Ухвала
від 16.11.2023 по справі 585/277/22
РОМЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № № 585/277/22

Номер провадження 1-кп/585/111/23

У Х В А Л А

16 листопада 2023 року м.Ромни

Роменський міськрайонний суд Сумської області в складі: головуючого-судді ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши за відсутності осіб, які беруть участь у судовому провадженні, без фіксації розгляду справи в м. Ромни клопотання ОСОБА_3 про ознайомлення з матеріалами кримінального проводження за його обвинуваченням у вчиненні злочинів передбачених ч. 3 ст. 185, ч. 2 ст. 15 ч.3 ст. 185, ч.3 ст. 15 ч.3 ст. 185 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

До суду 24 липня 2023 року надійшло клопотання ОСОБА_3 про ознайомлення з матеріалами кримінального провадження. Дане клопотання судом не було вирішене, так як кримінальне провадження перебувало на розгляді апеляційного суду.

Прокурор в засідання не прибув.

ОСОБА_3 до суду не прибув, оскільки перебуває в Сумському СІЗО, про місце і час розгляду клопотання не повідомлявся в зв`язку з обмеженим часом розгляду клопотання.

Захисник до суду не прибув.

Потерпілий про місце і час розгляду клопотання не повідомлявся в зв`язку з обмеженим часом розгляду клопотання.

За таких обставин, відповідно ч.4 ст. 107 КПК України, розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, без застосування фіксування за допомогою технічних засобів.

Вироком Роменського міськрайонного суду від 10 квітня 2023 року ОСОБА_3 засуджено за ч. 3 ст. 185, ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 185, ч.3 ст. 15 ч. 3 ст. 185, ч.1 ст. 70, ч.4 ст. 70 КК України до 5 років позбавлення волі.

Даний вирок суду набув чинності 26 жовтня 2023 року, оскільки ухвалою Сумського апеляційного суду 26 жовтня 2023 року вирок залишено без змін, а апеляційну скаргу обвинуваченого - без задоволення.

Обвинувачений ОСОБА_3 на даний час утримується в Державній установі «Сумський слідчий ізолятор».

Відповідно до вимог п.5 ч.4 ст.42 КПК України, обвинувачений має право ознайомлюватися з журналом судового засідання та технічним записом судового процесу, які йому зобов`язані надати уповноважені працівники суду, і подавати щодо них свої зауваження.

Відповідно ч.2 ст. 425 КПК України особам, які мають право подати касаційну скаргу надається можливість ознайомитися в суді з матеріалами кримінального провадження для вирішення питання про подання касаційної скарги.

ОСОБА_3 з матеріалами кримінального провадження в суді не знайомився, а відповідно має право ознайомитися з ними в суді.

Згідно ч.1ст.114 КПК України, для забезпечення виконання сторонами кримінального провадження вимог розумного строку слідчий суддя, суд має право встановлювати процесуальні строки у межах граничного строку, передбаченого цим Кодексом, з урахуванням обставин, встановлених під час відповідного кримінального провадження.

Відповідно дост.28 КПК України, кожна процесуальна дія або рішення повинні бути виконані або прийняті у розумні строки. При цьому, критеріями для визначення розумності строків кримінального провадження є як складність кримінального провадження, так і поведінка учасників кримінального провадження.

Відповідно до п.20постанови Пленуму Верховного суду України «Про практику застосування кримінально-процесуального законодавства при попередньому розгляді кримінальної справи у судах першої інстанції» від 30.05.2008 № 6, слід визнати правильною практику тих суддів, які обмежують час на ознайомлення з матеріалами справи, а потім припиняють ознайомлення у випадку недобросовісного користування (зловживання) особи своїми процесуальними правами (зокрема при явному затягуванні ознайомлення чи висуванні не передбачених законом вимог щодо умов такого ознайомлення).

Для уникнення умисного затягування ознайомлення з матеріалами кримінального провадження, суд вважає за необхідне встановити ОСОБА_3 графік ознайомлення з матеріалами кримінального провадження.

При визначенні тривалості днів, що необхідно надати обвинуваченому для ознайомлення, суд виходить зі складності кримінального провадження дане провадження не є складним, так як кваліфікація дій обвинуваченого за ч. 3 ст. 185 КК України, інкриміновано 5 епізодів злочинної діяльності, матеріали провадження складаються із 3 томів, при чому третій том взагалі не містить доказів, які стосуються вчинених злочинів, з огляду на що суд вважає достатнім визначити ОСОБА_3 для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження час протягом 4 робочих днів. Після чого ознайомлення припинити.

Пунктом 12 ч.1ст.537 КПК Українивизначено, що під час виконання вироків суд, визначений частиною другоюстатті 539 цього Кодексу, має право вирішувати питання про тимчасове залишення засудженого у слідчому ізоляторі або переведення засудженого з арештного дому, виправного центру, дисциплінарного батальйону або колонії до слідчого ізолятора для проведення відповідних процесуальних дій під час досудового розслідування кримінальних правопорушень, вчинених іншою особою або цією самою особою, за які вона не була засуджена, чи у зв`язку з розглядом справи в суді.

З огляду на викладене суд приходить висновку про наявність підстав для тимчасового залишення ОСОБА_3 в Державній установі «Сумський слідчий ізолятор», для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження.

Керуючись ст.ст.28,42,110,369,395,537,539 КПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Заяву ОСОБА_3 - задовольнити.

Встановити ОСОБА_3 графік ознайомлення із матеріалами кримінального провадження: щоденно у робочі дні з 11 години до 16 години протягом 4 робочих днів,після чого ознайомлення з матеріалами справи припинити.

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , на час ознайомлення з матеріалами кримінального провадження тимчасово залишитив Державній установі «Сумський слідчий ізолятор».

Державній установі «Сумський слідчий ізолятор» забезпечити конвоювання обвинуваченого ОСОБА_3 до Роменського міськрайонного суду Сумської області для ознайомлення з матеріалами справи на час ознайомлення, встановленого графіком.

Роті конвойної служби ГУ НП в Сумській області забезпечити доставку обвинуваченого ОСОБА_3 до Роменського міськрайонного суду Сумської області для ознайомлення з матеріалами справи.

Визначений графік ознайомлення із матеріалами кримінального провадження довести до відома ОСОБА_3 .

Роз`яснити ОСОБА_3 що вказаний графік є обов`язковим для виконання і в разі подальшого зволікання та не ознайомлення належним чином з матеріалами кримінального провадження в зазначений графіком строк, ознайомлення буде припинено.

Копію даної ухвали суду для виконання надіслати начальнику Державної установи «Сумський слідчий ізолятор» та командиру роти конвойної служби ГУ НП в Сумській області, а також вручити ОСОБА_3 під підпис.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ РОМЕНСЬКОГО МІСЬКРАЙОННОГО СУДУ ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.11.2023
Оприлюднено20.11.2023
Номер документу114962814
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Крадіжка

Судовий реєстр по справі —585/277/22

Ухвала від 20.05.2024

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Сітало А. К.

Ухвала від 01.04.2024

Кримінальне

Сумський апеляційний суд

Філонова Ю. О.

Ухвала від 25.01.2024

Кримінальне

Сумський апеляційний суд

Філонова Ю. О.

Ухвала від 16.11.2023

Кримінальне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Шульга В. О.

Ухвала від 26.10.2023

Кримінальне

Сумський апеляційний суд

Філонова Ю. О.

Ухвала від 26.10.2023

Кримінальне

Сумський апеляційний суд

Філонова Ю. О.

Ухвала від 25.10.2023

Кримінальне

Сумський апеляційний суд

Філонова Ю. О.

Ухвала від 04.07.2023

Кримінальне

Сумський апеляційний суд

Філонова Ю. О.

Ухвала від 14.06.2023

Кримінальне

Сумський апеляційний суд

Філонова Ю. О.

Вирок від 10.04.2023

Кримінальне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Шульга В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні