Ухвала
від 17.01.2024 по справі 480/7070/23
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

17 січня 2024 року Справа № 480/7070/23

Суддя Сумського окружного адміністративного суду Савицька Н.В., розглянувши в приміщенні суду в м. Суми матеріали справи за адміністративним позовом Керівника Шосткинської окружної прокуратури Сумської області в інтересах держави в особі Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області до Відділу освіти Глухівської міської ради Сумської області, третя особа - Глухівська міська рада про зобов`язання вчинити дії,

В С Т А Н О В И В:

Керівник Шосткинської окружної прокуратури Сумської області в інтересах держави в особі Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області (вул. Свободи, 65, м. Шостка, Шосткинський район, Сумська область, 41100) звернувся до Сумського окружного адміністративного суду з позовом до Відділу освіти Глухівської міської ради Сумської області (вул. Спаська, 21, м. Глухів, Сумська область, 41400), яким просить зобов`язати відділ освіти Глухівської міської ради привести у стан готовності відповідно до «Вимог з питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту», затверджених Наказом Міністерства внутрішніх справ України № 579 від 09.07.2018 захисну споруду цивільного захисту населення - протирадіаційне укриття № 69579, розташовану за адресою: вул. Центральна, 1, с. Полошки, Шосткинського району, Сумської області, з метою використання її за призначенням.

Ухвалою суду відкрито провадження за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін, витребувано у відповідача документи.

Від Глухівської міської ради надійшли пояснення, в яких, поміж іншим третя особа просить закрити провадження у справі №480/7070/23 за позовом керівника Шосткинської окружної прокуратури Сумської області до відділу освіти Глухівської міської ради Сумської області, третя особа на стороні Відповідача - Глухівська міська рада Сумської області про зобов`язання відділу освіти Глухівської міської ради Сумської області привести у стан готовності, відповідно до вимог захисну споруду цивільного захисту населення -протирадіаційне укриття №69579, розташовану за адресою: вул. Центральна, 1, с. Цолошки, Шосткинського району Сумської області.

Вказане клопотання обґрунтоване тим, що рішенням Глухівської міської ради від 23.06.2023 №667 «Про внесення змін до рішення Глухівської міської ради від 23.12.2022 №576 «Про бюджет Глухівської міської територіальної громади на 2023 рік», було перерозподілено кошти в сумі 136,00 тис. грн на поточний ремонт захисної споруди цивільного захисту (протирадіаційне укриття) №69579, яка знаходиться за адресою: вул. Центральна, 1, с. Полошки Шосткинського району Сумської області (Полошківський навчально-виховний комплекс: дошкільний навчальний заклад - загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Глухівської міської ради Сумської області).

Зазначає, що 26.06.2023 відділ освіти Глухівської міської ради повідомив Шосткинську окружну прокуратуру Сумської області про виділення коштів на поточний ремонт захисної споруди цивільного захисту (протирадіаційне укриття) №69579, яка знаходиться за адресою: вул. Центральна, 1, с. Полошки Шосткинського району Сумської області (Полошківський навчально-виховний комплекс: дошкільний навчальний заклад - загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Глухівської міської ради Сумської області) та укладання договору про проведення зазначених робіт, а тому просить закрити провадження у даній справі.

Керівником Шосткинської окружної прокуратури Сумської області в інтересах держави в особі було подано відповідь на відзив, в якому, зокрема, було зазначено, що за останніми результатами проведення оцінки стану готовності протирадіаційного укриття №69579 встановлено, що споруда перебуває у стані "не готове до використання".

Крім того, зазначає, що укладення договору № 159 від 23.06.2023 на виконання робіт з поточного ремонту споруд цивільного захисту між відділом освіти Глухівської міської ради та ТОВ «ІЗІБУД» жодним чином не свідчить про те, що відділ освіти Глухівської міської ради приводить у стан готовності захисну споруду цивільного захисту (протирадіаційне укриття) № 69579.

Суд, дослідивши матеріали справи, вивчивши доводи вказаного клопотання та заперечень, зазначає наступне.

Підстави для закриття провадження у справі передбачені ст. 238 КАС України.

Так, суд закриває провадження у справі:

1) якщо справу не належить розглядати за правилами адміністративного судочинства;

2) якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом;

3) якщо сторони досягли примирення;

4) якщо є такі, що набрали законної сили, постанова чи ухвала суду про закриття провадження у справі між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав;

5) у разі смерті або оголошення в установленому законом порядку померлою фізичної особи або припинення юридичної особи, за винятком суб`єкта владних повноважень, які були однією із сторін у справі, якщо спірні правовідносини не допускають правонаступництва;

6) щодо оскарження нормативно-правових актів суб`єктів владних повноважень чи окремих їх положень, якщо оскаржуваний нормативно-правовий акт або відповідні його положення визнано протиправними і нечинними рішенням суду, яке набрало законної сили;

7) щодо оскарження індивідуальних актів та дій суб`єкта владних повноважень, якщо оскаржувані акти та дії суб`єкта владних повноважень було змінено або скасовано рішенням суду, яке набрало законної сили;

8) щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності суб`єкта владних повноважень, якщо оскаржувані порушення були виправлені суб`єктом владних повноважень і при цьому відсутні підстави вважати, що повне відновлення законних прав та інтересів позивача неможливе без визнання рішень, дій або бездіяльності суб`єкта владних повноважень протиправними після такого виправлення.

Суд зазначає, що третьою особою було заявлено клопотання про закриття провадження у справі, мотивоване тим, що рішенням міської ради було виділено кошти на поточний ремонт захисної споруди цивільного захисту (протирадіаційне укриття) №69579, а відповідачем укладено договір з підрядником на ремонт захисної споруди.

Разом з тим, суд зазначає, що предметом даного спору є приведення захисної споруди цивільного захисту населення - протирадіаційне укриття № 69579, у стан готовності відповідно до «Вимог з питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту», затверджених Наказом Міністерства внутрішніх справ України № 579 від 09.07.2018. Крім того, позивач у відповіді на відзив заперечує проти закриття провадження у даній справі та вказує на те, що укладення договору №159 від 23.06.2023 на виконання робіт з поточного ремонту споруд цивільного захисту між відділом освіти Глухівської міської ради та ТОВ «ІЗІБУД» жодним чином не свідчить про те, що відділ освіти Глухівської міської ради приводить у стан готовності захисну споруду цивільного захисту (протирадіаційне укриття) № 69579.

Відтак, судом не встановлено обставин, які б свідчили про наявність підстав для закриття провадження у справі, а тому суд вважає клопотання третьої особи необґрунтованим та таким, що не підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 238, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотання Глухівської міської ради про закриття провадження у справі - відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Н.В. Савицька

СудСумський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.01.2024
Оприлюднено19.01.2024
Номер документу116362548
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо

Судовий реєстр по справі —480/7070/23

Рішення від 17.01.2024

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Н.В. Савицька

Ухвала від 17.01.2024

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Н.В. Савицька

Ухвала від 20.11.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Н.В. Савицька

Ухвала від 11.07.2023

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

Н.В. Савицька

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні