Ухвала
від 17.11.2023 по справі 624/458/23
КЕГИЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Кегичівський районний суд Харківської області

Справа № 624/458/23

провадження №2/624/130/23

УХВАЛА

про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконфереції

смт. Кегичівка 17 листопада 2023 року

Кегичівський районний суд Харківської області, суддя Куст Н.М.,

справа №624/458/23,

найменування (ім`я) сторін:

позивач: ОСОБА_1 ,

представник позивача: ОСОБА_2 ,

відповідач: акціонерне товариство «Українська залізниця» (далі АТ «Українська залізниця»), в особі регіональної філії «Південна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» (далі - РФ «Південна залізниця» АТ «Українська залізниця»),

представник відповідача: Зибунова Юлія Олександрівна,

суть вимог: про стягнення моральної шкоди,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 в особі представника ОСОБА_2 звернувся до суду з позовом в якому просить стягнути з АТ «Українська залізниця» в особі РФ «Південна залізниця» АТ «Українська залізниця» на користь ОСОБА_3 моральну шкоду у розмірі 992400,00 грн без стягнення податків та обов`язкових платежів. Стягнути судові витрати понесені позивачем з відповідача.

Ухвалою суду від 07 червня 2023 року прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання на 30 червня 2023 року.

16 листопада 2023 року до суду від представника відповідача, адвоката Зибунової Ю.О. надійшло клопотання про проведення судового засідання призначене об 11 год 00 хв 24 листопада 2023 року в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за її участю.

Дослідивши матеріали цивільної справи та поданого клопотання, суд дійшов наступного висновку.

Згідно вимог ст. 11 Закону України «Про судоустрій та статус суддів», учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Відповідно до ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

На підставі викладеного, з метою забезпечення швидкого та ефективного відправлення правосуддя, а також недопущення порушення розумних строків розгляду справи, враховуючи наявність технічної можливості провести судове засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 212, 258-261 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника відповідача, адвоката Зибунової Юлії Олександрівни про проведення судового розгляду справи в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду - задовольнити.

Призначене судове засідання по цивільній справі за позовом ОСОБА_3 вособі представника ОСОБА_2 доакціонерного товариства«Українська залізниця»в особіРегіональної філії«Південна залізниця»акціонерного товариства«Українська залізниця»про стягненняморальної шкоди об 11 год 00 хв 24 листопада 2023 року провести у режимі відеоконференції.

Дозволити представнику відповідача, адвокату Зибуновій Юлії Олександрівні брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів представнику відповідача,адвокату ЗибуновійЮлії Олександрівні необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфон з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Застосовані в дистанційному судовому провадженні технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення і звуку, дотримання принципу гласності та відкритості судового провадження, а також інформаційну безпеку.

У відповідності до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали негайно надіслати представнику відповідача.

Ухвала окремомуоскарженню непідлягає.

Суддя Н.М. Куст

СудКегичівський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення17.11.2023
Оприлюднено20.11.2023
Номер документу114983321
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров’я або смертю фізичної особи, крім відшкодування шкоди на виробництві

Судовий реєстр по справі —624/458/23

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Зайцев Андрій Юрійович

Постанова від 13.02.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Постанова від 13.02.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Бурлака І. В.

Рішення від 24.11.2023

Цивільне

Кегичівський районний суд Харківської області

Куст Н. М.

Ухвала від 17.11.2023

Цивільне

Кегичівський районний суд Харківської області

Куст Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні