35 коп. на такі платіжні реквізити:

Отримувач коштів УК у Солом.р-ні/Соломян.р-н

Код отримувача (код за ЄДРПОУ) 38050812

Банк отримувача Казначейство України (ЕАП)

Код банку отримувача (МФО) 899998

Рахунок отримувача UA548999980313101206080026010

Код класифікації доходів бюджету 22030101

Призначення платежу *;101;


(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України і має відповідну відмітку у паспорті);Судовий збір, за позовом
(ПІБ чи назва установи, організації позивача), на рішення від
(Дата оскаржуваного рішення) по справі
(Номер справи), Київський апеляційний суд (назва суду, де розглядається справа).

Також судовий збір можна сплатити на офіційному сайті за посиланням https://kia.court.gov.ua/sud4824/gromadyanam/tax/.

Оригінал квитанції або витяг з офіційного сайту про сплату судового збору має бути направлено до Київського апеляційного суду.

Відповідно до ст. 8 ЗУ «Про судовий збір», враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою за її клопотанням відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі за таких умов: 1) розмір судового збору перевищує 5 відсотків розміру річного доходу позивача - фізичної особи за попередній календарний рік; або 2) позивачами є: а) військовослужбовці; б) батьки, які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину з інвалідністю, якщо інший з батьків ухиляється від сплати аліментів; в) одинокі матері (батьки), які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину з інвалідністю; г) члени малозабезпеченої чи багатодітної сім`ї; ґ) особа, яка діє в інтересах малолітніх чи неповнолітніх осіб та осіб, які визнані судом недієздатними чи дієздатність яких обмежена; або 3) предметом позову є захист соціальних, трудових, сімейних, житлових прав, відшкодування шкоди здоров`ю. Суд може зменшити розмір судового збору або звільнити від його сплати на підставі, зазначеній у частині першій цієї статті.

У разі неможливості сплати судового збору, апелянту необхідно подати нове клопотання, де зазначити що саме вона просить зробити, відстрочити чи зменшити судовий збір із наданням відповідних доказів з урахуванням норм ст. 8 ЗУ «Про судовий збір».

Відповідно до ч. 2 ст. 357 ЦПК України, до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених статтею 356 цього Кодексу, застосовуються положення статті 185 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Таким чином, апелянту необхідно надати доказ надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій поданих до суду документів, сплатити судовий збір у розмірі 37 411 грн. 35 коп. та надати докази такої сплати або надати нову редакцію клопотання, зазначивши що саме вона просить зробити, відстрочити чи зменшити судовий збір із наданням відповідних доказів викладеним обставинам у клопотанні.

За таких обставин апеляційна скарга підлягає залишенню без руху, для усунення вказаних недоліків.

Керуючись ст. 185, ч. 2 ст. 357 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Апеляційну скаргу залишити без руху, надавши строк для усунення недоліків апеляційної скарги, протягом десяти днів з дня отримання цієї ухвали.

Якщо апелянт не усуне недоліки апеляційної скарги у строк, встановлений судом, скарга буде вважатись неподаною і повернеться апелянту.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Лапчевська О.Ф.

Дата ухвалення рішення15.11.2023
Оприлюднено17.11.2023
Номер документу114939851
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за кредитним договором

Судовий реєстр по справі —361/3310/18

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Луспеник Дмитро Дмитрович

Постанова від 11.03.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Лапчевська Олена Федорівна

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Лапчевська Олена Федорівна

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Лапчевська Олена Федорівна

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Лапчевська Олена Федорівна

Ухвала від 15.11.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Лапчевська Олена Федорівна

Рішення від 18.09.2023

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Радзівіл А. Г.

Ухвала від 11.01.2023

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Радзівіл А. Г.

Ухвала від 09.05.2022

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Радзівіл А. Г.

Ухвала від 09.07.2021

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Радзівіл А. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні