Ухвала
від 13.11.2023 по справі 492/1113/23
АРЦИЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 492/1113/23

провадження № 2-о/492/53/23

УХВАЛА

про прийняття заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

13 листопада 2023 року м. Арциз

Суддя Арцизького районного суду Одеської області Гусєва Н.Д.,

розглянувши заяву ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ; місце реєстрації: АДРЕСА_2 ), за участю заінтересованих осіб: ОСОБА_2 (місце проживання: АДРЕСА_1 ; місце реєстрації: АДРЕСА_2 ), Болградської районної державної (військової) адміністрації Одеської області, як органу опіки та піклування (місцезнаходження: просп. Соборний, буд. № 149, м. Болград Одеської області, 68702), Арцизького відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Болградському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (місцезнаходження: вул. Свободи, буд. № 94, м. Арциз Болградського району Одеської області, 68401) про усиновлення,-

встановила:

02 жовтня 2023 року до Арцизького районного суду Одеської області надійшла заява ОСОБА_1 , за участю заінтересованих осіб: ОСОБА_2 , Болградської районної державної (військової) адміністрації Одеської області, як органу опіки та піклування, Арцизького відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Болградському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), про усиновлення, яка передана судді Гусєвій Н.Д. згідно з Реєстром судових справ і матеріалів, переданих на розгляд головуючої судді, - 05 жовтня 2023 року.

Ухвалою Арцизького районного суду Одеської області від 06 жовтня 2023 року зазначена заява була залишена без руху, оскільки вона була подана з порушенням ст. ст. 175, 177 ЦПК України.

До суду 01 листопада 2023 року надійшла заява з виправленими недоліками, яка передана головуючої судді Гусєвій Н.Д. згідно з Реєстром вхідної кореспонденції, - 13 листопада 2023 року.

За приписами ст. 19 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: наказного провадження; позовного провадження (загального або спрощеного); окремого провадження.

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 293 ЦПК України, суд розглядає в порядку окремого провадження також справи про усиновлення.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Заява ОСОБА_1 , за участю заінтересованих осіб: ОСОБА_2 , Болградської районної державної (військової) адміністрації Одеської області, як органу опіки та піклування, Арцизького відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Болградському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), про усиновлення подана з додержанням вимог ст. ст. 175, 177, 311 ЦПК України, підсудна Арцизькому районному суду Одеської області.

Підстав для повернення заяви, передбачених ст. 185 ЦПК України, для відмови у відкритті провадження у справі, передбачених ч. 1 ст. 186 ЦПК України - немає.

Відповідно до ч. 3 ст. 313 ЦПК України, для забезпечення таємниці усиновлення у випадках, встановлених Сімейним кодексом України, суд розглядає справу в закритому судовому засіданні.

Цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , за участю заінтересованих осіб: ОСОБА_2 , Болградської районної державної (військової) адміністрації Одеської області, як органу опіки та піклування, Арцизького відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Болградському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), про усиновлення підлягає розгляду у окремому провадженні в закритому судовому засіданні.

Вважаю за необхідне, відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України, роз`яснити учасникам справи, що у суді є відповідна технічна можливість для участі учасниками справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, крім випадків, коли явка учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Керуючись ст. ст. 13, 19, 32, 187, 212, 260, 261, 293, 294, 313, 353 ЦПК України, суддя, -

постановила:

Прийняти заяву ОСОБА_1 , за участю заінтересованих осіб: ОСОБА_2 , Болградської районної державної (військової) адміністрації Одеської області, як органу опіки та піклування, Арцизького відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Болградському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), про усиновлення до розгляду.

Відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , за участю заінтересованих осіб: ОСОБА_2 , Болградської районної державної (військової) адміністрації Одеської області, як органу опіки та піклування, Арцизького відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Болградському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), про усиновлення.

Розгляд справи проводити в порядку окремого провадження.

Призначити закрите судове засідання для розгляду справи по суті у залі судових засідань Арцизького районного суду Одеської областіна 11 січня 2024 року о 13 год. 30 хв.

Роз`яснити учасникам справи, що вони мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, крім випадків, коли яка учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Роз`яснити заінтересованим особам, що вони можуть заперечувати проти заяви, посилаючись на спір про право та мають право подати письмове заперечення на заяву з обов`язковою вказівкою на докази, що підтверджують спір про право, а також в п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали подати пояснення на заяву.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи. Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі заінтересованим особам надіслати копію заяви з копіями доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за вебадресою сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України - http:/court.gov.ua/fair/sud1502/.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Арцизького районного суду

Одеської області Гусєва Н.Д.

Дата ухвалення рішення13.11.2023
Оприлюднено20.11.2023
Номер документу114990166
СудочинствоЦивільне
Сутьусиновлення

Судовий реєстр по справі —492/1113/23

Рішення від 02.04.2024

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Рішення від 02.04.2024

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 06.10.2023

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні