Ухвала
від 20.11.2023 по справі 480/7070/23
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

20 листопада 2023 року Справа № 480/7070/23

Суддя Сумського окружного адміністративного суду Савицька Н.В., розглянувши в приміщенні суду в м. Суми матеріали справи за адміністративним позовом Керівника Шосткинської окружної прокуратури Сумської області в інтересах держави в особі Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області до Відділу освіти Глухівської міської ради Сумської області, третя особа - Глухівська міська рада про зобов`язання вчинити дії,

В С Т А Н О В И В:

Керівник Шосткинської окружної прокуратури Сумської області в інтересах держави в особі Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області (вул. Свободи, 65, м. Шостка, Шосткинський район, Сумська область, 41100) звернувся до Сумського окружного адміністративного суду з позовом до Відділу освіти Глухівської міської ради Сумської області (вул. Спаська, 21, м. Глухів, Сумська область, 41400), яким просить зобов`язати відділ освіти Глухівської міської ради привести у стан готовності відповідно до «Вимог з питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту», затверджених Наказом Міністерства внутрішніх справ України № 579 від 09.07.2018 захисну споруду цивільного захисту населення - протирадіаційне укриття № 69579, розташовану за адресою: вул. Центральна, 1, с. Полошки, Шосткинського району, Сумської області, з метою використання її за призначенням.

Ухвалою суду відкрито провадження за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін, витребувано у відповідача документи.

До суду надійшло заперечення відповідача, в якому зазначено, що відділ освіти Глухівської міської ради привів у стан готовності захисну споруду цивільного захисту (протирадіаційне укриття) №69579, розташовану за адресою: вул. Центральна, 1, с. Полошки, Шосткинського району Сумської області, відповідно до вимог затверджених наказом МВС України від 09.07.2018 №579 «Про затвердження вимог з питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту».

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне запропонувати Управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській обл надати письмові пояснення відносно порушень, що є предметом розгляду справи, і які, як зазначає відповідач на даний час усунуті.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 9 КАС України суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Частиною 3 статті 77 КАС України передбачено, що докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду (ч.3, 6 ст.80 КАС України).

З метою забезпечення повного, об`єктивного та всебічного дослідження обставин справи суд дійшов висновку про необхідність витребувати в Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській обл пояснення по справі.

Керуючись ст.ст. 80, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

Запропонувати Управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області надати суду письмові пояснення з урахуванням пояснень щодо усунення порушень Відділом освіти Глухівської міської ради Сумської області, які є предметом розгляду даної справи, надати письмові пояснення та докази того, які порушення на даний час залишаються невиконаними відповідачем.

Витребувані документи та докази надати учасникам справи протягом 3-ох днів з дня отримання даної ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Н.В. Савицька

Дата ухвалення рішення20.11.2023
Оприлюднено22.11.2023
Номер документу115035843
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо

Судовий реєстр по справі —480/7070/23

Рішення від 17.01.2024

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Н.В. Савицька

Ухвала від 17.01.2024

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Н.В. Савицька

Ухвала від 20.11.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Н.В. Савицька

Ухвала від 11.07.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Н.В. Савицька

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні