Ухвала
від 17.11.2023 по справі 343/2377/22
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 343/2377/22

Провадження № 22-ц/4808/1406/23

Головуючий у 1 інстанції Керніцький І.І.

Суддя-доповідач Василишин Л. В.

У Х В А Л А

17 листопада 2023 року м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський апеляційний суд у складі:

судді-доповідача Василишин Л. В.,

суддів: Максюти І. О., Пнівчук О. В.,

ознайомившись із апеляційною скаргою Долинської районної організації Українського товариства мисливців і рибалок на рішення Долинського районного суду від 15 лютого 2023 року у справі за заявою керівника Калуської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Долинської міської ради Калуського району Івано-Франківської області, заінтересована особа - Управління житлово-комунального господарства Долинської міської ради, про передачу безхазяйної нерухомості у комунальну власність.

в с т а н о в и в:

Рішенням Долинського районного суду від 15 лютого 2023 року задоволено заяву керівника Калуської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Долинської міської ради Калуського району Івано-Франківської області. Передано у комунальну власність Долинської міської територіальної громади в особі Долинської міської ради Івано-Франківської області безхазяйний об`єкт нерухомого майна, а саме нежитлову будівлю площею 119,4 кв.м по вул. Антоновича Омеляна, 10Б у м. Долина.

Долинська районнаорганізація Українськоготовариства мисливцівта рибалок, як особа, яка не брала участі у справі, однак суд вирішив питання про її права та обов`язки, у листопаді 2023 року подала апеляційну скаргу.

Ухвалою Івано-Франківського апеляційного суду від 07 листопада 2023 року апеляційну скаргу залишено без руху з наданням строку для усунення її недоліків.

На виконання вимог ухвали заявник надав нову редакціюапеляційної скаргиз копіямискарги відповіднодо кількостіучасників справита документ про доплату судового збору.

В апеляційній скарзі заявником заявлено клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження з посиланням на те, що Долинська районна організація Українського товариства мисливців та рибалок не була залучена до участі у справі, про ухвалення оскаржуваного рішення дізналась випадково у ОКП «Івано-Франківське обласне бюро технічної інвентаризації».

Відповідно до положень статті 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи,якому повнерішення небули врученіу деньйого проголошенняабо складення,має правона поновленняпропущеного строкуна апеляційнеоскарження,якщо апеляційнаскарга поданапротягом тридцятиднів здня врученняйому повногорішення суду.Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Ураховуючи наведені заявником обставини, колегія суддів вважає, що строк на апеляційне оскарження пропущено з поважних причин, а тому його необхідно поновити.

Апеляційна скарга оформлена відповідно до вимог статті 356 ЦПК України.

Підстав для відмови у відкритті провадження не встановлено.

За таких обставин, апеляційне провадження у даній справі необхідно відкрити.

Керуючись статтями 354, 359, 360, 361 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Задовольнити клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження та поновити Долинській районній організації Українського товариства мисливців і рибалок строк на апеляційне оскарження рішення Долинського районного суду від 15 лютого 2023 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Долинської районної організації Українського товариства мисливців і рибалок на рішення Долинського районного суду від 15 лютого 2023 року.

Зупинити дію рішення Долинського районного суду від 15 лютого 2023 року.

Витребувати з Долинського районного суду цивільну справу №343/2377/22 за заявою керівника Калуської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Долинської міської ради Калуського району Івано-Франківської області, заінтересована особа - Управління житлово-комунального господарства Долинської міської ради, про передачу безхазяйної нерухомості у комунальну власність.

Копію ухвали про відкриття апеляційного провадження надіслати особі, яка подала апеляційну скаргу, а також іншим учасникам справи разом із копією апеляційної скарги.

Роз`яснити сторонам право подати до суду апеляційної інстанції відзив на апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня одержання копії ухвали про відкриття апеляційного провадження, додавши докази надсилання копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Ухвала касаційному оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач Л. В. Василишин

Судді: І. О. Максюта

О. В. Пнівчук

Дата ухвалення рішення17.11.2023
Оприлюднено20.11.2023
Номер документу114984070
СудочинствоЦивільне
Сутьпередачу безхазяйної нерухомості у комунальну власність

Судовий реєстр по справі —343/2377/22

Постанова від 07.03.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Василишин Л. В.

Постанова від 07.03.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Василишин Л. В.

Ухвала від 15.12.2023

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Василишин Л. В.

Ухвала від 17.11.2023

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Василишин Л. В.

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Василишин Л. В.

Рішення від 21.02.2023

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Керніцький І. І.

Рішення від 15.02.2023

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Керніцький І. І.

Ухвала від 03.01.2023

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Керніцький І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні