Ухвала
від 17.11.2023 по справі 697/1266/20
КАНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 697/1266/20

Провадження № 2/697/8/2023

У Х В А Л А

17 листопада 2023 року

Канівський міськрайонний суд Черкаської області в складі судді Власової Б.В. дослідивши матеріали справи, в порядку підготовки до розгляду, № 697/1266/20 за первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог - ОСОБА_3 про витребування майна із чужого незаконного володіння, зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог - ОСОБА_3 про визнання недійсним договору купівлі-продажу, скасування запису в реєстрі прав власності на нерухоме майно та визнання права власності на нежитлове приміщення,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Канівського міськрайонного суду Черкаської області перебуває справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог - ОСОБА_3 про витребування майна із чужого незаконного володіння, зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог - ОСОБА_3 про визнання недійсним договору купівлі-продажу, скасування запису в реєстрі прав власності на нерухоме майно та визнання права власності на нежитлове приміщення.

Розгляд справи відкладено на 17 листопада 2023 об 11 год. 00 хв.

16.11.2023 на електронну адресу суду надійшло клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Хмельницької О.М. про відкладення розгляду справи, призначеної на 17.11.2023, у зв`язку з тим, що вона задіяна в іншому судовому засіданні 17 листопада 2023, яке було призначено значно раніше ніж судове засідання в даній справі, а саме в Придніпровському районному суді м. Черкаси.

Судом встановлено, що, подане адвокатом Хмельницькою Л.М. клопотання про відкладення розгляду справи не підписано електронним цифровим підписом, тому не належить до офіційного документу.

Відповідно до ч 2 ст. 183 ЦПК України, письмові заява, клопотання чи заперечення підписуються заявником чи його представником.

Згідно з ч. 8 ст. 43 ЦПК України, якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в електронній формі, такі документи скріплюються електронним підписом учасника справи (його представника).

Статтею 1 Закону України "Про електронні довірчі послуги" визначено, що електронний підпис - електронні дані, які додаються підписувачем до інших електронних даних або логічно з ними пов`язуються і використовуються ним як підпис.

Відповідно до статті 5 Закону України "Про електронні документи та електронний документообіг", електронний документ - документ, інформація в якому зафіксована у вигляді електронних даних, включаючи обов`язкові реквізити документа. Склад та порядок розміщення обов`язкових реквізитів електронних документів визначається законодавством. Електронний документ може бути створений, переданий, збережений і перетворений електронними засобами у візуальну форму. Візуальною формою подання електронного документа є відображення даних, які він містить, електронними засобами або на папері у формі, придатній для приймання його змісту людиною.

Для ідентифікації автора електронного документа може використовуватися електронний підпис. Накладанням електронного підпису завершується створення електронного документа. Відносини, пов`язані з використанням електронних цифрових підписів, регулюються законом (стаття 6 вказаного Закону).

Згідно з частиною 1 статті 7 Закону України "Про електронні документи та електронний документообіг", оригіналом електронного документа вважається електронний примірник документа з обов`язковими реквізитами, у тому числі з електронним підписом автора або підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до Закону України "Про електронні довірчі послуги".

Відповідно до статті 12 Закону України "Про електронні документи та електронний документообіг", перевірка цілісності електронного документа проводиться шляхом перевірки електронного цифрового підпису.

Отже, створення електронного документа завершується накладенням електронного цифрового підпису його автора та надає електронному документу статусу оригіналу.

Таким чином, щоб мати статус оригіналу документа офіційного характеру, подане адвокатом Хмельницькою Л.М. , клопотання через електронну пошту повинно бути скріплена електронним цифровим підписом.

Оскільки заява була подана через електронну пошту та не скріплена електронним цифровим підписом адвоката Хмельницькою Л.М., то вказана заява не вважається такою, що підписана.

Відповідно до ч. 4 ст. 183 ЦПК України, суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Керуючись ст. 12, ч. 7 ст. 81, ч. 4 ст. 183, п. 4 ч. 2 ст. 223, 260 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача - адвоката Хмельницької Л.М від 15.11.2023 про відкладення розгляду справи повернути адвокату Хмельницькій Людмилі Миколаївні без розгляду.

Роз`яснити, що після усунення недоліку, клопотання може бути подано повторно.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена до Черкаського апеляційного суду протягом 15 днів з дня її складення.

Учасник справи, якому ухвала суду не були вручена у день її проголошення або складенння, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження - протягом 15 днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Б . В . Власова

Дата ухвалення рішення17.11.2023
Оприлюднено20.11.2023
Номер документу114980634
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним договору купівлі-продажу, скасування запису в реєстрі прав власності на нерухоме майно та визнання права власності на нежитлове приміщення

Судовий реєстр по справі —697/1266/20

Ухвала від 25.12.2023

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Власова Б. В.

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Власова Б. В.

Ухвала від 17.11.2023

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Власова Б. В.

Ухвала від 17.11.2023

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Власова Б. В.

Ухвала від 17.11.2023

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Власова Б. В.

Ухвала від 03.11.2023

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Власова Б. В.

Ухвала від 27.10.2023

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Власова Б. В.

Ухвала від 04.09.2023

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Євтушенко Б. В.

Ухвала від 23.08.2023

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Євтушенко Б. В.

Ухвала від 16.08.2023

Цивільне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Євтушенко Б. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні